Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Innofactorin pilviasiantuntijat – Pohjoismaista yhteistyötä ja jatkuvaa oppimista

BloggausPilvikonsulttimme auttavat asiakkaitamme toteuttamaan pilvimigraatioita, automatisoivat soveltuvia hallintatoimenpiteitä ja ottavat käyttöön turvallisuusasetuksia taatakseen turvallisen pilviympäristön kaikille käyttäjille.

Kaksi pilviasiantuntijaa, tanskalainen Emil ja ruotsalainen Lars, ovat olleet mukana erään Innofactorin pohjoismaisen asiakkaan, eläkevakuutusyhtiö Alectan, pilviprojektissa. Tässä blogissa he kertovat kokemuksiaan pilvikonsultin työstä Innofactorilla.

Joka päivä oppii uutta

Innofactorilaisilla on mahdollisuus kehittyä IT-ammattilaisena monin eri tavoin. Työntekijämme oppivat muun muassa tutkimalla ja kokeilemalla uusia ratkaisutapoja käytännössä, vaihtamalla ajatuksiaan osaavien kollegoidensa kanssa ja osallistumalla koulutuksiin, joissa perehdytään alan uusimpiin teknologoihin.

Emil aloitti Innofactorilla junior-osaajana. Aloittaessaan hänellä oli IT-taustaa, mutta ei juurikaan kokemusta pilviteknologioista. 

"Innofactor on antanut minulle mahdollisuuden oppia lisää pilviteknologioista ja niiden kanssa työskentelystä", Emil kertoo.

"Minulla oli jonkin verran aiempaa konsulttikokemusta, mutta olen päässyt nousemaan täällä uudelle tasolle."

"Innofactorilla olen saanut kasvaa sekä ihmisenä että konsulttina. Olen myös päässyt haastamaan itseäni, sillä olen ollut mukana erilaisten ratkaisujen rakentamisessa, toteuttamisessa, testaamisessa ja lopulta käyttöönotossa jopa suuryrityksille. Lisäksi olen työskennellyt turvallisuuteen ja hallintaan liittyvien tehtävien parissa", Emil jatkaa.

Lars on senior-konsultti, jolla on yli 35 vuoden kokemus IT-alalta. Hän on työskennellyt Azuren parissa lähes 10 vuotta ja sanoo yhä oppivansa uusia asioita joka ikinen päivä.

"Syvennyn tarkemmin eri palveluihin, tutkin spesifejä tehtäviä, ja niin edelleen. Opin uutta etsimällä ratkaisuja ongelmiin internetistä, ja syvennän sitten ymmärrystäni keskustelemalla asiantuntijoidemme kanssa, joilta löytyy eri aihealueiden syväosaamista", Lars sanoo.

Huippuluokan tiimityötä

Hyvä tiimi omaa monenlaisia vahvuuksia ja taitoja, ja jakaa tietoa kommunikoimalla aktiivisesti ja auttamalla toisiaan. Sekä Emilin että Larsin mielestä tiimityö ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten Innofactorilaisten välillä on sujunut erinomaisesti.

"Tiimissä vallitsee erittäin hyvä sosiaalinen ilmapiiri. Autamme ja kuuntelemme toisiamme, ja jokainen voi vapaasti esittää muille mieleen tulevia ideoita tai kysymyksiä. Tiiminvetäjämme ja scrum masterimme ovat erinomaisia työssään ja pitävät tiimihengen korkealla", Lars sanoo.

"Tiimimme on täynnä fantastisia tyyppejä, joilla on laajaa ja syvää osaamista. He ovat todellisia asiantuntijoita. Tiimistämme löytyy osaamista muun muassa siitä, miten tehdä älykkäitä ratkaisuja, automatisoida asioita ja saada nämä ratkaisut heräämään henkiin", Emil lisää.

"Olen oppinut paljon uusia asioita senior-konsulteiltamme. Yhteiset keskustelut ovat auttaneet minua arvioimaan, löytyisikö älykkäämpiä tapoja tehdä tiettyjä asioita. He ovat muovanneet minusta paremman konsultin viimeisten 2,5 vuoden aikana, ja erityisesti viimeisen 6 kuukauden aikana", Emil jatkaa.

"Kollegani ovat näyttäneet minulle, ettei minun tarvitse olla yhden miehen armeija, ja apua saa aina kun sitä tarvitsee.”

Tarkoituksellista työtä

Yksi teknisen asiantuntijan suurimmista iloista on päästä näkemään, miten hänen tekemänsä asiat parantavat loppukäyttäjien työtä ja tehokkuutta.

"Olemme saaneet paljon hyvää palautetta asiakkailtamme siitä, mitä ja miten rakennamme heille", sanoo Lars.

Emil on iloinen, että hän on päässyt tekemään sitä, mistä eniten pitää.

"Olen auttanut asiakkaita neuvonantajan roolissa sekä erilaisten ratkaisujen luomisessa. Se on juuri sitä mitä rakastan tehdä. Pilviteknologia on monelle asiakkaistamme uusi asia, joten autamme heitä etenemään pilvipolulla. Pitää aloittaa pienestä ja laajentaa vähitellen."

"Nautin erityisesti asiakkaiden tapaamisesta ja heidän ongelmiensa ratkomisesta. 'Miten voin korjata tämän?' ja niin edelleen. On palkitsevaa helpottaa ihmisten elämää ja kouluttaa heille tärkeitä asioita. Asiat tulee osata ilmaista niin, että niistä saa kiinni, vaikka vastaanottaja ei olisi itse tekninen asiantuntija”, sanoo Lars, joka on pitänyt useita webinaareja, joissa hän on päässyt jakamaan tietämystään laajalle yleisölle.

LUE LISÄÄ INNOFACTORIN POHJOISMAISESTA TYÖKULTTUURISTA

KIINNOSTAAKO URA INNOFACTORILLA? KATSO AVOIMET TYÖPAIKAT!

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia