Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Invenco vahvistaa tietovaraston automaatio-osaamistaan liittymällä mukaan Solitan Agile Data Engine (ADE) ‑kumppaniksi

BloggausViimeisten vuosien aikana tietovarastoinnin yhtenä merkittävänä kehitysaskeleena on ollut tietovaraston automaatiovälineiden ja ‑konseptien kehittäminen ja yleistyminen. Tietovaraston automatisoinnin pääasiallisena tavoitteena on laajoissa hankkeissa nopeuttaa huomattavasti tietovaraston rakentamista ja ennen kaikkea ylläpitoa manuaalisen toteutustyön vähentyessä.

Kokemuksemme mukaan tietovaraston automaatiolla on mahdollista tehdä iteratiivista kehitystä ketterästi ja tehokkaasti. Se on erityisen hyödyllinen silloin, kun asiakas on päätynyt Data Vault ‑lähestymistapaan. Yhä useammin tietovarasto rakennetaan pilvipohjaiselle alustalle, mikä tuo uusia mahdollisuuksia ja haasteita.

Tietovaraston automaation ajatuksena on, että vaikka jokainen tietovarastoprojekti on erilainen, niin tietovarastojen suunnittelussa ja lataamisessa on paljon samankaltaisuutta riippumatta toimialasta. Tietovaraston automaatio-ohjelmistot hallitsevat määrittelyjen ohjaamana tietovaraston rakentamista, sen rakenteiden luomista, latausta ja testaamista. Tämä tuo ryhtiä ja selkeyttä usein vaikeaksi koettuun tietovarastojen rakennustyöhön ja vähentää myös liiallista toteutustapojen henkilöitymistä. Dokumentointi tulee samalla hoidetuksi.

Invenco on ollut mukana useissa hankkeissa, joissa on hyödynnetty erilaisia tietovaraston automaatioteknologioita, joista yhtenä on ollut Solitan kehittämä Agile Data Engine (ADE) DataOps-ohjelmistoalusta. ADE on ketterä kehitys- ja operointiympäristö pilvipohjaisten tietovarastojen rakentamiseen ja tehokkaaseen käyttöön. Palvelu auttaa nopeuttamaan datan keräämistä, varastointia ja analysointia sekä automatisoimaan toistuvat työvaiheet. Asiakasyrityksille yhteistyö tuo etua nopeuttamalla tietovarastointiratkaisujen datapalvelujen kehityssyklejä.

Näiden kokemuksien pohjalta Invenco on lähtenyt mukaan Solitan kumppaniksi myös tälle ohjelmistoalueelle ja kouluttanut useita senioriosaajia ADEn osaajiksi. Koulutuksesta Invencon seniorikonsultit kommentoivat mm. seuraavaa:

”Solita on tehnyt hyvää duunia tuomalla softakehityspuolelta tutut käytännöt data engineering ‑maailmaan. Erityisen hieno juttu datadevaajan näkökulmasta on henkilöriippuvuuksien poistuminen, kehityskäytäntöjen yhdenmukaistuminen ja tämän myötä kehittäjien ”oman käsialan” vähentyminen. ADE tehostaa merkittävästi työskentelyä, joka mahdollistaa nopeamman iteroinnin pilvipohjaisten tietovarastojen toteuttamisessa – näin myös tekemisen laatu parantuu ja mikä tärkeintä, liiketoiminta saa tarvitsemansa datan käyttöön nopeammin.”

Solita on rakentanut aktiivisesti dataratkaisujen kumppaniverkkoaan Pohjoismaissa.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Invenco on lähtenyt ADE-kumppaniksemme. Tämä vahvistaa edelleen Solitan ja Invencon hyvää yhteystyötä, jota olemme tehneet jo usean vuoden ajan monissa hankkeissa”, toteaa Suomen Data-liiketoiminnasta vastaava Mikael Ojala Solitalta.

Lisätietoja:

Petri Räsänen, Myynti- ja markkinointijohtaja

petri.rasanen@invenco.fi, + 358 50 516 0525

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Tietovarastoautomaatio
tietovarastoautomatisointi
tietovarasto
DWA - DataWareHouseAutomation
Solita ADE

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia