Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Idean: Googlen pilvi pysyy kv-yrityksen vauhdissa mukana

ReferenssiKäyttöliittymäsuunnittelulle omistautunut Idean haluaa auttaa yrityksiä tarjoamaan erinomaisia käyttäjäkokemuksia laitteella kuin laitteella. Yrityksen 60 työntekijää ovat jakautuneet Helsingin lisäksi Tampereelle ja Kalifornian Piilaaksoon. Yli 12 vuoden kokemus, 150 projektin vuosivauhti ja 2000 toimitettua käyttöliittymää kertovat osaltaan Ideanin työtahdista.

Kun omat serverit alkoivat vanheta, it-viestintäjärjestelmän pohtiminen nousi ajankohtaiseksi. “Vaihtoehtoina oli oikeastaan joko laittaa lisää rautaa kellariin tai hankkia luotettavat pilvipalvelut”, tiivistää Ideanin tietohallintojohtaja Tom Wigren. Ongelmat omien palvelimien kanssa muodostuivat lähinnä etäkäytön haastavuudesta. Etenkin yhden toimiston sijaitessa toisella puolen maapalloa etäkäytön pitäisi sujua jouhevasti.

Ideanille Google Appsien keskeisin palvelu on ollut Drive tiedostojen jakamista varten.

“Harkitsimme toki muitakin palveluita – Dropbox, box.net tai Exchange-vuokrapalvelin olisivat sopineet tarpeisiimme hyvin. Google Appseihin päätymiseen vaikutti olennaisesti käyttäjien hallinnan helppous”, toteaa Wikgren.


Hallinta ei vaadi kymmeniä eri salasanoja eri järjestelmille ja viestinnän osa-alueille, vaan käyttö- ja jako-oikeuksien säätäminen kaikkiin palveluihin tapahtuu yhdestä paikasta.


Gapps kumppaniksi erikoisosaajana
Idean valitsi Gappsin kumppaniksi pitkän taustatyön jälkeen. He halusivat avukseen yrityksen, joka oli erikoistunut Google Appseihin eikä pitänyt niitä vain osana palvelutarjontaa. Yhteistyö siirtymän aikana toimi hyvin, ja ilmenneet ongelmat ratkaistiin nopeasti.

Siirtymä suunniteltiin tarkasti ja myös Ideanin oma aktiivisuus näkyi hyvässä lopputuloksessa. Muutaman hengen pilottijakson aikana selvitettiin pienet ongelmat vanhan serverin kanssa, ja loput käyttäjät siirrettiinkin uuteen järjestelmään kerralla. Kouluarvosanaksi siirtymälle Wigren antaa yhdeksikön.

Uuden järjestelmän myötä tietoturva on parantunut entisestään. Varmuuskopiot eivät ole omissa käsissä, mikä tekee arjesta turvallisempaa, ja etenkin kirjautumisvaiheen tuplavarmistus vähentää käyttäjien mahdollisuutta lapsuksiin.

Tomin kolme pointtia Google Appseista:
1. Omat palvelinsalit tuskin voivat olla yhtä turvallisia kuin Googlen vastaavat.
2. Sähköpostien haku ei ole koskaan ollut helpompaa.
3. Ylläpitäjänä on hienoa, kun päivittäin ei työhuoneen ovesta kävele sisään joku, jonka sähköpostilaatikko on täyttynyt.

Suosittelija:

Gapps valikoitui kumppaniksi pitkän taustatyön jälkeen. Suurin syy valinnan taustalla oli se, että Gapps on erikoistunut nimenomaan Googlen pilvipalveluihin sen sijaan, että ne olisivat vain yksi osa talon palvelutarjontaa. Gappsin vankka ammattitaito vastaavista IT-muutoksista sai päätöksenteossa painoarvoa, eikä valintaa ole tarvinnut katua.

Matti Someroja, Ideanin IT System Specialist

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gapps logo

Tiedot

Tilaaja: Idean
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tom Wigren

Lisätietoja

Yritysprofiili Gapps kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Google

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Etätyö
tietoturvallisuus
pilvipalvelu
Pilvi
Konesali
Google Drive
sähköposti
Tiedostojen hallinta
tiedostojen jakaminen
Dokumenttien hallinta
Gmail

Siirry yrityksen profiiliin Gapps kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia