Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hukka perii, jos tietomallinnus unohtuu Power BI ‑raportoinnissa

BloggausHyvän ja kunnollisen tietomallinnuksen rooli nousi esiin taannoin, kun eräs vanha asiakas otti meihin yhteyttä. He olivat rakennelleet yhdessä suuren globaalin systeemi-integraattorin kanssa yhden yksikön raportointia "kuin Iisakin kirkkoa", kuten asiakas asian ilmaisi suorasukaisesti.

Uuden luomuksen ongelmana oli erittäin hitaasti latautuvat Power BI -raportit, minkä vuoksi raportointi ei hyödyttänyt liiketoimintaa juuri lainkaan. Samaan aikaan yksikössä yksikössä oli alettu rakentaa useita rinnakkaisia raportointeja erilaisilla ratkaisuilla.

Olemme törmänneet vastaavaan tilanteeseen myös muissa asiakkaissa.

Tällä kertaa asiakas halusi testata erästä pienempää paikallista organisaatiota, josta tiesi BI-osaamista entuudestaan löytyvän. Ehdotimme hänelle raportoinnin kokonaisuuden end-to-end-auditointia ja toteutimme muutaman päivän läpikäynnin kahden kokeneen konsultin voimin. Kävimme läpi koko latausketjun lähdejärjestelmistä, tiedon latauksista, tiedon käsittelystä ja kuutioista aina Power BI -malleihin saakka.

Läpikäynnin teknisiä avainsanoja olivat muun muassa Azure Blob Storage, Azure Data Factory, Azure SQL BD, Azure Analysis Services,

Power BI Services, Power BI modelling. Toinen konsulteista oli kokenut Azure-osaaja, toinen puolestaan keskittyi enemmän Power BI -puoleen.

Kiteytimme löydökset noin 15 sivun dokumenttiin, jossa esitimme kunkin vaiheen statuksen ja vaiheeseen liittyvät korjaavat toimenpiteet.

Mitä yhteistyö meille opetti?

Tarinan tärkein opetus: tietomallinnuksia laadittaessa on syytä rohkeasti luottaa kokeneiden asiantuntijoiden ammattitaitoon, sillä he näkevät metsän puilta ja osaavat varmistaa, että uudet ratkaisut ovat käyttökelpoisia ja laajennettavia – nyt ja tulevaisuudessa.

Tässä tapauksessa suurin syyllinen oli Power BI -mallinnuksen täydellinen epäonnistuminen ja liian vaikeiden logiikoiden rakentaminen esityskerrokseen. Azure-kokonaisuus oli sen sijaan rakennettu paremmalla periaatteella.

Kokemuksemme mukaan tietomallinnuksen roolia ei ymmärretä, mikäli Power BI -raportoinnissa siirrytään nopeasti pilotti- tai POC-vaiheesta tuotantoon. Jotkut asiakkaista saattavat jopa olettaa, että nopeasti tehty pilotti ilman kunnon tietomallinnusta on sellaisenaan tuotantokelpoinen ja laajennettavissa.

Asia on kuitenkin päinvastoin: laadukas ratkaisu perustuu aina tietomallin huolelliseen miettimiseen ja rakentamiseen. Kokemuksemme useista onnistuneista yhteistyöhankkeista on osoittanut, että hyvä ratkaisukokonaisuus on pitkäikäinen ja kestää kaikkien myrskyjen keskellä.

**

Olemme toteuttaneet asiakkaillemme lukemattomia raportointiratkaisuja, jotka hyödyntävät Power BI -ohjelmiston ominaisuuksia. Verkkosivuillamme voit tutustua esimerkiksi Siilinjärven kunnalle toteutettuun raportointikokonaisuuden uudistukseen, jossa Power BI -ratkaisun avulla saatiin tuotettua laadukkaampaa työkykydatan analyysia!

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia