Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Intranet Opetus- ja kulttuuriministeriön sisäisen viestinnän keskeisimmäksi kanavaksi

ReferenssiOpetus- ja kulttuuriministeriön uusi intranet julkaistiin toukokuussa 2014. Tarkoitus oli korvata edellinen, huomattavan vanha intranet modernilla, vuorovaikutteisella ratkaisulla. Intranet suunniteltiin ministeriön sisäisen viestinnän keskeisimmäksi kanavaksi, joka mahdollistaa avoimuuden ja yhteisöllisyyden rakentamisen toimien samalla tärkeänä työkaluna ministeriöläisten arjessa. Intranetin rooli osana järjestelmäkokonaisuutta (intranet - työryhmätilat - asianhallinta) ja ministeriöläisten arkea oli jo etukäteen selkeästi määritelty, ja intranetille asetetut tavoitteet pidettiin mielessä koko projektin ajan. Yhteisten workshop-tilaisuuksien ja koulutusten avulla suunniteltiin intranetin sisällön rakenne, etusivun toiminnot ja ulkoasu sekä luotiin vahva pohja sisällöntuotannon aloittamiselle.

Atlassian Confluence valittiin alustaksi, jotta voitaisiin hyödyntää sen helppokäyttöisiä ja valmiita perustoiminnallisuuksia ja saada nopeasti aikaan julkaisukelpoinen intranet mahdollisimman kevyellä käyttöönottoprojektilla. Toiminnot rakennettiin Confluencen toimintaperiaatteita ja vakio-ominaisuuksia vaalien räätälöintien välttämiseksi. Joitakin valittuja lisäosia (RefinedWiki ja User Profile) hyödynnetiin esimerkiksi ulkoasun toteutuksessa.

Alusta asti oli selvää, että intranetin kehittäminen ei ole kertaluonteinen hanke vaan jatkuva prosessi. Käyttöönotossa haluttiinkin saada aikaan intranetin ensimmäinen versio, joka tulisi ajan myötä muuttumaan organisaation ja käyttäjien tarpeiden muuttuessa ja käytön syventyessä.

Tavoitteena oli julkaista nopealla aikataululla kaikille käyttäjille avoin intranetin beta-versio, jonka avulla voitiin testata toimivuutta, kerätä käyttäjien kokemuksia ja tehdä vielä hienosäätöä ennen intranetin lopullista lanseerausta.

Suosittelija:

Täysin uudenlaisen ja uuden sukupolven intranetin rakentaminen ministeriölle oli luova ja avoin prosessi, jossa yhteistyö Ambientian ja ministeriön väen kesken sujui joustavasti ja dynaamisesti. Uusi intranet rakentui kevään kuluessa pala palalta, toiminto toiminnolta. Suunniteltu aikataulu piti hämmästyttävän tarkasti.

Marjo Merivirta, viestintäjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ambientia logo

Tiedot

Tilaaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Harri Hellström, 045 121 2102, harri.hellstrom@ambientia.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Ambientia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

konseptointi
palvelumuotoilu

Siirry yrityksen profiiliin Ambientia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ambientia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ambientia - Muita referenssejä

Ambientia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia