Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

HSL yhdisti kaikki verkkopalvelut saman katon alle — CGI mukana uudistamassa käyttöliittymää

ReferenssiHSL on toteuttanut laajan verkkopalvelujen uudistuksen, jonka myötä muun muassa suosittu Reittiopas siirtyi osaksi hsl.fi:tä. Monitoimittajaympäristössä toteutetussa työssä CGI:n vastuulla oli Reittioppaan käyttöliittymän uudistus.

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) aloitti keväällä 2020 mittavan verkkopalvelu-uudistuksen, jonka tavoitteena oli tehdä uusista verkkosivuista entistä helpommat käyttää. Samalla haluttiin varmistaa, että kaikki tarpeelliset joukkoliikenteeseen liittyvät tiedot löytyvät sivuilta entistä nopeammin. Tästä syystä esimerkiksi aiemmin erillinen Reittiopas yhdistettiin saman katon alle muiden HSL:n verkkopalveluiden kanssa.

”Olemme kehittäneet verkkosivujemme ulkoasua ja reittihakuamme entistä selkeämmiksi. Myös saavutettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Uudistuksen lähtökohtana olivat asiakkaiden tarpeet ja toiveet”, HSL:n Digitransitin tuoteomistaja Milla Laita kertoo.

Monitoimittajaympäristössä teknisestä toteutuksesta vastasi myös HSL:n pitkäaikainen kumppani CGI.

”CGI on ollut mukana HSL Reittioppaan kehityksessä vuodesta 2001 alkaen. Tätä kautta meillä on hyvä ymmärrys toimialasta ja asiakkaan tarpeista. Paikkatieto- ja joukkoliikenteen tietojärjestelmäosaamiseemme on vahvaa”, asiakkuuspäällikkö Elina Ruokari CGI:ltä kertoo.

 

Sujuvaa yhteistyötä yli rajojen

Uusi käyttöliittymä rakennettiin monitoimittajaympäristössä, jossa koodaustyöstä ja esimerkiksi visuaalisesta ilmeestä vastasivat eri tahot.

”Yksi menestystekijä projektissa oli saumaton yhteistyö yli organisaatiorajojen. Koska suurin osa tuloksista piti alusta asti olla jaettavia, laatuun on kiinnitetty aivan erityistä huomiota. Tässä projektissa varmasti kaikkia osapuolia on lisäksi motivoinut työn merkityksellisyys: tulokset vaikuttavat yli miljoonan ihmisen liikkuvuuden sujuvuuteen”, CGI:n järjestelmäasiantuntija Vesa Meskanen pohtii.

Käyttöliittymän uudistus tehtiin DevOps-malliin nojautuen ketterän kehityksen keinoin ja JavaScript-kieliselle React-alustalleRatkaisuja toteutetaan HSL:lle docker-mikropalveluina Microsoft Azuren pilveen.

Reittiopas on suosittu palvelu, ja edistää siirtymistä vähähiilisempiin kulkumuotoihin ja yleisesti tarjonnut merkittävää aikasäästöä loppukäyttäjille tiedon etsinnässä”, Milla Laita HSL:stä kertoo.

HSL:n reittiopas perustuu avoimen lähdekoodin Digitransit-palvelualustaan, jonka yhtenä kehittäjänä ja ylläpitäjänä CGI toimii. Digitransit-palvelualusta on rakennettu HSL:n, Traficomin ja TVV lippu- ja maksujärjestelmän kahdenkymmenen osakaskunnan rahoituksella joukkoliikenteen reititystä varten Suomen kaupunkialueille.

HSL:n Reittiopas on Suomen suosituin liikenteen verkkopalvelu. HSL ja CGI ovat yhdessä jo 30 vuoden ajan kehittäneet joukkoliikenteen palveluja.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin Seudun Liikenne (HSL)
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Elina Ruokari

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Azure

Omat tagit

asiakaskokemuksen kehittäminen
DevOps
ketterä kehittäminen

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia