Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hukka perii, jos tietomallinnus unohtuu Power BI ‑raportoinnissa

Bloggaus

Hyvän ja kunnollisen tietomallinnuksen rooli nousi taas esiin, kun eräs vanha asiakas otti meihin yhteyttä. He olivat rakennelleet yhdessä suuren globaalin systeemi-integraattorin kanssa yhden yksikön raportointia “kuin Iisakin kirkkoa”, kuten asiakas asian ilmaisi suorasukaisesti.

Ainoastaan nyt hankaluutena oli, että tehdystä raportoinnista ei liiketoiminta saanut paljoakaan irti, kun tehdyt Power BI ‑raportit latautuivat todella hitaasti, hyvin ehti hakea kahvit raporttien latautuessa. Samaan aikaan yksikössä siellä täällä oli aloitettu rakentamaan rinnakkaista raportointia eri välineillä.

Olemme myös muissa asiakkaissa törmänneet vastaavaan tilanteeseen.

Asiakas halusi tällä kertaa testata vähän pienempää paikallista organisaatiota, josta tiesi BI-osaamista entuudestaan löytyvän. Ehdotimme hänelle raportoinnin kokonaisuuden end-to-end auditointia ja toteutimme muutaman päivän läpikäynnin kahden kokeneen konsultin voimin. Kävimme läpi koko latausketjun lähdejärjestelmistä, tiedon latauksista, tiedon käsittelystä, kuutioista aina Power BI ‑malleihin saakka.

Tällöin teknisinä avainsanoina olivat Azure Blob Storage, Azure Data Factory, Azure SQL BD, Azure Analysis Services, Power BI Services, Power BI modelling, yms. Toinen konsulteista oli kokenut Azure-osaaja ja toinen keskittyi enemmän Power BI ‑puoleen.

Kiteytimme löydökset noin 15 sivun dokumenttiin, jossa esitimme kunkin vaiheen statuksen ja vaiheeseen liittyvät korjaavat toimenpiteet.

Tarinan opetus?

Tässä tapauksessa suurin syyllinen oli Power BI ‑mallinnuksen täydellinen epäonnistuminen ja liian vaikeiden logiikoiden rakentaminen esityskerrokseen. Itse Azure ‑kokonaisuus oli kyllä rakennettu paremmalla lähestymistavalla.

Kokemuksemme mukaan tietomallinnuksen roolia ei ymmärretä siirryttäessä Power BI ‑raportoinnissa nopeasti pilotti/POC ‑vaiheesta tuotantoon. Joskus asiakkailla on jopa sellainen oletus, että nopeasti tehty pilotti ilman kunnon tietomallinnusta on sellaisenaan tuotantokelpoinen ja laajennettava. Näinhän ei kuitenkaan ole, vaan perusteellinen tietomallin miettiminen ja rakentaminen on aina hyvien ratkaisujen takana, ja sen pitää kestää ”isältä pojille” kaikkien myrskyjen keskellä, kuten useilla pitkän linjan asiakkaillamme on käynyt.

Tarinan tärkein opetus on, että käytä rohkeasti todellisia pitkän linjan asiantuntijoita, jotka pystyvät näkemään metsän puilta ja sitä kautta osaltaan varmistamaan, että ratkaisuista tulee käyttökelpoisia ja laajennettavia – nyt ja tulevaisuudessa.

Ole yhteydessä Invencoon, autamme mielellämme!

Petri Räsänen

Myynti- ja markkinointijohtaja

P. 050 516 0525

petri.rasanen@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia