logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

IoT-ratkaisu säästää työaikaa

ReferenssiAutomatiikka avuksi työkohteiden seurantaan

Polygon tarjoaa asiakkailleen mm. kosteudenhallintaratkaisuja korjaus- ja uudiskohteisiin. Kosteusarvojen seuranta ja mittaus vaativat paljon manuaalista työtä ja tarkastuskäyntejä työmaalla. Tähän toivottiin automatiikkaa avuksi.

Polygon otti isoon uudisrakennuskohteeseen pilottikäyttöön Telian IoT-ratkaisun. Kosteuden ja lämpötilan seuranta on tärkeää kohteessa tehtävän kuivaustyön vuoksi.

”Seuraavaa työvaihetta ei voida aloittaa turvallisesti, ennen kuin rakenteet ovat kuivat. Jos esimerkiksi rakennettavan lattian alle jää kosteutta, siitä seuraa ongelmia myöhemmin”, Polygonin IT päällikkö Marko Alakoski kertoo.

”Saamme automaattisesti tiedon, kun rakenteet ovat riittävän kuivat seuraavan työvaiheen tekemiseen”

Ratkaisun tärkeimpinä hyötyinä Alakoski pitää reaaliaikaisen tiedon saamista työkohteista, hälytysten automatisointia sekä näiden mahdollistamaa työvaiheiden optimointia ja työajan säästöä.

”Nyt meidän ei tarvitse tehdä oletuksia kuivausajasta, vaan saamme automaattisesti tiedon, kun rakenteet ovat riittävän kuivat seuraavan työvaiheen tekemiseen. Tämä tehostaa ajankäyttöä, kun voimme jatkaa työtä heti kun mahdollista. Samalla vältetään niin sanottu tyhjäkäynti, jolloin työkohteissa ei tapahdu mitään. Tämä nopeuttaa ja parantaa palveluamme asiakkaillemme.”

Myös ylimääräiset tarkastuskäynnit vähenevät. Ennen mittaukset piti mennä tekemään aina paikan päälle, nyt tieto saadaan automaattisesti.

”Kun kaikki tieto saadaan vielä saman hallinta- ja hälytysjärjestelmän piiriin, näemme helposti yhdellä kertaa, mitä kohteessa tapahtuu”, Alakoski sanoo.

Telian IoT-alustan avoimuus ja ratkaisun laajennettavuus herättivät kiinnostuksen

”Palvelu tarjoaa meille laajemmat käyttömahdollisuudet kuin monet muut vastaavat ratkaisut. Avoimien rajapintojen ansiosta pystymme liittämään samaan palveluun eri asioita mittaavia antureita, jolloin saamme reaaliaikaista dataa monipuolisemmin”, Alakoski kuvailee.

Ratkaisua on kehitetty yhdessä Telian asiantuntijoiden ja Polygonin kanssa – molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä palvelun käytettävyyteen ja saatuihin tuloksiin.

”Pilottiprojekti on sujunut hienosti ja palvelusta löytyy juuri niitä asioita, joihin olemme kaivanneet ratkaisua”, Alakoski iloitsee.

Jatkosuunnitelmat vireillä – tulevaisuudessa vieläkin parempaa palvelua

Jatkosuunnitelmiakin on jo alettu visioida. Alakoski uskoo, että tulevaisuudessa he voisivat seurata esimerkiksi laitteiden tai koneiden sijaintitietoa tai vaikka sitä, onko kone käynnissä vai sammunut.

”Jos joku on vahingossa ottanut kuivaajasta virran pois päältä tai laitteeseen on tullut toimintahäiriö, kuivuminen hidastuu ja samalla seuraavan työvaiheen aloitus viivästyy. Tähän tietoon olisi tärkeä päästä kiinni heti – se parantaisi kohteen seurantaa ja toisi hyötyjä sekä meille että omille asiakkaillemme.”

Alakoski katsoo myös pidemmälle tulevaisuuteen. Hän näkee, että IoT-ratkaisua voisi hyödyntää joskus myös rakennusten elinkaarenaikaiseen valvontaan ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn.

”Anturoimalla talon betonirakenteita voitaisiin dataa kerätä useiden vuosien ajalta ja havaita esimerkiksi mahdolliset kosteusvauriot ajoissa.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: Polygon

Lisätietoja

Telia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tuotekehitys ja suunnittelu

Omat tagit

IoT
Internet of Things
esineiden internet
asioiden internet
Telia

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Rakentaminen

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Telia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry Telia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia