Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

HiQ auttoi Trafia luomaan mobiiliajokortin prototyypin

ReferenssiHiQ ja Great Apes yhdistivät voimansa ja lähtivät suunnittelemaan Trafin kanssa digitaalista mobiiliajokorttia ja sen yhteydessä autoilijoille tarjottavien palveluiden tuomista mobiilisovellukseen. Konseptin jälkeen työtä jatkettiin toteuttamalla mobiiliajokortin tekninen prototyyppi.

HiQ auttoi Trafia luomaan mobiiliajokortin prototyypin


Suomessa ajokorttia käytetään pääsääntöisesti kahteen asiaan: ajo-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen. Henkilöllisyyden todistaminen tapahtuu päivittäisissä asiointitilanteissa, esimerkiksi postipaketteja noudettaessa. Suomessa ajokortti on käytännössä yleisin henkilöllisyystodistus, vaikka sillä ei ole virallista asemaa. Tällä hetkellä EU:n lainsäädäntö ei tunnista digitaalista ajokorttia.

HiQ ja Great Apes yhdistivät voimansa ja lähtivät suunnittelemaan Trafin kanssa digitaalista mobiiliajokorttia ja sen yhteydessä autoilijoille tarjottavien palveluiden tuomista mobiilisovellukseen. Konseptin jälkeen työtä jatkettiin toteuttamalla mobiiliajokortin tekninen prototyyppi. Prototyyppi on jatkojalostunut Trafin toisen kumppanin toimesta ja se on nyt viety suljettuun beta-testausvaiheeseen.

Prototyypin käytöstä tehtiin Trafin ja Postin kanssa video, jossa avataan tarkemmin miten mobiiliajokortti helpottaisi ihmisten arkea. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten HiQ pyrkii helpottamaan ihmisten arkea.

Ajokortin asemasta johtuen sen digitaalisessa versiossa keskityttiin nimenomaan helppoon ja turvalliseen käyttöön. Trafin mobiiliajokortti käyttää visuaalisia elementtejä päivittäiseen käyttöön tarvittavan tietoturvan takaamiseksi – poistaen tarpeen erilliselle infrastruktuurille henkilöllisyyttä todennettaessa. Mobiiliajokortti mahdollistaa ajokortin nopeamman käyttöönoton ja pitää kaikki ajokorttiin liittyvät tiedot automaattisesti ajan tasalla. Se poistaa manuaalisia prosesseja käyttäjän tietojen syöttämisessä esimerkiksi muutostilanteissa tai kun käyttäjä saa ajokorttinsa.

Mobiiliajokortilla on kaksi tietoturvan päätasoa: visuaalinen tietoturva ja taustajärjestelmiin kytketty tietoturva. Visuaalinen turva käyttää gyroskooppiin sidottua digitaalista vesileimaa, joka on yhdistetty jatkuvasti animoituun taustaan. Animoitu tausta reagoi kosketukseen, mikä estää mm. kuvaruutu- tai videokaappausten käytön. Käyttäjän tunnistaminen on helpompaa ja varmempaa, koska käyttäjän tiedot ja kuva ovat aina ajan tasalla. Visuaalisia turvatekijöitä voidaan muuttaa dynaamisesti ja päivitykset voidaan pakottaa mobiililaitteisiin, mikäli väärinkäytöksiä havaitaan.

Mobiiliajokortin visuaaliset turvatekijät


Sovelluksen käyttöönotossa käyttäjä tunnistautuu käyttäen pankkien vahvaa tunnistautumista. Taustajärjestelmien turva perustuu QR-koodiin, joka luodaan laitteessa ja taustajärjestelmässä ja se on voimassa määritellyn voimassaoloajan. Näin varmistetaan, että tiedot laitteessa vastaavat taustajärjestelmän tietoja eikä käytössä ole väärennetty sovellus. Käyttäjä voi myös itse valita, mitä tietoja QR-koodi sisältää, jolloin käyttäjä on datan haltija ja tekee päätöksen jaettavan datan sisällöstä. QR-koodin lisäksi digitaalisessa ajokortissa on perinteinen viivakoodi, joka sisältää saman tietosisällön kuin fyysinen ajokortti. Näin ollen sitä voidaan käyttää samoissa tilanteissa kuin fyysistä korttia, eli lukemalla koodi viivakoodilukijalla.

Mobiiliajokortin taustajärjestelmät

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Simo Karppinen

Trafi

simo.karppinen@trafi.fi

+358 50 384 3086

Jesse Enqvist

HiQ Finland

jesse.enqvist(at)hiq.fi

+358 50 4678 735

Suosittelija:

Simo Karppinen, Trafi simo.karppinen@trafi.fi +358 50 384 3086

Simo Karppinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Trafi
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jesse Enqvist

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

iOS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia