Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Virtaviivainen ja luotettava taloussuunnittelun ratkaisu Jedoxilla

Referenssi

Uusi taloussuunnittelujärjestelmä kattaa perinteisen kuukausittaisen taloussuunnittelun lisäksi Valamiksen hallitukselle raportoitavat tuloslaskelmaennusteet, laajat simulointimahdollisuudet, versionhallinnan, kattavat integrointirajapinnat sekä integroinnin Valamiksen CRM-, tietovarasto- ja raportointiympäristöihin.

Valamis on kansainvälisesti kasvava digitaaliseen oppimiseen ja työvoiman kehittämiseen erikoistunut IT-yritys. Valamiksen oppimisteknologia auttaa asiakkaita kehittämään työvoiman osaamista tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita ovat suuret organisaatiot erityisesti finanssialalla, tuotantoteollisuudessa ja asiantuntijapalveluissa. Valamiksen pääkonttori sijaitsee Joensuussa, ja Suomen lisäksi sillä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Englannissa, Saksassa, Alankomaissa, Intiassa ja Venäjällä.

Taloussuunnittelun ratkaisu toteutettiin Jedoxilla

Valamis tarvitsi kattavaa taloussuunnittelun ratkaisua. Talousjohtaja Mika Hurskainen kuvaili yhtiön lähtötilannetta seuraavasti:

"Meillä on ERP-, CRM- ja tilaustenkäsittelyjärjestelmät. Kaikista niistä tulevat myyntiennusteet tuloutuksineen ja osatuloutuksineen pitäisi yhdistää usean dimension suhteen yhdeksi liikevaihtoennusteeksi. Henkilöstökulut saadaan varmaan HR-järjestelmästä. Niin, ja ostot ja ehkä osa OPEX:sta voitaisiin laskea suoraan ajureilla myynnistä."

Invenco (nyk. osa Innofactoria) toimitti Valamikselle Jedoxilla toteutetun taloussuunnittelujärjestelmän. Uusi ratkaisu kattaa perinteisen kuukausittaisen taloussuunnittelun lisäksi Valamiksen hallitukselle raportoitavat tuloslaskelmaennusteet, laajat simulointimahdollisuudet, versionhallinnan, kattavat integrointirajapinnat sekä integroinnin Valamiksen CRM-, tietovarasto- ja raportointiympäristöihin.

Jedox-suunnittelujärjestelmän käyttöönottoprojekti toteutettiin Invencon ja Valamiksen avainhenkilöiden kesken iteratiivisesti ja ketterästi scrum-tyylisellä tavalla kesän ja syksyn 2021 aikana. Uusi ratkaisu saatiin käyttöön syksyllä 2021.

Tuloslaskelmaennuste tehokkaasti, luotettavasti ja läpinäkyvästi

Yhtiön hallitukselle kuukausittain raportoitavan tuloslaskelmaennusteen tekeminen Jedoxin avulla vie aikaa Valamiksen taloushallinnolta nykyisin noin yhden henkilötyöpäivän. Aikaisemmilla Excel-malleilla ennusteen kasaaminen kesti useita päiviä, ja tällöin lukujen luotettavuus ja läpinäkyvyys olivat nykyistä selvästi heikommat.

Valamiksen Jedox-ratkaisussa voi helposti simuloida ja skenaroida ennustetta koko konsernin tasolla tai yhtiöittäin. Versiohallinta on tehty pääkäyttäjille samaan aikaan hyvin joustavaksi, mutta myös kurinalaiseksi ohjaamaan ennuste- ja raportointiprosessia. Simulaatioiden pohjalta muodostuu kuukausittain vain yksi vahvistettu ja raportoitava ennusteversio.

Jedoxin integrointiominaisuus tuo lisäarvoa

Täysin asiakaslähtöisesti tehdyn kokonaisratkaisun lisäksi Jedox-teknologia toi Valamikselle merkittävää lisäarvoa erinomaisen integrointityökalunsa ansiosta. Kolmesta eri lähdejärjestelmästä tuotavien asiakas-, projekti- ja tuotetason tietojen yhdistely olisi ollut haastavaa ilman hyvää integrointiominaisuutta. Myös kuukausittainen henkilöstökuluennuste muodostuu ulkopuolisesta HR-järjestelmästä tuodun datan pohjalta. Tietolatauksissa ja paikoin vaativissa tietojen yhdistelyissä Jedox:n vahvuudet tulivat erinomaisesti esiin.

Kassavirtamalli tuo ennustettavuutta kassahallintaan

Valamiksella Jedox-projekti toimi myös syötteenä suunnitteluratkaisun lähdejärjestelmien kehittämiseen. Ennustemallin tietovaatimusten myötä Valamiksella kehitettiin samalla myynnin CRM-järjestelmää, tietovarastoa & integrointeja sekä HR-järjestelmässä ylläpidettäviä palkka- ja työsuhdetietoja.

Jedox-kehitystyö on Valamiksella myynnin ja koko tuloslaskelman suunnittelumallin jälkeen jatkunut. Parhaillaan Jedoxilla viimeistellään kassavirran ennustemallia. Kassavirtamalli on tiiviisti integroitu myynti- ja ostoreskontratietoihin, mutta samalla pääkäyttäjällä on joustavasti mahdollisuus arvioida Valamiksella kassahallintaan vaikuttavia eriä vaikka päivätasolla. Projektin alkuvaiheessa tehty tuloslaskelmaennuste on luonnollisesti yhdistetty kassavirtamalliin. Pidemmän aikavälin kassaennuste muodostuu pääsääntöisesti tuloslaskelmaennusteen luvuista.

**

Invenco on nykyisin osa Innofactoria

Innofactor Oyj osti yksityisesti omistetun, dataratkaisuihin erikoistuneen Invenco Oy:n koko osakekannan 30.6.2022. Invenco Oy:n nimi muutettiin 1.7.2022 alkaen Innofactor Invenco Oy:ksi, jonka palveluksessa Invencon työntekijät jatkavat työskentelyään. Asiantuntijoiden roolit ja tehtävät pysyivät ennallaan kaupan yhteydessä.

Lue yritysostosta tarkemmin pörssitiedotteestamme.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Valamis
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tommi Lahikainen, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jedox
taloussuunnittelu
kassavirtaennuste

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia