Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

HR-järjestelmä – Robotin avokonttori

BloggausEräs viime aikojen polttavimpia puheenaiheita on varmasti ollut robottien marssi autojen kokoonpanolinjoilta ohjelmistojen väliin, kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden töitä viemään. Helsingissä kesäkuun auringossa järjestetty RoboHR-seminaari antoi loistavat edellytykset lähteä tutkimaan mitä robotit näinä päivinä käytännössä touhuavat ja miten meidän järjestelmätoimittajana pitäisi niiden kanssa toimia.

Keskitytään aihealueen yksinkertaisempaan päähän, robottien suorittamaan prosessiautomaatioon (RPA, Robotic Process Automation) ja HR-järjestelmäkenttään. Jätetään muut RoboHR-seminaarissa käsitellyt aiheet, tekoäly ja koneoppiminen, asiaan tarkemmin vihkiytyneille. Ei myöskään lähdetä vatvomaan sitä kuka vie kenenkin työpaikat. Nopeammat kirjoittavat ehtivät käyttämään nämä raflaavimmat otsikot.

Robotiikassa korostuu inhimillisyys


Sosiaalinen media, uutiskirjeet ja muu markkinointiviestintä ovat tällä hetkellä täynnä erilaisten robottien esiinmarssia. Aihetta purkamalla päästään käyttötapauksiin. Näistä hyvin edustettuina ovat integraatioiden, ylläpitotoimien, raportoinnin ja viestinnän automatisointi. Monesti kun kuuntelee näiden kuvauksia, tulee ajateltua, että tuo Robotilla tehty toiminto löytyy tismalleen Mepcon palkka- ja henkilöstöhallintoratkaisusta, tai jostain muusta HR-järjestelmästä. Esimerkiksi sekin osaa lähettää kerran kuukaudessa luottamusmiehelle raportin kuukauden aikana alkaneista ja päättyneistä työsuhteista. Voisimmeko sanoa, että Mepcon syövereissä työskentelee jo nyt myyttinen Rami-Robotti, jota emme vain ole osanneet tuotteistaa?

Vastaus on ei. Robotiikka tässä kontekstissa viittaa kolmannen osapuolen sovellukseen, jolle on tavalla tai toisella opetettu manuaalisen prosessin suorittaminen. Robotti voi työskennellä käyttöliittymissä ja väsymättömästi toistaa samoja käytäntöjä ehdottomalla tarkkuudella.

Mitä nämä robotit sitten ovat? Vaikuttaisi vahvasti siltä, että ajan teema on kysyä ennemmin keitä he ovat. Robotteihin perustuvassa viestinnässä inhimillistämisellä on vahva asema. Robotiikkasovellusta ei hankita vaan robotti rekrytoidaan. Robottia ei konfiguroida tai varsinkaan ohjelmoida vaan se perehdytetään. Robotin käyttöoikeudet eivät vanhene, vaan hän jää sairauslomalle. Robotit eivät pyöri pölyisissä konesaleissa, vaan he työskentelevät osana tiimiä. Robotin nimi ei ole Makereportshappen.xaml vaan Rami, Jari, Ari tai Kari.

Pinterest
Accountor HR Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco HRM
MepcoHRM
Mepco Palkat
MepcoPro
Mepco Rekry
ohjelmistorobotiikka
palkka- ja henkilöstöhallinta
palkka- ja henkilöstöhallinto

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?
Digitoimisto Dude järjestää Ask Me Anything (AMA)-tilaisuuden perjantaina 15.1.2021 klo 9-18
Katsotuimmat it- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2020 - TOP150 lista

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia