Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

HiQ toteutti Wärtsilän globaalin Microsoft Office 365 konseptin ja intranetin

ReferenssiHiQ toteutti Wärtsilän maailmanlaajuisen intranethankkeen konseptoinnin, teknisen toteutuksen ja migraation. Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa. Wärtsilän 18 000 työntekijää 70 maassa ja 200 toimipisteessä käyttää päivittäin myös mobiililaitteilla toimivaa sosiaalista intranettiä.

Wärtsilä on kansainvälinen teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiatoimialoille. HiQ toteutti Wärtsilän maailmanlaajuisen intranethankkeen konseptoinnin, teknisen toteutuksen ja migraation SharePoint 2010 -ympäristöstä Office 365:een. Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa, ja tällä hetkellä suurin osa noin 18 000 työntekijästä 70 maassa ja 200 toimipisteessä käyttää päivittäin myös mobiililaitteilla toimivaa sosiaalista intranettiä.

Compass-intranetin 3+1 vaihetta yhteistyössä

  • Konseptisuunnittelu Wärtsilän kanssa
  • Toteutus
  • Migraatio
  • Jatkuva kehitystyö

Uusi vuorovaikutteinen Compass-intranetkonsepti

HiQ kehitti uuden vuorovaikutteisen intranetin konseptin Wärtsilän ydintiimin ja muiden eri puolilla organisaatiota työskentelevien avainhenkilöiden kanssa. Compass-intranet koostuu SharePoint Online -intranetistä ja työtiloista (ei osana konseptointia), Yammerista ja Delve-käyttäjäprofiileista.

Wärtsilä valitsi intranetin alustaksi Microsoft Office 365:n. Microsoftin parhaita käytäntöjä ja oletustoimintoja hyödynnettiin mahdollisimman paljon, mikä tekee ratkaisusta skaalautuvan ja kestävän sekä helpottaa sen ylläpitoa ja mahdollistaa joustavan jatkokehityksen. Uuden intranetkonseptin ja -ratkaisun perustana on hyvin suunniteltu informaatioarkkitehtuuri. Tiedon kohdistusvaatimukset ja tehokkaat hakutoiminnot olivat avainasemassa, sillä päätavoitteena oli tarjota työntekijöille yhtenäinen ja lisäarvoa tuottavat työkalu sisäiseen viestintään ja verkostoitumiseen globaalissa matriisiorganisaatiossa.

Konsepti laadittiin yhteistyössä useiden workshopien aikana. Konseptointivaiheen aluksi HiQ teki selvityksen ja analyysin nykytilanteesta, joilla saatiin tarkempi kuva lähtötilanteesta, haasteista ja tavoitteista. Wärtsilän tiimi käsitteli analyysin tulokset ja HiQ:n suositukset Kick-Off-vaiheen ja workshopien aikana uuden konseptin tavoitteiden kirkastamiseksi.

Painopisteinä organisaatiorajat ylittävä viestintä, mobiilikäyttö ja sisällön omistajuus

Wärtsilän tavoitteena oli päivittää koko intranet nykyaikaisen mobiilin työelämän vaatimusten mukaiseksi maailmanluokan intranetiksi sekä selkiyttää sisällön omistajuus ja helppo ylläpito.

Toteutusprojekti alkoi konseptointivaiheen jälkeen, ja se muodosti intranetratkaisun perustan. Toteutusvaiheessa pyrittiin hyödyntämään oletustoimintoja, esimerkiksi haun käyttöä tiedon käyttäjälähtöisessä kohdistamisessa. HiQ toteutti mukautetun hakupohjaisen sivunavigaation, joka varmistaa intranetin rakenteen helpon ylläpidon ja optimaalisen sivujen kuormituksen, sillä SharePointin oletustoiminnot eivät olleet vaatimusten mukaisia. Kehitystyö jatkuu ketterien DevOps-menetelmien mukaisesti.

Harkittu siirtymisvaihe

Migraatio pilvipohjaiseen järjestelmään vaatii käytetyn ajan ja käytettyjen resurssien tarkkaa harkintaa suhteessa haluttuihin tuloksiin – oikean tasapainon löytäminen vaatii liiketoiminnan tarpeiden ymmärrystä. Aiemmin luotua paikallista SharePoint 2010 -sisältöä karsittiin voimakkaasti. Siirrettävä sisältö analysointiin ja mukautettiin uuteen tietomalliin sisällön kohdentamisen, tiedon löydettävyyden ja sisällön omistajuuden liiketoiminnallisten tavoitteiden edellyttämällä tavalla.

Tulokset

Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa, ja tällä hetkellä jopa 18 000 Wärtsilän työntekijää 70 maassa käyttää päivittäin mobiililaitteilla toimivaa, sosiaalista intranettiä. Ratkaisu tukee maailmanlaajuista matriisiorganisaatiota tarjoamalla käyttäjien yksilöllisiin tarpeisiin kohdennettua tietoa intuitiivisen hakutoiminnon ja hyvin suunnitellun skaalautuvan informaatioarkkitehtuurin kautta. Lisäksi ratkaisu helpottaa yhteistyötä ja verkostoitumista ajasta, paikasta tai laitteesta riippumatta.

Jos haluat kuulla lisää, niin ota yhteyttä:

Nora Lindahl, +358-40-8381321

Suosittelija:

Yhteistyö HiQ:n kanssa toimi hyvin – työskentelimme yhtenä tiiminä. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että meidän maailmanlaajuinen hanke toteutui aikataulussa. HiQ:n laaja kokemus työyhteisöviestinnästä ja teknologiaosaaminen auttoivat projektin onnistumisessa konseptivaiheesta käyttöönottoon.

Amos Ahola, Senior Manager, Communication and Branding, Wärtsilä

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Wärtsilä
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kari Kellokoski, +358-40-5352265

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttäjähallinta

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Microsoft Office 365
Sharepoint

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia