Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Hoas - Unelmien kämppäkavereita etsitään nyt älypuhelimella

Referenssi

Innofactor toteutti Hoasin uuden Kämppishaun

Asuntoja on haettu verkosta jo pitkään. Nyt pääkaupunkiseudun opiskelijat voivat etsiä itselleen myös asuinkumppaneita uuden Kämppishaku-palvelun avulla, joka on kehitetty ja toteutettu yhdessä Innofactorin kanssa. Vastaavaa ei ole kehitetty missään muualla Euroopassa.

Yhteisöasumisen trendi kasvattaa suosiotaan etenkin kaupungeissa, joissa asunnoista on pulaa ja vuokrat ovat korkeita. Erityisen mielellään asunnon jakavat opiskelijat, joita edullisten vuokrien lisäksi houkuttelevat asumismuodon sosiaalisuus ja mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Haittapuolena on, ettei asuinkumppaneitaan voi yleensä valita itse. Kämppishaku-palvelun avulla yhteisöasumisesta voivat nyt nauttia myös ne, joita katon jakaminen ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa ei houkuttele.


Kämppishaun toimintaperiaate muistuttaa vaalikonetta. Käyttäjä syöttää profiiliinsa tiedot itsestään ja unelmakämppiksestään, minkä jälkeen sovellus etsii tälle kuvausta parhaiten vastaavat ehdokkaat.

Halutut opiskelija-asunnot nopeammin uusien asukkaiden käyttöön

Kämppishaku on ensimmäinen asuinkumppaneiden hakuun kehitetty verkkopalvelu koko Euroopassa. Palvelun kehittäminen käynnistyi Hoasin teettämän laajan asiakastutkimuksen pohjalta. Kyselyn perusteella säätiön tyytyväisimmät asiakkaat asuvat kaveriasunnossa.

"Hoasin asuntokannasta kolmasosa on jaettuja asuntoja, jotka ovat pohjaratkaisultaan käytännössä samanlaisia kuin kaveriasunnot. Silti niissä viihdytään keskimäärin vain vähän aikaa. Kämppishaun tavoitteena on lisätä jaettujen asuntojen houkuttelevuutta ja parantaa niiden asumisviihtyvyyttä", Ora sanoo.

Viime kädessä tämä tuo myös taloudellisia säästöjä. Mitä vähemmän asunnoissa tehdään muuttoja, sitä pienemmän osan vuodesta ne ovat tyhjillään. Asuntojen käyttöasteen parantaminen tuo helpotusta myös pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntopulaan.

"Epävarmuus tulevista kämppiksistä on yksi syy siihen, että jaettuihin asuntoihin ei hakeuduta niin paljon kuin muihin asumismuotoihin. Kämppishaun avulla vapaat asunnot saadaan nopeammin ja tehokkaammin uusien asukkaiden käyttöön", Ora sanoo.

Kaveriasumisen hyödyt kaikkien ulottuville

Noin 20 prosenttia pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoista asuu Hoasin asunnoissa. Se tekee kaikkiaan 18 000 asukasta – enemmän kuin Forssan kokoisessa kaupungissa. Tulevaisuudessa määrä ei tule ainakaan vähenemään. Pääkaupunkiseudun asukasluvun ennustetaan jatkavan kasvuaan, ja myös Hoas nostaa tulevina vuosina asuntotuotantoaan nykyisestä 200:sta noin 400–500 opiskelijan kotiin vuodessa.

Valtaosa pääkaupunkiseudulle muualta Suomesta muuttavista korkeakouluopiskelijoista aloittaa itsenäisen elämänsä juuri jaetusta asunnosta vuokratussa huoneessa.

"Hoas on monen opiskelijan ensimmäinen oma koti. Muutto pois kotoa ja mahdollisesti uuteen kaupunkiin on iso elämänmuutos. Kämppishaku tarjoaa uusille kämppäkavereille mahdollisuuden tutustua toisiinsa jo ennalta, mikä vähentää muuttoon liittyvää jännitystä", Ora kertoo.

HOAS Kämppishaku lyhyesti

Kämppishaku-palvelun avulla Hoasin asunnonhakijat voivat etsiä itselleen sopivia asuinkumppaneita ja tutustua näihin jo ennen muuttoa. Myös asunnon jo jakavat asukkaat voivat hakea itselleen uutta kämppistä esimerkiksi pois muuttavan asukkaan tilalle.

Palvelun käyttö on helppoa. Käyttäjä rekisteröityy Kämppishakuun ja syöttää tililleen tiedot itsestään ja unelmiensa kämppiksestä. Viisiportainen asteikko kertoo, onko käyttäjä esimerkiksi himourheilija vai sohvaperuna, siisti vai huoleton, rauhallinen vai vilkas. Kun sopiva kämppiskandidaatti on löytynyt, voi hänen kanssaan aloittaa keskustelun ja hakea yhdessä asuntoa.

Kämppishaku on kehitetty ja toteutettu yhteistyössä Innofactor Oyj:n kanssa. Palvelua tullaan kehittämään käyttäjien palautteen ja ideoiden perusteella, ja sen soveltuvuutta muihin tarkoituksiin, kuten opetukseen, kartoitetaan.

Palvelu toimii selaimessa ja skaalautuu käytettävän laitteen mukaan. Se sopii hyvin käytettäväksi millä tahansa älylaitteella.

Lisätietoja:

Kämppishaku: www.hoas.fi/kamppishaku

Suosittelija:

"Kämppishaun avulla tulevan asuinkumppaninsa voi valita itse sen sijaan, että vuokranantaja sijoittaisi kaksi toisiaan tuntematonta henkilöä samaan asuntoon. Kyseessä on täysin uusi asumismuoto, joka yhdistää solu- ja kaveriasumisen parhaat puolet", kertoo Hoasin kehityspäällikkö Tommi Ora.

Tommi Ora

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj

Tiedot

Tilaaja: Hoas
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Maiju Immonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tutkimus: koronakevät lisäsi suomalaisten ääni- ja videopuheluita, etätyöläisten määrä kasvanut maltillisesti
Tietojenkalasteluhuijaukset jäljittelevät Googlea, Amazonia ja muita tunnettuja brändejä
Futuricen uusi tytäryhtiö keskittyy Microsoft-teknologioihin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia