Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vierasbloggaus: API-talous mullistaa liiketoiminnan mahdollisuudet

BloggausTämänkertaisessa artikkelissa APIen mahdollisuuksista liiketoiminnalle ja erityisesti kaupan alalla kertoo vierasbloggaajamme, API- ja alustatalouden asiantuntija ja tietokirjailija Jarkko Moilanen. Jarkko on IT-alan vaikuttaja ja intohimoinen tutkija, joka käy luennoimassa ja kouluttamassa API-taloudesta, vastaa Platform of Trust -alustan kehittäjäkokemuksesta ja on myös perustanut aiheen ympärille useita avoimia yhteisöjä. Lisäksi Jarkko kirjoittaa päivittäin API-taloudesta 100DaysDX.com -sivustolle.

APIt eli avoimet ohjelmointirajapinnat mahdollistavat liiketoiminnan kasvun sellaisilla uusilla tavoilla, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mahdollisia. Tyypillisimpiä ovat erilaiset kumppanirajapinnat toisten yritysten ja alustojen kanssa, joissa eri sovellusten tai ohjelmien kesken vaihdetaan dataa. APIen avulla palveluita siis liitetään yhteen. Rajapinta itsessään voi olla myös myytävä tuote.

API-talous on alustatalouden pohja


Vaikka tietämys ja kiinnostus API-taloudesta on viime aikoina lisääntynyt paljonkin, on alustatalous terminä edelleen tunnetumpi. Alustataloutta ei kuitenkaan ole olemassa ilman API-taloutta, joten pelkästä alustataloudesta puhuminen on varsin lyhytnäköistä. Esimerkiksi Netflix, Uber ja Airbnb pyörivät kumppanirajapintojen päällä. Rajapintojen kautta on mahdollista ymmärtää alustatalouden toimintamallia.

Kumppanirajapintoihin liittyy valtavaa liiketoimintapotentiaalia, joissa omat tuotteet päätyvät myytäviksi toisen ekosysteemin kautta - eli yhteys tehdään kahden markkinatoimijan välillä. Yksi tunnetuimpia ja menestyneimpiä rajapintatuotteita ja -yrityksiä on maksuratkaisuja tarjoava Stripe, jonka rajapintaan itsensä kytkemällä verkkokaupan kaikki maksuliikenne hoituu itsekseen. Kyseessä on siis rajapintapohjainen ratkaisu, johon kytkeytyminen ei muuten ole mahdollista. Sen avulla kaikki monimutkaisuudet, kuten ostajamaan lainsäädäntö tai erilaiset pankkiyhteydet on saatu välistä pois. Siten väärinkäytösten esto ja riskien hallinta on nostettu korkealle tasolle.

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Logistiikka
Myynti
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

API-Management
API-talous

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia