Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

"Inhottaa kaikki positiivinen höpöhöpö" - Paskakaupan yrittäjä yllättyi tuotteidensa suosiosta

ReferenssiUuden vuoden jälkeen porvoolaisessa Paskakaupassa kuhina on hieman helpottanut. Joulun alla yrittäjä Jenni Timoska ja kolme työntekijää tekivät töitä melkein yötä myöten; mukeja, julisteita, kortteja ja tekstiilejä painettiin ja lähetettiin maailmalle muutama tuhat tilausta.

Arkista paskaa -niminen yritys sai alkunsa vasta reilu vuosi sitten, kun graafikkona toiminut Timoska manasi iltamyöhällä asiakkaansa tilausta. Mikään ei tuntunut riittävän ja Timoska ajatteli tuttuun tapaansa: vittu, mitä paskaa. Hän päätti ryhtyä tekemään jotakin omaa. Syntyi Vittu mitä paskaa -verkkokauppa, joka myy mustalla huumorilla maustettuja pientavaroita.

Ensimmäinen tuote oli seinäkalenteri. Samaa paskaa joka kuukausi, Timoska selittää.

- En kuvitellut, että tästä tulisi iso juttu. Toivoin, että jos joku joskus tilaa, niin tosi kiva juttu.


Toisin kävi. Painokoneet ovat käyneet kivijalkakaupan takatiloissa kuumana. Muun muassa 'Vituttaa olla täällä' ja 'Voi vitun vitun vittu' ovat Timoskan suosittuja mukeja . Syntymäpäiväsankareita taas voi muistaa 'vittu sä oot vanha' -kortilla. Suomalaiset ovat ihastuneet Timoskan huumoriin.

- Mua itseäni inhottaa kaikki positiivinen höpöhöpö. Ei se elämä aina ole niin ihanaa. Jos sen pystyy huumorin kautta ammentamaan, niin se auttaa enemmän siihen vitutukseen kuin kiva, mukava aforismi päivään, Timoska selittää.

Eniten Timoskan roisilla kielellä höystettyjä tuotteita ostavat 50-60 -vuotiaat naiset.

- He, jotka ovat jo himpun verran saaneet sitä elämää maistaa, löytävät siitä ehkä muitakin asioita, kuin miten ihanaa se on, Timoska naurahtaa.

Nopeasti yrittäjä huomasi, ettei oma aika riitä sekä tuotteiden suunnitteluun, myyntiin, lähettämiseen että laskuttamiseen. Oman verkkokaupan lisäksi tuotteita myyvät muutamat kymmenet jälleenmyyjät.

- Otin tilaukset vastaan ja kirjoitin ne käsin riveittäin, tein laskut ja lähetin. Huomasin, että osa jää laskuttamatta, kun uusia tilauksia tulee koko ajan enkä vain ehtinyt tehdä laskutusta.

Kiireinen yrittäjä vauhditti bisnestään ja tehosti toimintaansa kaikilla mahdollisilla tavoilla sitä mukaa, kun myynti kasvoi. Flashnoden integraation avulla Timoskan käyttämä Woocommercen verkkokauppa yhdistettiin Procountoriin. Nyt kiireisen yrittäjän ei tarvitse kuin kuitata tilaus ja lähettää lasku. Aikaa on säästynyt huomattavat määrät.

- Tunteja, oikeasti tunteja. Joulun aikaan muutaman viikon aikana lähti yli 2 000 tilausta. Jos olisin tuote kerrallaan kirjannut tilauksia, niin ei olisi kyllä aika riittänyt. Mulla on edelleen laskutettavia tilauksia pöydällä odottamassa, ajalta ennen integraatiota. En vaan ole ehtinyt tehdä laskua. Ehkä tänä vuonna.

Vaikka kiire on ollut kova ja yrityskin on juuri muutettu toiminimestä osakeyhtiöksi, Timoska haluaa tehdä tuotteet itse myös jatkossa.

- Mukeja on tehty reilut 10 000. 15 mukia valmistuu kolmessa minuutissa eli siinä on muutaman kierroksen saanut valmistaa. Mutta en halua mennä Kiinan markkinoille. Haluan pitää tämän pienenä, että pystyn edelleen tekemään nämä itse.

Kiireisen loppuvuoden jälkeen Timoska jää äitiyslomalle. Täysin toimettomaksi hän ei kuitenkaan aio jäädä.

- Nyt saan oikeasti keskittyä suunnitteluun. Jos tulee idea, niin voin suunnitella ja tehdä sen koneella. Saa tehdä sitä, mitä oikeasti haluan, eli suunnitella niitä tuotteita.

Alkava äitiysloma on jo kirvoittanut luovan yrittäjän mielessä uuden idean.

- Vaippamerkiksi 'vittu mitä paskaa' sopisi aika hyvin, Timoska nauraa.

Suosittelija:

Jenni Timoska

Pinterest
Referenssin infoboxi
Flashnode Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Arkista paskaa Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kimmo Juntunen, +358 45 2603 700

Lisätietoja

Yritysprofiili Flashnode kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Flashnode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Flashnode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Flashnode - Muita referenssejä

Flashnode - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia