Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ilmarinen luottaa palvelinlisenssien hallinnan NetNordicin käsiin

Referenssi

It-infrastuktuurien tärkeys kasvaa kasvamistaan. Myös Ilmarinen on havahtunut tähän. Ilmarinen panostaa yhä tehokkaampaan it-infrastruktuuriin ja käyttää aktiivisesti myös pilvipalveluita. Onneksi Ilmarinen on löytänyt NetNordicista ammattitaitoisen ja luotettavan yhteistyökumppanin tätä varten. NetNordicin ja Ilmarisen välinen yhteistyö on laajentunut teknisestä tuesta ja valvonnasta kohti kokonaisvaltaista palvelinlisenssien hallintaa.

”Ilmarinen on saavuttanut merkittäviä hyötyjä NetNordicin tarjoamalla osaamisella ja palveluilla”, sanoo Ilmarisen it-järjestelmäasiantuntija Jani Itkonen.

”Lisenssien hallinta ja lisenssiehtojen täyttäminen on haastavaa ja tulkintavirheet ovat aina mahdollisia. Meidän ei pidä olla oman tai kolmannen osapuolen arvion varassa, vaan saamme siihen NetNordicin objektiivisen näkemyksen. NetNordicin asiantuntijat tietävät mitä tekevät ja kokemus paistaa kaikesta läpi. Meille on erittäin tärkeää, että täytämme lisenssien osalta lisenssitoimittajien vaatimukset ja pidämme yllä jatkuvaa auditointivalmiutta”, Jani Itkonen jatkaa.

Suuri vaikutus koko infrastruktuuriin

Ilmarisella on käytössään noin 400 palvelimen it-infrastruktuuri. Se on pääosin virtualisoitu ja se sisältää tuhansia eri ohjelmistokomponentteja.

”Käytämme muun muassa IBM:n sovelluspalvelimia, joihin sisältyy runsaasti ohjelmistoja. Palvelimet voivat olla eri konesaleissa. Halusimme saada näkyvyyttä it-ympäristömme osalta. Päätimme tehostaa palvelinympäristömme hallintaa ja inventointia”, kertoo Itkonen.

 

NetNordicin ehdotuksesta, Ilmarinen laajensi IBM License Metric Toolia (ILMT) ja otti samalla käyttöön IBM BigFix Inventoryn. NetNordic on jatkuvasti tietoinen Ilmarisen lisenssitilanteesta, raportoi sen poikkeamista ja hoitaa tarvittaessa yhteydet käyttöpalvelutoimittajaan ja IBM:ään.

”Saamme selkeät raportit lisenssitilanteesta. IBM BigFix Inventory -ratkaisu tuo näkyvyyttä myös muihin kuin IBM:n palvelimiin. Pystymme todentamaan koko inframme osalta mitä palvelimia missäkin pyörii ja millä ohjelmistoversioilla. Saamme tiedon it-toimittajiemme tekemistä muutoksista vaikkapa kehityspalvelimille, ja voimme reagoida niihin tarvittaessa.”

”NetNordic tuottaa meille huomattavaa lisäarvoa ja objektiivista näkemystä.”

Jani Itkonen, Ilmarisen it-järjestelmäasiantuntija

Tehostuskohteita löytyy jatkuvasti lisää

Itkosen mukaan toimitus sujui mutkattomasti ja nopeasti. Palvelimiin jaettiin IBM BigFix Inventory -agentit. ”NetNordic toteutti jakelun eri palveluntarjoajien saleissa sijaitseville palvelimille automatisoidusti. Se olisi muuten ollut kallista ja työlästä. He osoittivat kyvykkyytensä tehdä yhteistyötä ja ohjata käyttämiämme palveluntarjoajia. Lisensseihin liittyvät riskit ovat vähentyneet.”

”Yhteistyössä NetNordicin asiantuntijoiden kanssa on tunnistettu monia uusia säästökohteita. Palvelinlisenssien ja kapasiteetin tehokas hallinta sekä parempi näkyvyys ja mahdollisuus nykyaikaisempaan kilpailutukseen tuovat meille vuodessa huomattavat säästöt. Toimintavarmuus on parantunut ja tietoturvan taso on noussut”, painottaa Itkonen.

Palvelut, jotka NetNordic tuotti Ilmariselle:

  • Ilmarisen tarpeisiin mitoitetut palvelinlisenssit – määräysten mukaisesti.
  • Tekninen tuki ja valvonta lisenssien hallintaan sekä asiantuntijapalvelut ympäristön kehittämiseen.
  • ILMT:n laajennus ja IBM BigFix Inventory – hallintaa, inventointia ja näkyvyyttä palvelimiin sekä niiden sisältämiin ohjelmistoversioihin.
  • Palvelu laajennettavissa kattamaan myös laitteistojen käyttöasteet sekä ohjelmistojen käyttöstatistiikan.
  • Uudistus on osa laajempaa ITSM-hanketta

Suosittelija:

”NetNordic tuottaa meille huomattavaa lisäarvoa ja objektiivista näkemystä.”

Jani Itkonen, Ilmarisen it-järjestelmäasiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
NetNordic Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Ilmarinen

Lisätietoja

Yritysprofiili NetNordic Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-omaisuuden hallinta
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin NetNordic Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NetNordic Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

NetNordic Finland - Muita referenssejä

NetNordic Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia