logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Henkilöllisyyden varmentaminen TUPAS-tunnistautumista ja mobiilivarmennetta hyödyntäen

ReferenssiSveaWebpay halusi varmistua luoton hakijoidensa henkilöllisyydestä, jotta väärinkäytöksiltä vältyttäisiin. Rakensimme SveaWebpayn ja verkkokauppojen välille erillisen tunnistautumiskanavan. Tunnistautumiskanava integroitui täysin olemassaoleviin järjestelmiin, joten muutoksia olemassaoleviin ratkaisuihin ei tarvittu.

Haaste:


Halutiin varmistua laskulla ostavan asiakkaan henkilöllisyydestä. Aiemmin henkilöllisyyden varmistaminen vaati manuaalista tunnistautumista.

Ratkaisu:


Brave Digitalin kanssa toteutetussa yhteistyöhankkeessa toteutettiin tunnistautuminen laskulla maksamisen yhteyteen. Ohjelmistokehityshankkeessa luotiin TUPAS henkilöllisyyden varmistaminen Svean maksurajapintojen väliin, mikä mahdollistaa henkilöllisyyden vahvistamisen pankkitunnuksien avulla.

Tulokset:

Laskulla-palveluun kehitettiin erillinen tupas-väliporras, jossa tunnistautuminen tapahtuu, jolloin kumpaankaan päähän järjestelmää ei tarvittu muutoksia.
Manuaalisesta tunnistautumisesta päästiin toteutuksen myötä eroon.
Toiminnan tehostuminen tunnistautumisprosessin digitalisoinnin kautta.
Hankkeella tavoitettiin korkeampi ostokonversio ja parantunut asiakaskokemus.

Toteutuksen laajempi kuvaus:

Svea Webpayn Laskulla-palvelu mahdollistaa laskulla maksamisen verkkokaupoissa. Näin palvelu tarjoaa maksurajapinnan, jota hyödyntäen asiakkaat voivat ottaa laskun kertamaksun lisäksi erissä luotolla.

Svean laskulla-palvelun haasteena oli se, että sen käyttö vaati manuaalista tunnistautumista, eli ihmisten henkilöllisyydet täytyi tarkastaa yksittäin.

Kehitysprojektin tavoitteena oli mahdollistaa verkkokauppojen asiakkaille tietoturvallinen maksaminen tarjoten henkilötietojen vahvistamisen sähköisellä allekirjoituksella.
Haaste ratkaistiin kehityshankkeessa Brave Digitalin kanssa luomalla TUPAS-henkilöllisyyden varmistaminen maksurajapintojen väliin. Näin verkkokauppa-asiakkaiden henkilötunnus saadaan varmennettua pankkitunnuksilla kirjautumalla. Samalla hankkeessa kehitettiin mobiilivarmenne joka toimii asiakkaan puhelinnumeroon lähetettävällä varmenteella.

Mobiilivarmenne toimii kytkemällä se päälle asiakkaan omalla operaattorilla, jonka jälkeen palveluun luodaan salasana. Kun asiakas haluaa jatkossa tunnistautua mobiilivarmenteella, palveluun syötetään oma matkapuhelinnumero, jonka jälkeen puhelin kysyy automaattisesti salasanaa.

Svea Webpay-palvelun toteutettiin integroimalla osuuspankin tarjoama mobiilivarmenne palveluun. Koska laskulla-palvelu oli käytössä jo monessa eri verkkokaupassa, pyrittiin luomaan ratkaisu, jossa verkkokauppoihin ja Svean maksurajapintoihin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia.

Tunnistautuminen palvelussa tapahtuu omassa TUPAS-väliportaassa, joten kumpaankaan päähän järjestelmässä ei tarvittu muutoksia.

“Samalla kun verkkokaupasta ostaminen on kasvussa, Ihmiset ovat edelleen harkitsevia sen kanssa, milloin ja miten ostavat verkossa. Tämän takia verkkokauppojen on tärkeää tarjota kattavasti turvallisen tuntuisia maksupalveluita asiakkailleen.

Laskulla palvelulla asiakkaat saavat 14 päivää maksuaikaa ja voivat maksaa tuotteen verkkopankissa tai konttorilla rauhassa. Usein tuote on tullut perille, ennen kuin maksu tapahtuu”, kuvaa Jukka Leino Brave Digitalista.

Mahdollinen verkkokaupan luottotappioriski menee Svealle, jonka lisäarvona on antaa luottoa ja tarkastaa luottotiedot.

Samalla verkkokauppojen konversiot kasvat ja maksuprosessi on heille turvallisempi asiakkaan henkilöllisyyden tarkastuksen myötä.

https://webpay.svea.com/fi/fin/

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oddy Tech Oy

Tiedot

Tilaaja: Svea Webpay
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Leino

Lisätietoja

Yritysprofiili Oddy Tech kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Omat tagit

TUPAS
tunnistautuminen

Erikoisosaaminen

Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Tietoturva
Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Oddy Tech kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oddy Tech - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Oddy Tech - Muita referenssejä

Oddy Tech - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Oddy Tech kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia