Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Invencon IBM Cognos ja Planning Jatkuvat Palvelut turvaavat toimintavarmuuden

Bloggaus

Yrityksille ja organisaatioille on oman ydinosaamisen lisäksi tärkeää korkea toimintavarmuus eri tilanteissa.

Usein yrityksillä ei ole riittävästi omia resursseja valvomaan päivittäisten tiedon integroinnin/ETL- ja raportoinnin/BI-rutiinien toimivuutta. Invencolla on osaava ja arvostettu Invenco Care™ ‑tukitiimi, joka pystyy vastamaan asiakkaiden IBM Cognos Analytics ja IBM Planning Analytics ‑tuotteiden ylläpidosta (Application Service Management). Palvelusta vastaavat kokeneet asiantuntijamme.

Invenco on usean vuoden ajan toiminut IBM-asiakkaidensa luotettavana ASM-toimittajana. Invencon tukitiimin senioritasoiset konsultit ratkovat tavanomaiset virhetilanteet nopesti ja luotettavasti. Vaativimmissa tehtävissä ongelmatilanteet siirtyvät IBM Cognos Analytics ja IBM Planning Analytics ‑konsulteille, joilla on usean vuoden kokemus näistä tuotteista.

Invenco on IBM:n kultakumppani 

Tyypillisesti Cognos-asiakkaillemme tukitarvetta tuovat Cognos-kuutiot (Dynamic, Transformer, DMR) sekä esim. Planning Analytics ja TM1 ‑suunnitteluratkaisujen ajojen hallinta, datasta johtuvat virhetilanteet sekä käyttöoikeudet. Usein tarvitaan apua vaativimpiin raportti- ja dashboard ‑ratkaisuihin. Lisäksi Cognos-ympäristön ylläpito annetaan usein osaavien konsulttiemme vastuulle.

Ylläpitotukipalvelut asiakkaille – Invenco Care™

Invencolla on tällä hetkellä useita asiakkaita, joiden Cognos- ja Planning‑ympäristö on tavalla tai toisella Invencon sovellusylläpidon piirissä. Meillä on vahva käytännön kokemus BI-järjestelmien tukitoiminnoista. Invencon konsulteilla on käytännön osaamista niin uusien kuin vanhempien Cognos-ympäristöjen ylläpidosta.

Invenco Care™ ‑palvelut kattavat sopimuksen mukaan koko ylläpitopalvelun kokonaisuuden aina järjestelmän toimivuuden varmistamisesta (jatkuva seuranta) korjaustoimenpiteiden tekemisestä pien- ja muutoskehitykseen.

Me uskomme, että mitä enemmän virhetilanteita pystytään ratkaisemaan ensimmäisessä tukitasossa sitä nopeampaa ja helpompaa se on myös asiakkaille. Ensimmäisen tukitason konsulteillamme on kaikilla usean vuoden kokemusta BI-hankkeista ja ‑ympäristöistä. Tarvittaessa hyödynnämme muita Invencon Cognos ja Planning-asiantuntijoita sekä yhteistyökumppaneita ratkaisemaan haastavimmat tilanteet ja ongelmat.

Invenco Care™-palvelut räätälöidään aina vastaamaan asiakkaan tarpeita. Ylläpitoon voi sisältyä esimerkiksi jokin kiinteä osa, millä asiakas saa takuun sovitusta resurssi- ja palvelukokonaisuudesta.

Asiakas voi myös sopia ylläpitopalvelusta, jossa toimimme “hälytysvalmiudessa” ilman erillistä kiinteää palvelumaksua. Useimmiten tukipalvelua tarvitaan arkipäivinä kello 8–16, mutta tämä on laajennettavissa 24/7 ‑malliin.

ITIL-malli palvelun pohjana

Invencon palvelumalli perustuu ITIL-lähtöiseen ajatteluun. Käytetyimmät prosessit ovat häiriön, ongelman ja kehityksen hallinta. Näitä varten käytetään usein sovittua palvelupyyntöprosessia.

Palvelutiimin tehtävät räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Asiakkaan ei tarvitse käyttää työaikaansa esim. päivittäisten rutiinien valvomiseen eikä ongelmien ratkomiseen. Usein päädytään ratkaisuun, jossa osaaminen on porrastettu kolmeen tasoon:

1 taso: Jatkuvan palvelun tiimi hoitaa pääasiassa virhe- ja häiriöhuoltoon liittyviä tehtäviä

2 taso: Teknologian tuntevat seniorikonsultit hoitavat muutos‑, pien- ja jatkokehitystöitä

3 taso: Vastaa esim. arkkitehtuurista

Palvelusta lisäarvoa

Palveluntarjoajana varmistamme, että asiakas saa riittävän ja pätevän miehityksen, jolla hyvä tietämys ja osaaminen IBM Cognos ‑tuotteista, sekä niihin liittyvistä integraatioista.

Asiakkaalle nimetään dedikoitu palvelutiimi, joka ottaa vastuun tukitehtävistä ja ratkaisee tukipyynnöt. Tekninen palvelupäällikkö valvoo tukipyyntöjen ratkaisupolkua. Tiimi hoitaa ylläpitotehtävät sovitun mukaisesti. Siihen kuuluville henkilöille resursoidaan riittävästi aikaa palvelun suorittamiseen. Käyttäjä eli asiakas saa näin avun nopeasti ja luotettavasti.

Palveluntuottajana Invenco sitoutuu palvelun ja asiakkaan Cognos- ja Planning-ympäristön kehittämiseen ja huolehtii sovittaessa tarvittavista päivityksistä. Invenco ja asiakas yhdessä seuraavat säännöllisesti, miten palvelutiimi suoriutuu ylläpitotehtävistä.

Hyödyt asiakkaalle

  • Asiakas voi luottaa siihen, että virhetilanteet korjataan nopeasti, kustannustehokkaasti ja asiantuntemuksella. Asiakkaalle syntyy säästöjä, kun palvelu on keskitetty, eikä synny päällekkäisiä toimintoja.
  • Palvelutiimimme tuo asiakkaalle lisäarvoa: tekninen laatu on erinomaista, ja asiakas voi luottaa järjestelmän toimimiseen. Palvelun sujuvuutta seurataan säännöllisillä palavereilla sekä yhdessä sovituilla mittareilla.
  • Invencolaiset seuraavat Cognos-tuotteiden uusimpia versioita ja ominaisuuksia. He pystyvät kertomaan asiakkaille uusista muutoksista sekä niiden tuomista hyödyistä.

Miksi Invenco Care™?

Invencolla on tällä hetkellä yli 20 asiakasta, joille tarjoamme jatkuvien palveluiden konseptia. Suurimpana kilpailuetuna asiakkaamme ovat pitäneet palvelumme joustavuutta eri palvelumalleihin ja ensimmäisen tuen tason korkeaa osaamista. Vahvuutemme on myös palveluiden räätälöitävyys asiakkaan tarpeiden mukaan, huomioiden säännöllinen toimintatapa.

Emme tarjoa ns. ”bulkki”-ylläpitoa. Asiakkaan lähtötilanne ja tavoitteet otetaan aina huomioon sopimusta tehtäessä. Toisena menestymisen avaimena on korkea osaamistaso kaikilla tukeen osallistuvilla.

Useimmiten palvelutiimimme ratkoo ongelmat nopeasti ja sujuvasti ilman toisen tason tuen mukaan ottamista. Invencolla arvostetaan tuessa työskenteleviä konsultteja. Loppujen lopuksi usein vaativien ongelmien ratkaiseminen on haastavampaa, kuin itse ratkaisuiden tekeminen puhtaalta pöydältä. Invenco on ketterä ja luotettava kumppani, joka tarjoaa senioritason osaamista kaikilla palvelutasoilla.

Miksi IBM Cognos Analytics ja Planning Analytics?

IBM Cognos Analytics vastaa kysyntään ja haastaa muut BI self-service ‑työkalut Cognos BI Analytics 11 ‑tuoteperheellä. Ohjelman käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen. Uusimman Analytics-työkalun ulkonäkö vastaa tätä päivää — esimerkiksi graafit ovat tyylikkäitä ja nykyaikaisia.

IBM Planning Analyticsin vahvuuksia ovat hyvä suorituskyky, suunnitelmien lisääntynyt läpinäkyvyys organisaatiossa sekä eri osabudjettien keskinäinen ja suunnittelun ja raportoinnin välinen integrointi.

 

Haluatko tietää Invencon IBM talouden suunnittelun, raportoinnin ja analytiikan ratkaisuista lisää?

Ota yhteyttä!

Tuija Ekholm

tuija.ekholm@invenco.fi

puh. 050 3102 813

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

jatkuvat palvelut
IBM Planning Analytics
IBM Cognos

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia