Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Iot-kokeilut onnistuvat näin – mieti tavoitteet ja prosessit huolella

BloggausInternet of Things eli esineiden internet tulee lähivuosina mullistamaan niin yksilöiden kuin yritysten maailman, ja sen on povattu muuttavan elämäämme jopa enemmän kuin internet aikoinaan. Yrityksille IoT luo uudenlaisia mahdollisuuksia – kunhan ne osaa nähdä ja hyödyntää oikein. Lue vinkit, kuinka saat kaiken hyödyn irti älykkäistä IoT-ratkaisuista.

1. Määrittele tavoitteet tarkasti

Kaikki lähtee tavoitteista: Haluatko karsia kustannuksia, vähentää turhiin työvaiheisiin käytettyä aikaa, parantaa asiakaskokemusta tai minimoida tuloksettomat jaksot toiminnastasi? Sen sijaan, että puhutaan IoT-ratkaisuista ja teknologiasta, tulisikin puhua liiketoiminnan tavoitteista. Tarkastele liiketoimintaasi uusista näkökulmista ja sparraile asiantuntijoiden kanssa: mitä asioita voisit virtaviivaistaa? Miten se olisi mahdollista teknologian avulla?

Pyrkimys liiketoiminnan uudistamiseen lähtee työn tehostamisesta, laadun parantamisesta ja asiakastyytyväisyyden lisäämisestä. IoT-ratkaisut auttavat sinua onnistumaan tavoitteissasi.

2. Suunnittele prosessti tavoitteiden mukaan

Kun tavoitteet ovat selvillä, on aika miettiä, miten ne saavutetaan. IoT kytkee tuotteet, laitteet, palvelut ja ihmiset toisiinsa, jolloin prosessit on mahdollista hioa huippuunsa.

Esimerkiksi tuotteissa olevien antureiden avulla on mahdollista saada reaaliaikaista tietoa tuotteen käytöstä, ympäristöstä ja ominaisuuksista. Kerätty data analysoidaan, ja tästä saadaan polttoainetta uudenlaisten ratkaisujen ja tuotteiden kehittämiseen. Teollisissa ratkaisuissa IoT mahdollistaa jo nyt älykkäämmät, tehokkaammat ja turvallisemmat prosessit, kun jokaista nippeliä ja pulttia voi seurata reaaliaikaisesti, huoltaa laitteita ennakoivasti ja pitää prosessin kustannustehokkaasti pyörimässä 24/7.

Tiesitkö? 5G tuo uusia ulottuvuuksia myös IoT-ratkaisuihin. 5G:n ansiosta yritykset pystyvät rakentamaan liiketoimintamallinsa reaaliaikaisiksi. Tämä on mahdollista, kun verkon kapasiteetti nousee ja viiveet tippuvat murto-osaan nykyisestä. Liiketoimintamalleja rakennettaessa lähtökohtana on automaatio, jolloin kaikkea mekaanista tekemistä ja manuaalisia työvaiheita automatisoidaan. Suoraviivaisuus ja tehokkuus parantavat työn tuottavuutta.

3. Keskity olennaiseen ja paranna asemaasi

Sinulla on paras näkemys omasta liiketoiminnastasi. Keskity siihen ja anna asiantuntijoiden rakentaa sen ympärille parhaat IoT-ratkaisut.

”Kun yritykset pysyvät kehityksen etunenässä, ne pystyvät luomaan uutta kilpailuetua ja sitä kautta uudenlaisia markkinapositioita”, kertoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.

“Olemme edelläkävijä mobiiliteknologiassa, tiedon välityksessä ja varastoinnissa sekä datan hallinnassa. Me pystymme siten auttamaan yrityksiä eri toimialoilla rakentamaan niille sopivat teknologiaratkaisut.”

Esimerkki: Joukkoliikenteen uudistaminen

Tavoite: Vähentää joukkoliikenteen kustannuksia ja lisätä asiakastyytyväisyyttä.

Prosessi: Mietitään, mikä on suurin menoerä joukkoliikenteessä: kuljettajien palkkakulut. Selvitetään, miten autot saataisiin liikenteeseen ilman kuljettajia. Autoon kiinnitettävien antureiden avulla ympäristöä on mahdollista tarkkailla reaaliaikaisesti, jolloin ne havaitsevat ympärillä liikkuvat ihmiset, muut autot ja sääolosuhteet. Lisäksi anturit havainnoivat auton kiihtyvyyttä ja optimoivat niiden ajotapaa.

Lopputulos: Autot voivat liikkua ilman kuljettajaa liikenteessä turvallisesti 5G-verkon ja IoT-ratkaisujen mahdollistamana. Kun verkossa ei ole 5G-teknologian ansiosta viivettä, auton anturit havainnoivat ympäristöä reaaliaikaisesti aivan kuten kuljettajat aiemmin. Asiakastyytyväisyys lisääntyy, kun auton ajotapa on huolella optimoitu ja bussit eivät myöhästele.

Miten pääset alkuun IoT-kokeiluissa? Lataa maksuton IoT-oppaamme ja löydä askelmerkit!

Pinterest
Telia logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kiinnostaako digimarkkinointi, lohkoketjut, ketterät menetelmät tai koodaus? Listasimme it-alan verkkokursseja keväällä 2021
Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia