logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

HTM Yhtiöt Oy:llä käsipääteratkaisun avulla varaston materiaalien tiedot suoraan ERP-järjestelmään ilman paperisia tulosteita

ReferenssiHTM Yhtiöt Oy on EVRYn asiakas, joka käyttää Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmää laajasti kaikkiin ydinliiketoimintoihin. Yritys päivitti EVRYn avulla NAV-järjestelmän viimeisimpään versioon vuoden 2016 lopussa. HTM Yhtiöt Oy tarvitsi uuden ja yhtenäisen kokonaisjärjestelmän toimintojen tehostamiseen yrityksen kasvaessa voimakkaasti.


Käyttöön on otettu myös ostolaskujen sähköiseen käsittelyyn ExFlow-ratkaisu. Lisäksi yritys käyttää varastonhallinnan käsipääteratkaisua, jonka avulla materiaalien ja tuotteiden tiedot pysyvät hallinnassa suoraan Dynamics NAV -järjestelmässä.

HTM Yhtiöt Oy on 1981 perustettu perheyhtiö, jonka toiminnan ja osaamisen ydin on teräksessä. HTM Yhtiöillä on toiminnallisesti kolme erilaista yksikköä, jotka valmistavat, toimittavat ja asentavat paalutuotteita, betoniraudoitteita ja terästuotteita rakennustyömaille, elementtitehtaille sekä asennusliikkeille ja teollisuuteen.

HTM Yhtiöillä on Ryttylän päätoimipisteen lisäksi tehtaita ja toimipisteitä Heinolassa, Ilmajoella, Liedossa, Nummelassa, Turengissa ja Turussa. Työntekijöitä yrityksellä on jonkin verran yli sata henkilöä.

Toiminnanohjausprojekti toteutettiin sovitussa budjetissa ja aikataulussa

Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän päivitysprojekti uuteen versioon toteutettiin nopeasti, ketterästi ja hallitusti sovitussa budjetissa ja aikataulussa EVRYn asiantuntijoiden avulla. Dynamics NAV-järjestelmää käytetään HTM Yhtiöillä laajasti eri liiketoimintoihin: taloushallintoon, ostoihin, tuotannonhallintaan, varastonhallintaan ja myyntiin.

”Meillä on kolme hyvin erilaista liiketoiminta-aluetta, joten päivitysprojektissa oli paljon läpikäytävää. Vanha järjestelmä oli erittäin räätälöity, joten yksityiskohtien läpikäyminen oli työlästä. Mallikkaasti EVRYn asiantuntijat kuitenkin ottivat kaiken haltuun, asiat hoidettiin sovitusti ja ongelmat saatiin ratkottua. Myös oma henkilöstö oli motivoituneesti mukana projektissa”, kertoo ostopäällikkö Soili Poutakivi HTM Yhtiöiltä.

”EVRY on vahva järjestelmätoimittaja valmistavan teollisuuden yrityksille. HTM Yhtiöt Oy edustaa juuri sitä toimialaa, jolla EVRYllä on vahvaa osaamista erityisesti Suomessa. Asiakkaan tarpeiden kuuntelu ja teknologian vahva tuntemus ovat erittäin tärkeitä meille. Olemme iloisia saadessamme tukea HTM Yhtiöitä heidän liiketoiminnan kasvussa ja kehittämisessä”, kertoo NAV-liiketoiminnasta vastaava Ari Kalliola EVRYltä.

Sähköinen ostolaskujen käsittelyn ratkaisu ExFlow

Toiminnanohjausjärjestelmän päivitysprojektin jälkeen käyttöön otettiin ostolaskujen sähköiseen käsittelyyn ExFlow-ratkaisu, joka toimii hyvin yhdessä Microsoft Dynamics NAV -ratkaisun kanssa. Ostotilausten ja ostolaskujen automatisointi, hyväksyntä ja täsmäytys toimivat järjestelmän avulla hienosti.

”Suurin etu on, että ostolaskujärjestelmä on suoraan NAV-järjestelmässä mukana eikä tarvita erillistä järjestelmää tähän. Hyvä ominaisuus on myös se, että hyväksyttävä lasku on näkyvillä vieressä ja että erillisiä kirjaustietoja ei tarvitse tehdä manuaalisesti. Laskujen käsittely on nopeampaa ja tehokkaampaa”, kertoo Soili Poutakivi.

Käsipääteratkaisulla varastotiedot kunnossa

HTM Yhtiöillä paalu- ja terästuotteiden sekä betoniraudoitteiden tuotanto vaatii suuret materiaalien varastot. Yrityksellä oli tarve saada materiaalivarastot hallintaan erityisesti materiaalien sijainnin suhteen. Tähän tarpeeseen haluttiin ottaa käyttöön käsipääteratkaisu, jonka avulla varastotiedot ovat nähtävillä reaaliaikaisesti myös toiminnanohjausjärjestelmässä. Käytössä on nyt käsipääteratkaisu NAV Anywhere, joka sisältyy Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän To-Increase-vertikaalituotteeseen.

”Tehtaan tontti on laaja ja materiaalia on paljon. Tavaraa siirrellään jatkuvasti paikasta toiseen riveissä sekä ulkona että hallissa. Aiemmin varastotyöntekijä on kirjoittanut tiedot tulostepapereihin, jotka on sitten tuotu toimistolle, missä tiedot on kirjattu järjestelmään. Tämä on ollut työlästä, ja materiaalit ovat olleet myös usein hakusessa tontilla. Tähän tarpeeseen halusimme avuksi käsipäätteen”, kuvailee Soili Poutakivi HTM Yhtiöiden tilannetta.

Käsipääteratkaisun testaus ja tuotantokäyttö aloitettiin teräspalvelukeskuksissa Turengissa ja Ryttylässä syksyllä 2017. Ratkaisun käyttö haluttiin alussa rajata vain osaan koko yrityksen toiminnoista. Oleellista oli saada käyttöön ratkaisu, jonka avulla tiedetään, missä materiaalit sijaitsevat ja mihin tuote-erään ne kuuluvat. Varastoitavien tavaroiden paikantaminen on tärkeää, koska materiaalia siirretään tehtaan tontilla paikasta toiseen valmistusprosessin edetessä. Nyt käsipääteratkaisulla kuitataan materiaalin siirrot mobiilisti paikan päällä. Varastojen saldot ja materiaalien määrät ovat saman tien näkyvissä ja raportoitavissa toiminnanohjausjärjestelmässä.

”EVRYn asiantuntijoiden kanssa pohdittiin yhdessä, missä olosuhteissa käsipäätettä käytetään, mitä työvaiheita sillä halutaan tehostaa ja millä laitteilla tämä kävisi parhaiten. Oli haastavaa hahmottaa, mitä halutaan. EVRYn konsulteilta tuli hyvää tukea tähän pohdintaan”, kertoo Soili Poutakivi.

Käsipääteratkaisun valinnassa tärkeää on huomioida käyttöolosuhteet ja toimintatavat. HTM Yhtiöillä käsipäätteen käyttö aloitettiin sisällä olevien materiaalien varastossa, mutta koska materiaaleja ja tuotteita varastoidaan myös ulkona, käsipääteratkaisun valinnassa huomioitiin, että laitteet kestävät erilaisia sääolosuhteita. Toisaalta myös työn luonteen vuoksi tärkeää HTM Yhtiöillä on, että käsipäätteen käyttö on nopeaa ja virheetöntä – työntekijä kuittaa käsipäätteen avulla toimenpiteen tehdyksi mm. viivakoodia hyödyntäen, jolloin terästuotteiden erätunnisteet tulevat nopeasti ja virheettömästi luetuksi.

Tarkoitus on laajentaa lähitulevaisuudessa käsipääteratkaisun käyttöä koko yrityksen käyttöön: sekä toiminnallisesti toisiin yksiköihin että myös alueellisesti eri toimipisteisiin.

”Käsipäätteen käyttö on näppäröittänyt toimintaa. Käsipäätteellä kirjataan nyt varastopaikkojen siirrot ja tuotteiden lähetykset, mutta jatkossa on tarkoitus laajentaa ja syventää käyttöä myös tuotantokirjauksiin”, kertoo Soili.

”Olemme tosi tyytyväinen EVRYn asiakas. Aikataulut on pidetty ja kaikki on aina ratkottu”, summaa Soili Poutakivi HTM Yhtiöiltä yhteistyötä EVRYn kanssa.

Suosittelija:

”Olemme tosi tyytyväinen EVRYn asiakas. Aikataulut on pidetty ja kaikki on aina ratkottu.”

Soili Poutakivi, ostopäällikkö, HTM Yhtiöt Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
EVRY

Tiedot

Lisätietoja

EVRY:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Teknologia

Microsoft

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EVRY kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita julkaisuja

Siirry EVRY kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään
Is this the most beautiful event in the world?
Meeshkan voitti Slush 100 pitchauskilpailun

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia