Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hyökkäys verkkosivuille – mitäs nyt?

BloggausHakkerit voivat aiheuttaa sivustolle tuhoa useilla eri tavoilla. Usein haittaa onnistutaan tekemään niin, että sivuston pääkäyttäjä havahtuu vasta, kun on jo liian myöhäistä. Miten hakkerit toimivat ja kuinka heidän aikeensa voidaan estää?

Jos verkkosivut hakkeroidaan, eikä niistä ole varmuuskopiota, koko sivusto voi olla menetetty. Hakkeri voi sotkea sivuston koodilla, jota ammattilainenkaan ei pysty puhdistamaan. Hakkerit voivat syöttää sivuille haitallista sisältöä tai lisätä sivustolle tietosuoja-aukkojen kautta uusia sivuja. He voivat myös lisätä sivustolle sisältöä, joka on hakukoneiden ja sivustolla käyvien nähtävillä, mutta jota pääkäyttäjä ei näe.

Toisinaan hakkeroijien aiheuttamat sivustomuutokset kohdistuvat vain esimerkiksi sivuston mobiiliversioon, tai ne voi huomata vain selaamalla sivustoa tietyllä laitteella. Tämän vuoksi hakkeroija on voinut ehtiä tekemään tuhojaan jo pitkään ennen kuin sivustoa vahingoittavat muutokset havaitaan.

Hakkereiden hyökkäyksiltä voi pyrkiä suojautumaan yhdessä sivuston ylläpitopalveluntarjoajan kanssa. Kun sivuston julkaisujärjestelmää päivitetään säännöllisesti, vältytään usein myös ongelmilta.

Palvelunestohyökkäys

Palvelunestohyökkäykset ovat jokapäiväinen ilmiö internetissä. Palvelunestohyökkäyksessä tyypillisesti luodaan keinotekoisesti ruuhkaa palveluun esimerkiksi täyttämällä palvelun käyttämän nettiliittymän kaista tai aiheuttamalla jollekin palveluketjussa olevalle laitteelle niin paljon prosessointikuormaa, että palvelu hyytyy siihen (distributed denial of service, DDoS).

Pullonkaulaksi voi muodostua paitsi verkkopalvelin myös esimerkiksi palomuuri. Tietojärjestelmän häiritseminen niin, etteivät palvelua tarvitsevat henkilöt pysty käyttämään sitä, on siis selvästi tietoturvapoikkeama. Palvelunestohyökkäyksen seuraukset palvelun käyttäjille vaihtelevat huomaamattomasta kiusallisen kautta aina katastrofiin asti.

Seuraukset riippuvat siitä, miten paljon käyttäjä tarvitsee palvelua hyökkäyksen aikana ja miten nopeasti palvelu pystyy palautumaan normaaliin tilaan. Palvelunestohyökkäys ei kuitenkaan tarkoita murtautumista palveluun eikä se vaikuta muihin tieto- turvallisuuden keskeisiin mittareihin: tietojen luottamuksellisuuteen ja eheyteen.

(Lähde: Kyberturvallisuuskeskus)

 

Artikkeli on osa Tammi Digital Oy:n julkaisemaa tietoturvaopasta.

Lataa ilmainen Opas verkkosivujen suojaamiseen tietoturvariskeiltä 

Tutustu Tammi Ylläpito -palveluun

Palvelu soveltuu kaikille WordPress- ja WooCommerce-alustoja hyödyntäville verkkosivuille ja -kaupoille. Ylläpidettävän sivuston ei tarvitse olla Tammi Digital toteuttama.

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kiinteistöala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source
WordPress
WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tammi digital
tammi ylläpito
Ylläpitosopimus
verkkokauppa
verkkosivusto
wordpress ylläpito
woocommerce ylläpito

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia