Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IBM Planning Analytics ‑kuulumisia

Bloggaus

Riippumaton liiketoiminnan tutkimus- ja konsultointiyhtiö BARC julkaisi keväällä 2020 kuudetta vuotta putkeen vuosittain tehtävän suunnitelu‑, raportointi- ja analytiikkajärjestelmien vertailututkimuksen The Planning Survey 20.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 23:n Planning-teknologian suorituskykyä, käytettävyyttä, projektien kestoa, asiakastyytyväisyyttä, liiketoimintojen hyötyjä, asiakkaiden ostopäätöksiä ja mielenkiintoisena myös vertailua Excelin ominaisuuksiin. Selvitykseen osallistui yli 1400 eri järjestelmien asiakasta/loppukäyttäjää, konsulttia ja toimittajien edustajia 57 eri maasta. Loppukäyttäjien osuus vastaajista oli 70% (lähes 1000).

Tutkimuksessa vertaillaan 25 mittaria kahdeksassa eri kategoriassa: globaalit toimittajat, Enterprise-kokoluokan yritysten järjestelmät, ratkaisupainotteiset tuotteet, raportointipainotteiset tuotteet, konsernilaskenta standardina ominaisuutena, joustavat planning-alustat, eurooppalaiset toimittajat ja pohjoisamerikkalaiset toimittajat. Kaiken kaikkiaan tuotteet ja toimittajat pisteytetään noin 200 eri tavalla, eli analyysin tulosten perusteella on vaikea vertailla Planning-tuotteita täysin aukottomasti ja läpinäkyvästi.

Loppuraportti oli IBM Planning Analyticsin näkökulmasta kuitenkin varsin hyvä. Se oli yksin tai jaetulla ykkössijalla 33 vertailussa. Vastanneista Planning Analyticsin nykykäyttäjistä 86% suosittelee järjestelmää ja 88% on tyytyväisiä siihen.

IBM Planning Analyticsin vahvuuksiksi mainittiin hyvä suorituskyky, suunnitelmien lisääntynyt läpinäkyvyys organisaatiossa sekä eri osabudjettien keskinäinen ja suunnittelun ja raportoinnin välinen integrointi. Lähes kaikki tarkastelun tuotteet pärjäsivät hyvin jossain kategoriassa, mutta kyllä IBM Planning Analyticsin voi sanoa olleen yksi vertailun voittajista.

IBM Planning Analytics On Demand

IBM Planning Analytics saatetaan mieltää pääasiassa isojen yritysten työkaluksi ja BARC:n tutkimuksessa järjestelmä menestyikin erinomaisesti Enterprise-kokoluokan yhtiöiden kategoriassa. Tosiasia on, että IBM Planning Analyticsilla saa tehtyä kevyemmän planning-ratkaisun nopeasti ja se on erittäin varteenotettava työkalu myös pienemmille ja keskisuurille yrityksille. Tuotteen lisensointi on lisäksi hyvin kilpailukykyinen.

IBM on tänä vuonna vastannut markkinan huutoon ja toi markkinoille IBM Planning Analytics On Demand –ratkaisun, joka on ideaali erityisesti pienemmille yrityksille. On Demand ‑ratkaisussa ainoana merkittävänä erona varsinaiseen Enterprise-tason Planning Analyticsiin on se, että tuotteen ETL-työkalu TurboIntegrator ei ole hyödynnettävissä automaattisiin tietointegrointeihin. Mahdolliset tiedonlataukset tehdään On Demand’issa suoraan teksti- tai Excel-tiedostoista drag-and-drop ‑tyyliin.

IBM Planning Analytics On Demand on erittäin edullinen tapa päästä kiinni moderniin ja hyvään suunnittelutyökaluun. Voit ostaa lisenssin vaikkapa vain yhdelle käyttäjälle ja 2 GB tallennustilaa IBM:n pilvestä noin 40 eurolla/kuukausi. Kyllä! Ostaminen & liikkeelle lähteminen on tehty äärimmäisen helpoksi.

Mitä IBM Planning Analytics On Demand’lla pystyy siis tekemään?

 • Moniulotteisia ennuste- ja budjetointimalleja
 • Suunnittelu ja mallit tehdään modernin Workspace-käyttöliittymän kautta
 • Loppukäyttäjä pystyy luomaan omia raportteja & dashboardeja
 • Suunnittelumalleissa voi hyödyntäa sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten skenarointitoimintoa ”Sandbox”
 • On Demand ‑versiossa hyödynnetään tekoälyä siten, että järjestelmä tunnistaa sopivassa muodossa olevia Excel-suunnittelupohjia, ja näin nykyisiä Excel-malleja voidaan ladata suoraan valmiiksi Planning Analytics ‑kuutioiksi ja ‑malleiksi

 

IBM Planning Analytics lyhyesti:

 • Käyttäjäystävällinen ja moderni käyttöliittymä
 • Perustuu muistinvaraiseen TM1 OLAP ‑teknologiaan, joka on nopea ja suorituskykyinen. Tämä mahdollistaa suurien datamäärien käsittelyn
 • Saatavilla Cloud- ja edelleen myös On-Premises ‑vaihtoehtoina
 • Pilviversion käyttöönotto on äärettömän helppoa ja nopeaa. Pilvipalveluun kuuluu erilliset tuotanto- ja kehitysympäristöt
 • Sisältää Microsoft Excel ‑lisäosan, jonka avulla voidaan käyttää Excelin toimintoja ja ominaisuuksia
 • Tarjoaa hyvät ominaisuudet myös raportointiin
 • Valmiita konsolidointi- ja IFRS-standarditoimintoja – muun muassa IFRS16

 

Mutta hei – käypä katsomassa, miten järjestelmä toimii. Kokeile Plannig Analyticsia ilmaiseksi 30 päivän ajan!

Kirjoittaja:

Mikko Dragon, johtava konsultti

mikko.dragon@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

IBM Planning Analytics
taloussuunnittelu
Budjetointi ja ennustaminen
AI taloushallinnossa
liiketoiminnan suu

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia