Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Invenco suoraviivaisti Valamiksen taloussuunnitteluprosessin Jedoxin avulla

Referenssi

Uusi taloussuunnittelujärjestelmä kattaa perinteisen kuukausittaisen taloussuunnittelun lisäksi Valamiksen hallitukselle raportoitavat tuloslaskelmaennusteet, laajat simulointimahdollisuudet, versionhallinnan, kattavat integrointirajapinnat sekä integroinnin Valamiksen CRM-, tietovarasto- ja raportointiympäristöihin.

”Meillä on toiminnanohjaus-, CRM- ja tilaustenkäsittelyjärjestelmät. Kaikista niistä tulevat myyntiennusteet tuloutuksineen ja osatuloutuksineen pitäisi yhdistää usean dimension suhteen yhdeksi liikevaihtoennusteeksi. Henkilöstökulut saadaan varmaan HR-järjestelmästä. Niin, ja ostot ja ehkä osa OPEX:sta voitaisiin laskea suoraan ajureilla myynnistä, kuvasi Valamiksen talousjohtaja Mika Hurskainen suunnittelutarpeita keväällä 2021. ”Ok, hoidetaan homma”, vastasi Invencon planning ja controlling tiimistä vastaava Tommi Lahikainen.

Toteutettu Jedox-suunnittelujärjestelmä on ollut Valamiksella käytössä syksystä 2021 lähtien. Käyttöönottoprojekti toteutettiin Invencon ja Valamiksen avainhenkilöiden kesken iteratiivisesti ja ketterästi scrum-tyylisellä tavalla kesän ja syksyn 2021 aikana.

Tuloslaskelmaennuste tehokkaasti, luotettavasti ja läpinäkyvästi

Yhtiön hallitukselle kuukausittain raportoitavan tuloslaskelmaennusteen tekeminen Jedoxin avulla vie aikaa Valamiksen taloushallinnolta nykyisin noin yhden henkilötyöpäivän. Aikaisemmilla Excel-malleilla ennusteen kasaaminen kesti useita päiviä, ja tällöin lukujen luotettavuus ja läpinäkyvyys olivat nykyistä selvästi heikommat.

Valamiksen Jedox-ratkaisussa voi helposti simuloida ja skenaroida ennustetta koko konsernin tasolla tai yhtiöittäin. Versiohallinta on tehty pääkäyttäjille samaan aikaan hyvin joustavaksi, mutta myös kurinalaiseksi ohjaamaan ennuste- ja raportointiprosessia. Simulaatioiden pohjalta muodostuu kuukausittain vain yksi vahvistettu ja raportoitava ennusteversio.

Jedoxin integrointiominaisuus tuo lisäarvoa

Täysin asiakaslähtöisesti tehdyn kokonaisratkaisun lisäksi Jedox-teknologia toi Valamikselle merkittävää lisäarvoa erinomaisen integrointityökalunsa ansiosta. Kolmesta eri lähdejärjestelmästä tuotavien asiakas-, projekti- ja tuotetason tietojen yhdistely olisi ollut haastavaa ilman hyvää integrointiominaisuutta. Myös kuukausittainen henkilöstökuluennuste muodostuu ulkopuolisesta HR-järjestelmästä tuodun datan pohjalta. Tietolatauksissa ja paikoin vaativissa tietojen yhdistelyissä Jedox:n vahvuudet tulivat erinomaisesti esiin.

Kassavirtamalli tuo ennustettavuutta kassahallintaan

Valamiksella Jedox-projekti toimi myös syötteenä suunnitteluratkaisun lähdejärjestelmien kehittämiseen. Ennustemallin tietovaatimusten myötä Valamiksella kehitettiin samalla myynnin CRM-järjestelmää, tietovarastoa & integrointeja sekä HR-järjestelmässä ylläpidettäviä palkka- ja työsuhdetietoja.

Jedox-kehitystyö on Valamiksella myynnin ja koko tuloslaskelman suunnittelumallin jälkeen jatkunut. Parhaillaan Jedoxilla viimeistellään kassavirran ennustemallia. Kassavirtamalli on tiiviisti integroitu myynti- ja ostoreskontratietoihin, mutta samalla pääkäyttäjällä on joustavasti mahdollisuus arvioida Valamiksella kassahallintaan vaikuttavia eriä vaikka päivätasolla. Projektin alkuvaiheessa tehty tuloslaskelmaennuste on luonnollisesti yhdistetty kassavirtamalliin. Pidemmän aikavälin kassaennuste muodostuu pääsääntöisesti tuloslaskelmaennusteen luvuista.

Lisätietoja:

Tommi Lahikainen, tommi.lahikainen@invenco.fi, puh. +358 40 026 5546

Mikko Dragon, mikko.dragon@invenco.fi, puh. +358 400 773 422

 

Valamis on kansainvälisesti kasvava digitaaliseen oppimiseen ja työvoiman kehittämiseen erikoistunut IT-yritys. Valamiksen oppimisteknologia auttaa asiakkaita kehittämään työvoiman osaamista tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita ovat suuret organisaatiot erityisesti finanssialalla, tuotantoteollisuudessa ja asiantuntijapalveluissa. Valamiksen pääkonttori sijaitsee Joensuussa, ja Suomen lisäksi sillä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Englannissa, Saksassa, Alankomaissa, Intiassa ja Venäjällä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Invenco Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Valamis
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tommi Lahikainen, tommi.lahikainen@invenco.fi, puh. +358 40 026 5546

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jedox
taloussuunnittelu
kassavirtaennuste

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia