Helvarin tuotekehityksen ketteröittäminen

Helvar on pitkän historian omaava valaistusalan yritys, joka haluaa olla tarjoamassa asiakkailleen moderneja, joustavia sekä ketteriä ratkaisuja. Tässä Helvarin kumppanina toimii tuotekehitykseen erikoistunut konsulttitalo Contribyte.

“Helvar on hyvin mielenkiintoinen, lähes sata vuotta vanha yksityinen yritys, joka on viimeiset 50 vuotta toiminut valaistusalalla. Tällä hetkellä Helvarilla työskentelee noin 200 henkilöä. Olemme kansainvälinen valaistusalan brändi, ja yli 90% myynnistämme menee ulkomaille”, kertoo Helvarin valaistusohjaustuotteista vastaava Tommi Raivisto.

Partneri ketterään tekemiseen


Suomessa ja Iso-Britanniassa toimivan Helvarin valaistusohjauksen pääasiallinen tehtävä on säästää energiaa. Sen lisäksi yhä tärkeämpää on parantaa ihmisten hyvinvointia. Digitalisaatio sekä kaupunkien ja rakennusten kehittyminen entistä älykkäämmiksi on saanut aikaan murroksen monille teollisuuden aloille, valaistusalan mukaan lukien. Murros tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia.

“Helvarilla on vahvat teolliset juuret. Nyt kun siirrytään IoT-liiketoimintaan ja älykkäisiin rakennuksiin sekä kaupunkeihin, on tekeminen aika erilaista kuin perinteinen, vanha teollisuus. Näimme, että tässä on paljon mahdollisuuksia, ja meillä oli myös tarve kehittää toimintaa ketterämpään ja modernimpaan suuntaan”, Raivisto avaa.

“Aloittaessani Helvarilla yksi ensimmäinen tehtäväni oli lähteä kehittämään tuotekehitystä siihen suuntaan, että se on kilpailukykyinen tulevaisuudessa enemmän ja enemmän digitaalisessa ympäristössä. Itselläni on pitkä tausta ketterästä ohjelmistotekemisestä, ja huomasimme, että se oli yksi alue, missä tarvitsimme partneria. Kävimme keskusteluja muutaman eri firman kanssa ja totesimme Contribyten meille parhaaksi vaihtoehdoksi”, hän kertoo.

“Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”

Toiminnan ketteryydellä Raivisto tarkoittaa Helvarin kykyä vastata markkinoiden tarpeisiin joustavasti ja nopeasti. Contribyten ja Helvarin yhteistyö toimii joustavasti siten, että yhteistyön painopisteet sovitaan säännöllisin väliajoin tarpeiden mukaisesti. Kumppanuus on läheistä, ja Contribyten konsultit ovat osa Helvarin tiimiä.

“Tuotekehitys tapahtuu pääosin täällä Espoossa, Suomessa. Toinen puoli on Iso-Britanniassa. Contribyte on toiminut yhdessä kanssamme molemmissa maissa”, Raivisto sanoo.

“Olemme olleet Contribyten toimintaan varsin tyytyväisiä. Meillä on erityisiä ja erilaisia tarpeita, koska liiketoimintamme on sellaista, että tulot tulevat sulautetuista tuotteista, mutta arvo on enemmän ohjelmistoissa, jolloin tarvitaan hyvin spesifioitu malli, jolla toimitaan. Contribyten kyvyt auttavat meitä löytämään sen mallin”, Raivisto kuvailee.

“Mielestäni meillä ja Contribytella on hyvin avoin suhde. He voivat kertoa, kuinka näkevät kehityksemme. Me puolestamme pystymme antamaan palautetta siitä, miten näemme heidän toimintansa ja sen lisäarvon meille. Tärkeimpänä koen sen, että Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”, Raivisto painottaa.

Työtyytyväisyys kasvaa ja toiminta tehostuu

Yhteistyön suurimmiksi hyödyiksi Raivisto kokee työtyytyväisyyden kasvun sekä toiminnan tehostamisen. Contribyten avulla innovaatiopohjaiseen tekemiseen siirtyminen on tehnyt tiimeistä omavaraisempia.

“Omavaraisuus antaa tilaa kokeilla asioita. On positiivista nähdä, kuinka ihmiset alkavat nauttia työstään, kun heillä on tilaa, kykyä ja mahdollisuuksia innovoida asioita. Uskon, että Contribyten valmentaminen on auttanut meitä tässä merkittävästi”, Raivisto arvioi.

“Koen, että saamme Contribyten palveluista hyvin vastinetta rahalle. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että rakentaisimme omaa kompetenssia tälle alueelle. Kun teemme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka tekee töitä myös monen muun yrityksen kanssa, on heidän näkemyksensä ja kokemuksensa meille todella hyödyllistä”, Raivisto päättää.

Koko asiakaskokemus ja lisätietoa löytyy webbisivuiltamme: https://contribyte.fi/project/asiakaskokemus-helvarin-tuotekehityksen-ketteroittaminen/

Suosittelija:

“Koen, että saamme Contribyten palveluista hyvin vastinetta rahalle. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että rakentaisimme omaa kompetenssia tälle alueelle. Kun teemme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka tekee töitä myös monen muun yrityksen kanssa, on heidän näkemyksensä ja kokemuksensa meille todella hyödyllistä”

Tommi Raivisto

Referenssi Helvarin tuotekehityksen ketteröittäminen
Tilaaja: Helvar
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Henri Hämäläinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ketterät menetelmät
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Koulutus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa