Invenco toteutti kustannustehokkaan IoT-ratkaisun Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikalle Microsoft Azure -palvelulla

Power BI -raporteille saadaan lähes reaaliaikaista kuorma-autojen lähettämää dataa.

Perinteisesti IoT (Internet-of-Things) –ratkaisuita on pidetty vain suurien yrityksien ratkaisuina, joiden rakentamiseen on vaadittu paljon osaamista ja rahaa. Tämä ei pidä enää paikkansa vaan ratkaisut sopivat myös pienemmille yrityksille.

Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy (VMSV, http://vmsv.fi/fi/) on Kuopiossa toimiva infra-alan urakointiyritys, jonka toimialaan kuuluvat vesi- ja viemäriverkkojen rakentaminen ja kunnossapito. Yritys palvelee asiakkaitaan myös muissa infra-alan urakoissa, kuten kaavateiden rakentamisessa sekä vaativissa maanrakennustöissä.

VMSV on myös ennakonluuloton kokeilemaan uusia IT -ratkaisuita, joiden avulla he voivat kehittää ja tehostaa toimintaansa.

Invenco toteutti VMSV:lle Azure -pohjaisen ratkaisun, joka mahdollistaa lähes reaaliaikaisen raportoinnin kuorma-autojen lähettämästä datasta. Ratkaisussa VMSV:n kuorma-autot lähettävät erilaista tietoa tilanteestaan joka minuutti vastaanottokeskukseen.

Vastaanottokeskus lähettää sen eteenpäin Azuressa toteutettuun palveluun. Azure palvelussa pyörii sovellus (Node.js palvelin), joka purkaa viestit ja tallentaa ne tietokantaan. Tietokannan tiedot käytetään sitten höydyksi PowerBI raporteilla.

”Perinteiset toimialat ovat isojen muutosten edessä. Tieto-, tavara-, pääoma- ja ihmisvirrat muodostavat kompleksisia verkostoja, joita on lähes mahdoton hallita. Johtamisessa on korostumassa entisestään tiedon, palveluiden ja innovaatioiden johtaminen. Työkaluista ei ole apua, ellei todella tiedetä mitä halutaan. Kun tarpeet ovat selvillä, hyvän toteutuskumppanin löytäminen on kultaakin kalliimpi asia. Invencon kanssa toimiessa olemme saaneet pienen aavistuksen siitä, miten nopeasti, joustavasti ja laadukkaasti asiat voivat parhaimmillaan edetä. Olemme tyytyväisiä toteutettuun IOT-ratkaisuun sekä palveluasenteeseen, jolla Invenco on meitä tähän asti palvellut”, toteaa Varpaisjärven Maansiirto ja vesitekniikan toimitusjohtaja Ari Huusko.


Suosittelija:

"Perinteiset toimialat ovat isojen muutosten edessä. Tieto-, tavara-, pääoma- ja ihmisvirrat muodostavat kompleksisia verkostoja, joita on lähes mahdoton hallita. Johtamisessa on korostumassa entisestään tiedon, palveluiden ja innovaatioiden johtaminen. Työkaluista ei ole apua, ellei todella tiedetä mitä halutaan. Kun tarpeet ovat selvillä, hyvän toteutuskumppanin löytäminen on kultaakin kalliimpi asia. Invencon kanssa toimiessa olemme saaneet pienen aavistuksen siitä, miten nopeasti, joustavasti ja laadukkaasti asiat voivat parhaimmillaan edetä. Olemme tyytyväisiä toteutettuun IOT-ratkaisuun sekä palveluasenteeseen, jolla Invenco on meitä tähän asti palvellut”

Ari Huusko

Referenssi Invenco toteutti kustannustehokkaan IoT-ratkaisun Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikalle Microsoft Azure -palvelulla
Tilaaja: Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Marko Somppi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Logistiikka
Analytiikka
Big Data
IoT
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Microsoft
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa