logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

HRM-kumppani hakusessa? Kysy nämä kolme kiperää kysymystä

BloggausMarkkinoilla on tarjolla useita tuotteita yrityksen HRM-tarpeisiin. Osa tuotteista on puhtaasti ohjelmallisia, toiset myydään palveluina. Markkinoilta löytyy myös näiden kahden hybridejä.

Valinnanvaraa riittää ja erilaisten toimijoiden vertaaminen keskenään voi olla haastavaa. Siksi kannattaa keskittyä omien tarpeiden määrittelyyn tuotevertailun sijaan. Jos siis etsit HRM-kumppania tositarkoituksella, kysy ensin itseltäsi nämä kolme kiperää kysymystä.

1. Mitä toivon HRM-kumppanuudelta nyt ja tulevaisuudessa?


Yrityksen tarpeet ohjaavat HRM-järjestelmän hankintaa. Tulevaisuudessa varmaa on vain muutos, johon HRM-järjestelmän on taivuttava. Mitä toivot kumppanilta ja ohjelmalta 1-2 vuoden tähtäimellä? Entä 5-10 vuoden päästä?

Yksi HRM:n tärkeimmistä tehtävistä on tukea liiketoimintaa. Mitä lisäarvoa haluat saavuttaa järjestelmällä ja saavutatko sen? Lisävinkkejä kannattaa kysyä järjestelmän toimittajilta, joilla on pitkä kokemus järjestelmäuudistuksista. He osaavat nostaa esiin asioita, joita yrityksen sisällä ei ole välttämättä osattu vielä ottaa huomioon.

Muista myös osallistaa muut työyhteisön jäsenet hankkeeseen mukaan. Uuden järjestelmän hankinta koskee koko organisaatiota. Kuuntele eri roolissa toimivia asiantuntijoita ja ota kaikkien tahojen tarpeet huomioon, niin esimiesten, palkanlaskijoiden kuin henkilöstöhallinnon.

2. Kenen kanssa haluan laittaa hynttyyt yhteen?


HRM-maailma on yrityksen oma, mutta kumppanin valinnalla on silti merkitystä. Kokenut kumppani tuo järjestelmähankkeeseen toisen näkökulman ja uusia ideoita. Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kumppanin muuntautumiskykyyn ja siihen, että tämä osaa suunnitella asioita myös pitkällä tähtäimellä.

Hanke ei myöskään onnistu ilman osaavaa tiimiä. Siksi omat pelaajat on syytä valita huolella. Mitä laajemmin vastuutat väkeä, sitä vähemmän kohtaat muutosvastarintaa. Kun eri tahot pääsevät itse vaikuttamaan hankkeen sisältöön, he ennättävät sopeutua muutokseen.

Valitse ydintiimiin pelaajat liiketoiminnan eri osa-alueilta. Näin kaikki tulevat kuulluksi ja projekti onnistuu varmemmin. IT:lle tärkeät asiat eivät välttämättä ole palkanlaskijoiden prioriteettilistan kärjessä, ja päinvastoin.

3.Millaisella budjetilla olen liikkeellä?


Budjetin lisäksi kannattaa miettiä, missä asioissa uuden järjestelmän hankinta säästää rahaa. Jos turha rutiinityö saadaan karsittua pois, vapautuu resursseja muuhun.

Haluatko maksaa järjestelmästä kuukausittain vai investoitko lisenssiin? Kuukausimaksu tulee yleensä pitkässä juoksussa kalliimmaksi, mutta toisaalta kulut on jaksotettu pidemmälle ajalle ennustettavasti. Tosin lisenssinkin voi halutessaan jaksottaa kirjanpidossa.

Mikä on projektin perimmäinen tavoite? Haetaanko rahallista säästöä, vai yrityskuvan nostattamista? Kumppania, jonka kautta täydennät omia verkostojasi? Toimivat järjestelmät kiillottavat työnantajakuvaa ja parantavat työnantajan asemaa työntekijöiden ja hakijoiden keskuudessa.

Valitsemalla viisaasti saat järjestelmän toimittajasta kumppanin, joka tukee yritystäsi sen eri vaiheissa. Kun kaikki nämä edut summaa yhteen, voit parhaimmillaan saada järjestelmään sijoittamasi rahat korkojen kera takaisin.Hyvä HRM-järjestelmä tekee henkilöstöhallinnon ja esimiesten työstä monin verroin helpompaa. Jos kaipaat vinkkejä työsuhteen elinkaaren hallintaan, lataa tästä ilmainen opas!

Pinterest
Accountor HR Solutions Oy

Lisätietoja

Accountor HR Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta
Taloushallinto

Omat tagit

Mepco HRM
Mepco Palkat
MepcoPro
Mepco Rekry
henkilöstöhallinta
Henkilöstöhallinto
HRM
Palkanlaskenta

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Master Data MDM
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia