Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helvarin tuotekehityksen ketteröittäminen

ReferenssiHelvar on pitkän historian omaava valaistusalan yritys, joka haluaa olla tarjoamassa asiakkailleen moderneja, joustavia sekä ketteriä ratkaisuja. Tässä Helvarin kumppanina toimii tuotekehitykseen erikoistunut konsulttitalo Contribyte.

“Helvar on hyvin mielenkiintoinen, lähes sata vuotta vanha yksityinen yritys, joka on viimeiset 50 vuotta toiminut valaistusalalla. Tällä hetkellä Helvarilla työskentelee noin 200 henkilöä. Olemme kansainvälinen valaistusalan brändi, ja yli 90% myynnistämme menee ulkomaille”, kertoo Helvarin valaistusohjaustuotteista vastaava Tommi Raivisto.

Partneri ketterään tekemiseen


Suomessa ja Iso-Britanniassa toimivan Helvarin valaistusohjauksen pääasiallinen tehtävä on säästää energiaa. Sen lisäksi yhä tärkeämpää on parantaa ihmisten hyvinvointia. Digitalisaatio sekä kaupunkien ja rakennusten kehittyminen entistä älykkäämmiksi on saanut aikaan murroksen monille teollisuuden aloille, valaistusalan mukaan lukien. Murros tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia.

“Helvarilla on vahvat teolliset juuret. Nyt kun siirrytään IoT-liiketoimintaan ja älykkäisiin rakennuksiin sekä kaupunkeihin, on tekeminen aika erilaista kuin perinteinen, vanha teollisuus. Näimme, että tässä on paljon mahdollisuuksia, ja meillä oli myös tarve kehittää toimintaa ketterämpään ja modernimpaan suuntaan”, Raivisto avaa.

“Aloittaessani Helvarilla yksi ensimmäinen tehtäväni oli lähteä kehittämään tuotekehitystä siihen suuntaan, että se on kilpailukykyinen tulevaisuudessa enemmän ja enemmän digitaalisessa ympäristössä. Itselläni on pitkä tausta ketterästä ohjelmistotekemisestä, ja huomasimme, että se oli yksi alue, missä tarvitsimme partneria. Kävimme keskusteluja muutaman eri firman kanssa ja totesimme Contribyten meille parhaaksi vaihtoehdoksi”, hän kertoo.

“Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”

Toiminnan ketteryydellä Raivisto tarkoittaa Helvarin kykyä vastata markkinoiden tarpeisiin joustavasti ja nopeasti. Contribyten ja Helvarin yhteistyö toimii joustavasti siten, että yhteistyön painopisteet sovitaan säännöllisin väliajoin tarpeiden mukaisesti. Kumppanuus on läheistä, ja Contribyten konsultit ovat osa Helvarin tiimiä.

“Tuotekehitys tapahtuu pääosin täällä Espoossa, Suomessa. Toinen puoli on Iso-Britanniassa. Contribyte on toiminut yhdessä kanssamme molemmissa maissa”, Raivisto sanoo.

“Olemme olleet Contribyten toimintaan varsin tyytyväisiä. Meillä on erityisiä ja erilaisia tarpeita, koska liiketoimintamme on sellaista, että tulot tulevat sulautetuista tuotteista, mutta arvo on enemmän ohjelmistoissa, jolloin tarvitaan hyvin spesifioitu malli, jolla toimitaan. Contribyten kyvyt auttavat meitä löytämään sen mallin”, Raivisto kuvailee.

“Mielestäni meillä ja Contribytella on hyvin avoin suhde. He voivat kertoa, kuinka näkevät kehityksemme. Me puolestamme pystymme antamaan palautetta siitä, miten näemme heidän toimintansa ja sen lisäarvon meille. Tärkeimpänä koen sen, että Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”, Raivisto painottaa.

Työtyytyväisyys kasvaa ja toiminta tehostuu

Yhteistyön suurimmiksi hyödyiksi Raivisto kokee työtyytyväisyyden kasvun sekä toiminnan tehostamisen. Contribyten avulla innovaatiopohjaiseen tekemiseen siirtyminen on tehnyt tiimeistä omavaraisempia.

“Omavaraisuus antaa tilaa kokeilla asioita. On positiivista nähdä, kuinka ihmiset alkavat nauttia työstään, kun heillä on tilaa, kykyä ja mahdollisuuksia innovoida asioita. Uskon, että Contribyten valmentaminen on auttanut meitä tässä merkittävästi”, Raivisto arvioi.

“Koen, että saamme Contribyten palveluista hyvin vastinetta rahalle. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että rakentaisimme omaa kompetenssia tälle alueelle. Kun teemme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka tekee töitä myös monen muun yrityksen kanssa, on heidän näkemyksensä ja kokemuksensa meille todella hyödyllistä”, Raivisto päättää.

Koko asiakaskokemus ja lisätietoa löytyy webbisivuiltamme: https://contribyte.fi/project/asiakaskokemus-helvarin-tuotekehityksen-ketteroittaminen/

Suosittelija:

“Koen, että saamme Contribyten palveluista hyvin vastinetta rahalle. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että rakentaisimme omaa kompetenssia tälle alueelle. Kun teemme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka tekee töitä myös monen muun yrityksen kanssa, on heidän näkemyksensä ja kokemuksensa meille todella hyödyllistä”

Tommi Raivisto

Pinterest
Referenssin infoboxi
Contribyte logo

Tiedot

Tilaaja: Helvar
Ajankohta: 2016 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Henri Hämäläinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia