Henkilöllisyyden varmentaminen TUPAS-tunnistautumista ja mobiilivarmennetta hyödyntäen

ReferenssiSveaWebpay halusi varmistua luoton hakijoidensa henkilöllisyydestä, jotta väärinkäytöksiltä vältyttäisiin. Rakensimme SveaWebpayn ja verkkokauppojen välille erillisen tunnistautumiskanavan. Tunnistautumiskanava integroitui täysin olemassaoleviin järjestelmiin, joten muutoksia olemassaoleviin ratkaisuihin ei tarvittu.

Haaste:


Halutiin varmistua laskulla ostavan asiakkaan henkilöllisyydestä. Aiemmin henkilöllisyyden varmistaminen vaati manuaalista tunnistautumista.

Ratkaisu:


Brave Digitalin kanssa toteutetussa yhteistyöhankkeessa toteutettiin tunnistautuminen laskulla maksamisen yhteyteen. Ohjelmistokehityshankkeessa luotiin TUPAS henkilöllisyyden varmistaminen Svean maksurajapintojen väliin, mikä mahdollistaa henkilöllisyyden vahvistamisen pankkitunnuksien avulla.

Tulokset:

Laskulla-palveluun kehitettiin erillinen tupas-väliporras, jossa tunnistautuminen tapahtuu, jolloin kumpaankaan päähän järjestelmää ei tarvittu muutoksia.
Manuaalisesta tunnistautumisesta päästiin toteutuksen myötä eroon.
Toiminnan tehostuminen tunnistautumisprosessin digitalisoinnin kautta.
Hankkeella tavoitettiin korkeampi ostokonversio ja parantunut asiakaskokemus.

Toteutuksen laajempi kuvaus:

Svea Webpayn Laskulla-palvelu mahdollistaa laskulla maksamisen verkkokaupoissa. Näin palvelu tarjoaa maksurajapinnan, jota hyödyntäen asiakkaat voivat ottaa laskun kertamaksun lisäksi erissä luotolla.

Svean laskulla-palvelun haasteena oli se, että sen käyttö vaati manuaalista tunnistautumista, eli ihmisten henkilöllisyydet täytyi tarkastaa yksittäin.

Kehitysprojektin tavoitteena oli mahdollistaa verkkokauppojen asiakkaille tietoturvallinen maksaminen tarjoten henkilötietojen vahvistamisen sähköisellä allekirjoituksella.
Haaste ratkaistiin kehityshankkeessa Brave Digitalin kanssa luomalla TUPAS-henkilöllisyyden varmistaminen maksurajapintojen väliin. Näin verkkokauppa-asiakkaiden henkilötunnus saadaan varmennettua pankkitunnuksilla kirjautumalla. Samalla hankkeessa kehitettiin mobiilivarmenne joka toimii asiakkaan puhelinnumeroon lähetettävällä varmenteella.

Mobiilivarmenne toimii kytkemällä se päälle asiakkaan omalla operaattorilla, jonka jälkeen palveluun luodaan salasana. Kun asiakas haluaa jatkossa tunnistautua mobiilivarmenteella, palveluun syötetään oma matkapuhelinnumero, jonka jälkeen puhelin kysyy automaattisesti salasanaa.

Svea Webpay-palvelun toteutettiin integroimalla osuuspankin tarjoama mobiilivarmenne palveluun. Koska laskulla-palvelu oli käytössä jo monessa eri verkkokaupassa, pyrittiin luomaan ratkaisu, jossa verkkokauppoihin ja Svean maksurajapintoihin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia.

Tunnistautuminen palvelussa tapahtuu omassa TUPAS-väliportaassa, joten kumpaankaan päähän järjestelmässä ei tarvittu muutoksia.

“Samalla kun verkkokaupasta ostaminen on kasvussa, Ihmiset ovat edelleen harkitsevia sen kanssa, milloin ja miten ostavat verkossa. Tämän takia verkkokauppojen on tärkeää tarjota kattavasti turvallisen tuntuisia maksupalveluita asiakkailleen.

Laskulla palvelulla asiakkaat saavat 14 päivää maksuaikaa ja voivat maksaa tuotteen verkkopankissa tai konttorilla rauhassa. Usein tuote on tullut perille, ennen kuin maksu tapahtuu”, kuvaa Jukka Leino Brave Digitalista.

Mahdollinen verkkokaupan luottotappioriski menee Svealle, jonka lisäarvona on antaa luottoa ja tarkastaa luottotiedot.

Samalla verkkokauppojen konversiot kasvat ja maksuprosessi on heille turvallisempi asiakkaan henkilöllisyyden tarkastuksen myötä.

https://webpay.svea.com/fi/fin/

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oddy Inc. Oy

Tiedot

Tilaaja: Svea Webpay
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Leino

Lisätietoja

Oddy Inc. Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Tietoturva
Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

TUPAS
tunnistautuminen

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Oddy Inc. Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oddy Inc. - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Oddy Inc. - Muita referenssejä

Oddy Inc. - Muita julkaisuja

Siirry Oddy Inc. Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ulkomaiset ohjelmisto-osaajat haluavat tulla Suomeen, mutta muuttaminen on aina iso askel
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen
Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö - ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia