Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Innolink Staffin Palkanlaskijan työaika puolittui Mepco-palkanlaskentajärjestelmän ansiosta

ReferenssiPari vuotta sitten toiminnan kasvaessa Innolink Staff alkoi miettiä ulkoistetun palkanlaskennan ottamista omiin käsiin. Samoihin aikoihin tiimiin liittyi palkanlaskija Riikka Huuhtanen, joka ammattitaidollaan auttoi kartoittamaan ohjelmistokumppaneita ja oli näin mukana heti valitun ohjelmiston käyttöönoton alusta saakka. 

“Kävimme keskusteluja useamman eri ohjelmistotoimittajan kanssa, mutta Mepcon käytettävyys ja monipuolisuus tekivät vaikutuksen. Ja onhan se kyllä erittäin näppärä ohjelmisto”, Riikan työparina ja samalla käyttöönottoprojektin projektipäällikkönä Innolink Staffin puolesta toiminut Anne Kalliomäki kertoo.

Mepco on räätälöitävissä palkanlaskennan erilaisiin tarpeisiin sopivaksi

Innolink Staff vaatii henkilöstöpalveluyrityksenä palkanlaskentajärjestelmältä paljon, sillä sen asiakkaat ovat eri aloilta, jolloin myös eri työehtosopimuksia on useita. Mepcossa eri TES:t on räätälöidysti rakennettu käyttöönottovaiheessa projektitiimin toimesta, ja niitä rakennetaan koko ajan lisää tarpeen mukaan. TES-pohjainen toiminta helpottaa palkanlaskentaa huomattavasti.

Mepco soveltuu erittäin hyvin tällaiselle yritykselle, jolla on palkanlaskennassa monta eri työehtosopimusta ja maksuryhmää”, Huuhtanen kertoo.

“Mepcoa on helppo muokata oman näköiseksi. Meillä on asiakkaana paljon eri yrityksiä, joilla on käytössään esimerkiksi omia paikallisia sopimuksiaan. Mepco oli kaikista joustavin ratkaisu erilaisiin tilanteisiin, joten se sopii meille parhaiten”, Huuhtanen jatkaa.

Eroon manuaalisesta työstä Mepcon avulla

Muun muassa lisien laskeminen on ollut aikaisemmin yksi murheenkryyni, sillä palkanlaskija näpytteli ne ennen manuaalisesti. Lisäksi eri TES:en mukaiset lisät piti muistaa itse, koska ne eivät tulleet järjestelmästä automaattisesti. Nykyään tilanne on toinen.

“Minulla oli sellainen muistilappu, jossa luki joka alan ilta-, yö- ja lauantailisät, sairaslomien karenssipäivät, lomalaskennat jne. Nyt Mepcosta ne kaikki tulevat aika lailla automaattisesti”, Huuhtanen kertoo.

Myös tuntilistat olivat aikaisemmin Excelissä, josta hän näpytteli kaikki tiedot manuaalisesti palkanlaskentajärjestelmään.

“Nyt meillä on tuntikortti Mepcossa käytössä, ja palkanlaskijan tarvitsee vain kuitata ne, jolloin ne siirtyvät suoraan palkanlaskentaan jatkokäsittelyyn”, Huuhtanen sanoo.

Nykyään hänelle jääkin noin puolet enemmän aikaa asiantuntijatehtäviin sekä toimintojen edelleen kehittämiseen manuaalisten rutiinitöiden sijaan.

“Päivien ei enää tarvitse venyä, vaan nykyään työt ehtii pääsääntöisesti tehdä työpäivän aikana. Ja se on saavutus se”, komppaa Anne Kalliomäki.

Järjestelmän käyttöönotto sujui ongelmitta

Mepcon käyttöönottoprojekti sujui jouhevasti ja pysyi aikataulussa tiukasta tahdista huolimatta.

“Meillä oli käyttöönotossa pitkänlinjan kokenut Mepco-asiantuntija. Määrittelimme itsekin projektille nopean tahdin ja hänen otteessaan aikataulu pysyi. Hänellä oli todella vahva asiantuntijuus. Käyttöönotto meni todella mallikkaasti ja nopeasti”, Kalliomäki kehuu.

Myös itse järjestelmän käyttö opittiin nopeasti.

“Järjestelmän käyttö on myös todella nopea oppia, sillä sen käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Mepcosta löytää kyllä aina sen tiedon, mitä sieltä on lähtenyt etsimään. Lisäksi järjestelmästä löytyy myös paljon erilaisia raportteja”, Kalliomäki kertoo.

Innolinkillä on tällä hetkellä oma web-pohjainen tuntilistaus käytössä työntekijöille. Vuokratyöntekijöiden esimiehet vetävät työtunnit yhteen Mepcoon massatuntikortille.

“Ennen se tehtiin Excel-yhteenvetoina. Olemme tykänneet siitä, että massatuntikortti näyttää vähän niin kuin Exceliltä, joten sen käyttö on ollut helppo omaksua,” Kalliomäki kertoo.

Tulevaisuudessa Innolink Staff on harkinnut muun muassa Mepcon Kirjaamo-sovelluksen tuntikirjauksen sekä web-työpöydän käyttöönottoa.

“Aloitimme palkkajärjestelmästä ja tarkoituksena olikin ottaa yksi pala kerrallaan, jotta emme ahmaise liian suurta kakkua kerralla” Kalliomäki kertoo.

Suosittelija:

Meillä oli käyttöönotossa pitkänlinjan kokenut Mepco-asiantuntija. Määrittelimme itsekin projektille nopean tahdin ja hänen otteessaan aikataulu pysyi. Hänellä oli todella vahva asiantuntijuus. Käyttöönotto meni todella mallikkaasti ja nopeasti

Anne Kalliomäki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Innolink Staff Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, ari.honkaniemi@accountorhr.fi +358 40 083 1788

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

mepco
Mepco HRM
Mepco Palkat
mepco web
Palkanlaskennan sähköistäminen
Palkanlaskenta
palkanlaskentaohjelmisto
palkanlaskentaprosessi
palkanlaskentaohjelma
palkanlaskentajärjestelmä
palkka
palkka- ja henkilöstöhallinta
palkkahallinnon prosessi
palkkahallinnon ratkaisu
palkkajärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia