Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Houkutteleva konsepti Riihimäen kaupungille

ReferenssiAmbientia toteutti Riihimäen kaupungin verkkopalvelun konseptoinnin loppusyksyn 2013 aikana. Riihimäen kaupunki oli päättänyt uudistaa verkkopalvelunsa käyttäjien kannalta houkuttelevaan, rakenteeltaan selkeään ja osallistavaan suuntaan. Samalla haluttiin huomioida saavutettavuus eri päätelaitteilla (responsiivisuus) sekä kolmansien osapuolten luomien toiminnallisuuksien hyödyntäminen. Käyttäjälähtöinen ja kaupungin viestinnän arvot ja tavoitteet huomioiden tehty konseptointi loi hyvät perusteet hankkeen tulevalle toteutukselle ja toimi pohjatyönä kilpailutukselle. Konseptointi tehtiin alustariippumattomasti tulevan verkkopalvelu-uudistuksen vaatimusmäärittelyn, käyttöliittymäsuunnittelun ja kilpailutuksen tueksi.

Keskeisimpänä työskentelymuotona olivat yhteiset workshop-tilaisuudet, joiden aikana konsepti syntyi asiakkaan projektitiimin ja Ambientian asiantuntijoiden välisessä tiivissä yhteistyössä. Projektissa määriteltiin verkkopalvelun käyttäjäryhmät ja luotiin näistä käyttäjäpersoonia ja käyttötapauksia. Lisäksi määriteltiin keskeisimpiä rakenteita, toiminnallisuuksia ja käytiin läpi integraatiotarpeet muihin järjestelmiin tai saatavilla oleviin palveluihin. Onnistuneen suunnittelun kannalta keskeistä olivat myös Ambientialle ennestään tuttujen esteettömyysvaatimusten, julkisten verkkopalveluiden laatukriteeristön ja toisaalta sosiaalisen median tuomien mahdollisuuksien huomiointi. Konseptista luotiin toiminnallinen html-malli.

Ambientia toteutti Riihimäen kaupungille myös verkkopalvelun visuaalisen suunnittelun.

Suosittelija:

Teimme Riihimäen tulevan verkkopalvelun konseptoinnin tiiviillä aikataululla. Prosessi oli selkeä, ja siinä edettiin suunnitelmallisesti vaiheesta toiseen. Verkkopalvelumme tavoite pidettiin työskentelyssä koko ajan mukana, ja mielestäni se saavutettiinkin hyvin. Konseptoinnin eri worshoppeihin osallistui eri ihmisiä workshopin teeman mukaan, joten pystyimme näin osallistamaan juuri oikeat henkilöt verkkopalvelumme suunnitteluun.

Anna Availa, viestintäpäällikkö, Riihimäen kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ambientia logo

Tiedot

Tilaaja: Riihimäen Kaupunki
Ajankohta: 2013
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Harri Hellström, 045 121 2102, harri.hellstrom@ambientia.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Ambientia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

konseptointi
palvelumuotoilu

Siirry yrityksen profiiliin Ambientia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ambientia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ambientia - Muita referenssejä

Ambientia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia