Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hotellien kivikautiset minibaarit ovat jo historiaa - tilalle älykauppoja

BloggausUusien älykauppojen avulla hotellit voivat parantaa merkittävästi niin asiakaskokemustaan kuin tuottavuuttaan.


Viimeksi hotellissa yöpyessäni kiinnitin huomiota minibaariin. Se oli tyhjä, lukuun ottamatta lappua, joka kertoi että ruokaa ja juomaa oli saatavilla hotellin aulasta ja kiinteistön ravintoloista. Minibaari oli turha, silti se jökötti huoneessa kuin muistona menneistä vuosikymmenistä.


Yhdysvaltalaisissa hotelleissa minibaarien myynti on laskenut lähes 30 prosenttia viidessä vuodessa. Monet hotelliketjut ovat jo luopuneet niistä kokonaan, koska käyttö on vähäistä ja ylläpito kallista. Matkaraamattu TripAdvisorin mukaan minibaari on vähiten tärkeä tekijä hotellihuoneen varustuksessa. Samalla se aiheuttaa eniten reklamaatioita uloskirjautumisen yhteydessä.

Myös suomalaisille hotelleille minibaarit tuovat tuskaa ja turskaa: tuotteita vanhenee käyttämättöminä ja minibaareihin myös palautetaan kertaalleen avattuja tuotteita. Hävikki on melkoinen.

Minibaarin kuolema


Aika on ajanut minibaarien ja niiden rajallisen tarjonnan ohi – mutta matkustajien tarve virvokkeille tai pienelle syötävälle ei ole kadonnut minnekään.

Miten hotellit voivat sitten tyydyttää asiakkaidensa ostotarpeet, oli kyse vaikka suklaasta, siideristä tai sukkahousuista? Vastaus löytyy uuden teknologian mahdollistamista miehittämättömistä myyntipisteistä.


Edelläkävijähotellit ovat perustamassa auloihinsa RFID-teknologiaa hyödyntäviä miehittämättömiä kauppoja – osa on tuomassa pienemmän myyntipisteen jokaiseen hotellikerrokseen.

Minibaarista älykauppa


Nordic ID:n S/MART-konseptiin pohjautuvat älykaupat toimivat ilman henkilökuntaa: hotellivieras voidaan tunnistaa esimerkiksi avainkortilla, itsepalvelukassalla ostotapahtumaan menee vain muutama sekunti, automaattinen varastoseuranta hoitaa inventaarion ja maksu suoritetaan esimerkiksi lähiluennalla joko maksukortilla, huonekortilla tai kännykällä. Ostosten teko on helppoa: asiakkaiden ei tarvitse jonottaa eikä vastaanotto ruuhkaudu nykyisenlaisista vitriineistä hankittujen tuotteiden maksajista.


RFID-tunnisteisiin, etäluentaan ja älykkääseen ohjelmistoalustaan perustuvan ratkaisun avulla hotellit voivat seurata myyntipisteiden tuotevalikoimaa reaaliaikaisesti, aina yksittäisen tuotteen tasolle asti. Tämä mahdollistaa tuotemäärien optimoinnin, valikoiman täydentämisen ennen tuotteen loppumista hyllystä ja tarpeettoman varmuusvaraston karsimisen. Hotellivieraat saavat tarvitsemansa tuotteet ympäri vuorokauden helposti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Hotellien ja muiden majoituspalveluiden keskeinen kilpailuetu on asiakaskokemus. Olipa kyse lomailijoista tai liikematkustajista, he kaikki odottavat majoituksensa olevan mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta.

Keskiössä asiakaskokemus

S/MART-älykaupat vastaavat näihin haasteisiin. Hotellikerrosten pienempien myyntipisteiden rinnalle aulaan voi perustaa isommankin kaupan, joka voi elintarvikkeiden lisäksi tarjota matkailijoiden tarvitsemia varusteita, ajanvietettä, tuliaisia, paikallisia erikoisuuksia sekä hotellin omia brändättyjä tuotteita. Hotellit voivat rakentaa kauppoihinsa juuri heidän asiakkaitaan puhuttelevan valikoiman ja erottautua siten kilpailijoistaan.


Automaattinen älykauppa vapauttaa hotellien henkilökuntaa keskittymään vieraiden palvelemiseen, ei minibaarien täyttämiseen tai manuaalisten myyntipisteiden hallinnoimiseen. Niiden ansiosta toimintaa voidaan kehittää entistä asiakaslähtöisemmäksi.


Samoin älykauppa rakentaa jo itsessään edelläkävijän brändiä: siellä asiointi on elämys, jollaista ei vielä monella ole tarjota. Kaikki tämä heijastuu myönteisesti asiakaskokemukseen.


RFID-teknologian hyödyt hotelleille eivät rajoitu pelkästään minibaarit korvaaviin älykauppoihin. Esimerkiksi vuodevaatteiden pesulogistiikassa teknologia antaa tarkan kuvan inventaariosta ja jokaisen tuotteen sijainnista sekä auttaa vähentämään tarpeettomista pesuista ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta. Mutta se on jo kokonaan oman bloginsa aihe.

Pinterest
Nordic ID Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nordic ID kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Kauppa

Teknologia

Android
Linux

Tarjonnan tyyppi

Huolto ja korjaus
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Nordic ID kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nordic ID - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Nordic ID - Muita referenssejä

Nordic ID - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia