Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä – Hoitajien työpäivien ja asiakaskäyntien suunnittelu optimoinnin avulla kotihoidossa

BloggausYle uutisoi Espoon kotihoidosta 24. helmikuuta 2020. Artikkelissa mainitaan, että Espoon kotihoidossa käytössä oleva HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä ei huomioi riittävästi siirtymäaikoja, ruuhkahuippuja, pysäköintivaikeuksia eikä keliolosuhteita.

HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmän avulla voidaan määritellä ja ottaa huomioon käyttäjän toimesta mm. siirtymäajat, ruokatauot, ruuhkahuiput, pysäköintiin kuluvan ajan ja kesä- sekä talvikeliolosuhteet. Ohjelmistossa on automaattinen työnjako eli optimointi.

Hoitajien työpäivien ja asiakaskäyntien suunnittelu optimoinnin avulla

Optimoinnin parametrien avulla voidaan huomioida käyntien käyntivälin säilyttäminen ja käyntien välimatkan huomioiminen siirtymäajassa eri kulkuneuvoille (esimerkiksi pyörä, auto, kävely tai käyttäjän määrittelemä kulkuväline). Tarvittaessa käyntien väliin voidaan automaattisesti lisätä siirtymäajan lisäksi ennalta määritelty minuuttimäärä (esim. 10 minuuttia), jolloin optimointi huomioi tuon ajan ja näin voidaan huomioida mm. pysäköintiin käytettävä aika. Ohjelmistoon on mahdollista kirjoittaa myös pysäköintiohje (nähtävissä työntekijän matkapuhelimen käyttöliittymässä), joka voi tietyissä tilanteissa nopeuttaa myös työntekijän pysäköintiä.

Työntekijöille voidaan määritellä aikapuskuri työvuoron alkuun ja loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että toimistolle tullessa hoitajalla on aikaa hakea asiakaskäynneillä tarvittavat tavarat, esimerkiksi avaimet. Lisäksi työvuoron viimeinen käynti voidaan tarvittaessa suunnitella päättyväksi hyvissä ajoin ennen työpäivän loppua. Lounastauot voidaan määritellä optimoinnin avulla niin, että lounas on joko toimistolla tai muualla. Mikäli lounas on toimistolla, järjestelmän avulla voidaan huomioida matka-aika asiakkaalta toimistolle ja toimistolta seuraavalle asiakkaalle.

Ruuhkahuiput voidaan huomioida sopivan kestoisilla aikaikkunoilla, jotka asiakkaamme voi määritellä itse (esimerkiksi 7.00-9.00 välisenä aikana tehdään aamukäynnit). Lisäksi käyntien suunnittelunäkymän avulla on mahdollista kohdistaa ns. ei aikakriittisiä hoitokäyntejä ns. ruuhkahuippujen ulkopuolelle, jolla voidaan tasata hoitajien työtehtäviä koko käytössä olevalle työajalle.

Kesä- ja talvikeliolosuhteet voidaan huomioida matka-ajan kertoimella. Jos alkuperäinen matka-aika on esimerkiksi 10 minuuttia ja kertoimen ollessa talvella 150 %, matka-aika muuttuu 15 minuutiksi.

Optimoinnin avulla voidaan siis jakaa asiakastöitä työntekijöille organisaation määrittelemien parametrien ja priorisoinnin mukaisesti. Asiakkaamme voivat huomioida optimointipohjassa yllä mainittujen lisäksi mm. omahoitajuuden sekä työntekijöiden rajoitteita kuten esimerkiksi allergioita. Lopullisen työnjaon parametrit määrittelee aina asiakasorganisaation edustaja ja tarkistaa, miten järjestelmällä määritetyt päivän työvuorot toimivat. Tarpeen vaatiessa tarkistuksen jälkeen voidaan tehdä vielä muutoksia päivään manuaalisesti.

Lue lisää blogistamme

Pinterest
Fastroi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fastroi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Fastroi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fastroi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fastroi - Muita referenssejä

Fastroi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia