Helsinki Running Tours yhdistää hyödyn ja huvin

ReferenssiHelsinki Running Tours tarjosi matkailijoille uudenlaisen mahdollisuuden tutustua Helsinkiin, tavata samanhenkisiä juoksijoita eri puolilta maailmaa ja kuntoilla samalla. Yrityksen perustajat Johanna Tokola ja Ismo Nikkola ovat molemmat kokeneita juoksijoita ja osaavat viedä asiakkaansa sellaisillekin poluille, joille useimmat turistit tai edes Helsingissä asuvat eivät välttämättä eksy.

Tour de Run Oy:n liiketoiminnan tukijalka olivat Helsinkiin saapuvat matkailijat. Johanna ja Ismo halusivat palvella niin yksittäisiä turisteja kuin esimerkiksi seminaari- ja kokousvieraita. Run Helsinki -verkkopalvelua ideoitaessa oli itsestään selvää, että sivusto toteutetaan alusta alkaen ulkomailta Suomeen tulevia varten ja vieläpä niin, että sama palvelu toimii riippumatta siitä, oletko tietokoneen ääressä vai käytätkö puhelintasi.

Run Helsinki -sivuston rungon muodosti avoimen lähdekoodin sisällönhallintaratkaisu Refinery CMS. Kyseessä on erittäin joustava ja helposti muokattava Ruby on Rails -pohjainen alusta, jonka päälle on nopeaa rakentaa asiakaskohtaisia laajennuksia. Helsinki Running Toursin tapauksessa tämä merkitsi muun muassa selainkäyttöisten työkalujen toteuttamista reittien ja juoksujen hallintaan, varausjärjestelmän toteuttamista ja sen integroimista Suomen Verkkomaksujen tarjoamaan verkkomaksupalveluun.

Verkkopalvelun käyttöliittymää mietittäessä suunnittelutyötä ohjasivat mukautuva verkkosuunnittelu (responsive web design) ja erityisesti mobiililaitteiden huomioiminen alusta alkaen (nk. mobile first -lähestymistapa). Lisäksi Tour de Run Oy:n liiketoiminnan kannalta se kaikkein tärkein eli tulevat juoksutilaisuudet haluttiin nostaa näkyvästi esiin. Näin myös spontaanisti aikataulujaan suunnittelevat saatiin mahdollisesti mukaan tutustumaan Helsinkiin uudesta näkökulmasta.

Kesän lähestyessä kovaa vauhtia Run Helsinki -verkkopalvelun toteuttamisella oli melkoinen kiire. Tiiviissä yhteistyössä IWA:n, Johannan ja Ismon kesken koko hanke ensimmäisistä ideointipalavereista toteutukseen saatiin vietyä läpi reilussa kuukaudessa. Lopputulokseen pystyi tutustumaan ja juoksuja pääsi varaamaan osoitteessa www.runhelsinki.fi.  Teknologiat: Ruby on Rails -sovelluskehys, Refinery CMS, HTML, CSS, JavaScript, Google Maps -integraatio, Suomen Verkkomaksut -integraatio

Pinterest
Referenssin infoboxi
IWA

Tiedot

Tilaaja: Tour de Run Oy
Ajankohta: 2012 - 2013

Lisätietoja

IWA:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Webkehitys

Teknologia

Open source

Toimialakokemus

Urheilu, viihde ja virkistys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry IWA kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IWA - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

IWA - Muita referenssejä

IWA - Muita julkaisuja

Siirry IWA kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tiedon hakemisen lyhyt historia - Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen
Suomen 50 suurinta yritystä
Brutaalit nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia