Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hilma-palvelun uudistus toteutettiin onnistuneesti ketterin menetelmin

Referenssi

Asiakastarina: Hansel

Hansel on julkishallinnon yhteishankintayksikkö, joka tarjoaa asiakkailleen yhteishankintoja sekä kilpailuttamis- ja hankintatoimen kehittämispalveluita. Hansel ylläpitää Hilma-palvelua, joka on julkisten hankintojen sähköinen ilmoituskanava ja kilpailutusalusta. Yritykset saavat Hilmasta reaaliaikaista tietoa tulevista ja käynnissä olevista julkisen sektorin kilpailutuksista sekä kilpailutusten lopputuloksista.

Hilman omistaa ja ohjauksesta vastaa valtiovarainministeriö.

Innofactor on toiminut Hanselin teknisenä kumppanina ja auttanut järjestelmän kehittämisessä vuoden 2018 joulukuusta saakka.

Yhteistyön taustalla Euroopan komission eForms-uudistus

Vuonna 2019 Euroopan komissio käynnisti julkisten hankintojen ilmoittamiseen liittyvän eForms-uudistuksen. Uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa julkisten hankintojen digitalisaatiota kaikissa EU-jäsenmaissa ja tuoda samalla yhdenmukaisuutta ja selkeyttä hankintailmoituksiin. Lomakkeiden standardisoinnin lisäksi uudistuksella pyritään muun muassa parantamaan ilmoitusdatan laatua sekä lisäämään julkisten hankintojen läpinäkyvyyttä.

Lähtökohdat eForms-uudistukselle olivat Suomessa moniin muihin EU-maihin verrattuna hyvät, sillä Hilma oli valmiiksi keskitetty hankintojen ilmoituskanava, joka lähettää myös muiden kilpailutusjärjestelmien EU-ilmoitukset julkaistavaksi TED-palveluun. Hilma on toteutettu Microsoft Azure -pilvipalvelussa PaaS-palveluna.

Uudistus vaati huolellista suunnittelua, sillä projektissa tuli ottaa huomioon muun muassa Hilman rajapintakäyttäjät, jotka lähettävät hankintailmoituksia Hilmaan.

Hanke toteutettiin ketterällä scrum-menetelmällä

Hankkeen tekninen toteutus käynnistyi kesällä 2022, ja projekti toteutettiin ketterin scrum-menetelmin. Uudistuksen eri vaiheet jaettiin pienemmiksi kokonaisuuksiksi, jotka järjesteltiin loogisesti tarinakarttojen ja muun fasilitoinnin avulla.

Työnteko organisoitiin siten, että Innofactorin ja Hanselin asiantuntijoista koostuvassa tiimissä oli riittävästi sekä substanssiosaamista että teknistä osaamista. Eri osa-alueiden asiantuntijoiden vuoropuhelu oli projektin onnistumisen kannalta avainasemassa.

Tiimi oli hitsautunut hyvin yhteen ja sitoutunut tavoitteisiin. Ilmoitusten testauksessa hyödynnettiin projektin aikana kehitettyä testiautomaatiota. Kehitystyötä tehtiin kahden viikon sprinttisyklillä, jotta projektin etenemistä pystyttiin vertaamaan annettuihin työmääräarvioihin mahdollisimman helposti.

Ketterä toimintamalli mahdollisti nopean reagoinnin

Ketterä työskentely mahdollisti muun muassa sen, että muutoksiin kyettiin reagoimaan nopeasti ja apukäsiä saatiin tarvittaessa mukaan ajoissa. Chief Digital Officer Mikko Saavalainen Hanselilta on tyytyväinen yhteistyöhön ja hankkeen etenemiseen.

"Työmääräarviot pitivät koko projektin ajan uskomattoman hyvin paikkansa. Ketterän kehittämisen näkökulmasta tämä projekti oli niin hienosti vedetty kuin mahdollista."

Hilman ohjausryhmä oli päättänyt, että eForms-ilmoitukset otetaan Suomessa käyttöön syyskuun 2023 alusta lähtien. Projekti vietiin maaliin aikataulussa, ja Suomi toimi eForms-uudistuksen suunnannäyttäjänä ollen yksi kolmesta ensimmäisestä jäsenmaasta, jossa uudistus saatiin onnistuneesti toteutettua.

Suosittelija:

"Työmääräarviot pitivät koko projektin ajan uskomattoman hyvin paikkansa. Ketterän kehittämisen näkökulmasta tämä projekti oli niin hienosti vedetty kuin mahdollista."

Mikko Saavalainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Hansel

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

ketterä kehittäminen
scrum
Microsoft Azure

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia