Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helsingin yliopisto – Tek­no­lo­gia­kon­sul­toin­tia on­gel­man­rat­kai­sus­ta to­teu­tuk­seen

ReferenssiAloitimme Helsingin yliopiston teknologiakumppanina vuonna 2013. Menestyksekäs yhteistyömme käynnistyi verkkosivu-uudistuksesta, kun proof of concept -demomme vakuutti yliopistolaiset Drupalin taipuisuudesta. Alusta alkaen töitä on tehty asiakkaan kanssa yhtenä tiiminä, mikä on taannut projektien mutkattomuuden ja tuloksellisuuden.

Yliopiston verkkosivusto on varsin massiivinen kokonaisuus, joka pitää sisällään 30 000 sivua, yli 40 miljoonaa vuosittaista sivuvierailua sekä lukuisia eri kohderyhmiä. Olemme aktiivisella ongelmanratkaisuotteella kehittäneet palveluita vastaamaan yhä paremmin yliopiston strategisiin tarpeisiin. Meillä on ollut näppimme pelissä niin ideoinnissa, toteutuksessa kuin ylläpidossakin.

Yhteistyö on poikinut paitsi toimivampia digiratkaisuja, myös uudenlaisia ja tehokkaampia toimintamalleja. Yliopiston kanssa huippuunsa hioutuneet ketterät käytännöt onkin otettu käyttöön myös muissa projekteissamme.

Projektejamme

Hel­sin­ki.fi-si­vus­ton uu­dis­tus

Responsiivinen ja saavutettava helsinki.fi-konsernisivusto on suuri kokonaisuus, jonka uudistimme ensi töiksemme vuonna 2013. Olemme aktiivisesti työstäneet sivustoa yhä käyttäjäystävällisemmäksi ja ajankohtaisemmaksi jo vuosien ajan. Helmikuussa 2021 oli jälleen suuren uudistuksen aika, kun päivitimme alustan Drupal 7:sta 9:ään.

Tut­ki­mus­ryh­mien si­vus­tot

Rakensimme yliopiston tutkimusryhmien ja tiedekuntien työskentelyä helpottavan kotisivukoneen Drupalilla. Sen avulla yhteisen alustan päälle voidaan luoda helposti ja nopeasti visuaalisesti yhteneväisiä minisivustoja.

De­sign sys­tem

Toteutimme yliopistolle design system -kirjaston, jonka uudelleenkäytettäviä käyttöliittymäkomponentteja käytetään useissa yliopiston verkkokehitysprojekteissa yhdenmukaisen ulkoasun takaamiseksi. Design system korvasi aiemmin toteuttamamme tyylikirjaston.

Ha­ku­pal­ve­lui­ta

Yliopisto halusi keskittää eri portaalinsa ja hakupalvelunsa helsinki.fi-sivuston alle, jotta ne olisivat näppärästi löydettävissä samasta paikasta ja samalla tukisivat yliopiston digibrändin näkyvyyttä. Rakensimme sivustolle koulutusohjelmahaun, asiantuntijahaun sekä Unitube-videopalvelun. Asiantuntijahaku on React.js-pohjainen ja integroitu toteuttamaamme mikropalveluun.

Muita projekteja

  • Urasuunnitteluvalmiuksia ja -vahvuuksia kartoittava kyselysovellus opiskelijoille (Vue.js)
  • Sopivan palvelun tutkimustiedon hallinnointiin kartoittava wizard-toiminto tutkimustietopalveluille (Drupal)
  • Tietoset-verkkolehti yliopiston tietotekniikkakeskuksen sisäiseen tiedottamiseen
  • Yliopistolaisten teknologiakonsultointia mm. palvelinympäristön uudistuksessa, palvelinhallinnassa ja järjestelmien käytössä sekä yhteensopivuudessa
  • Helsinki Brain & Mind –tutkimusryhmäportaali​ (Drupal ja Vue.js), josta voi hakea yli 300 tutkimusryhmän/tutkijan tietoja joko selaamalla tai monipuolisilla hakutoiminnoilla, kuten avainsanoilla, organisaation mukaan tai tutkijan nimellä. Asiasanaston hallintaa varten toteutimme oman työkalun. Helsinki Brain & Mind on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja HUS:n muodostama keskittymä, joka edistää neurotieteen tutkimus- ja yritysyhteistyötä sekä uusia innovaatioita. Helppokäyttöinen ja saavutettava tutkijahakemisto on olennainen osa hankkeen rakenteilla olevaa verkkosivustoa ja parantaa alueen neurotutkimuksen näkyvyyttä.

Tuloksia

Kii­tet­tä­vä

Helsinki.fi-sivuston käyttäjien palaute sivustosta

4/5

Sisällönsyöttäjien arvosana ylläpito-käyttöliittymälle

83/100

Koulutusohjelmahaun NPS-arvo (Net Promoter Score)

Verkkopalveluiden kehitys nivoutui osaksi yliopiston tavoitetta parantaa sijoitustaan yliopistorankingeissa. Mittaukset osoittivat, että kehitystyö tuki palveluiden löydettävyyttä ja oli tyylillisesti kohderyhmää puhuttelevaa.

Verkkopresenssin keskittäminen helsinki.fi-sivustolle oli tärkeä osa Helsingin yliopiston visuaalisen ilmeen uudistusta. Helsingin yliopiston online-brändi on arvioitu maailman n. 20 000 yliopiston joukosta 10 parhaimman yliopiston online-brändin joukkoon.

Suosittelija:

“Druidin kehittäjien kanssa työskennellessä tuntuu, että olemme aidosti yhtenäinen tiimi ja pyrimme samaan tavoitteeseen – löytämään yhdessä parhaat ratkaisut ja toteutukset yliopiston ja käyttäjiemme tarpeisiin. Pitkäaikainen kumppanuus auttaa tuntemaan monimutkaisen organisaatiomme ja ennakoimaan riskejä. Druid on luotettava toimittaja, jonka kanssa yhteistyö on aina sujuvaa ja joustavaa. He ovat valmiita jatkuvasti kehittämään prosesseja ja osaamistaan asiakkaansa parhaaksi.”

Paula Durston, digitaalisen viestinnän projektipäällikkö, helsinki.fi:n tuoteomistaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin yliopisto
Ajankohta: 2013 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juuso Vuorinen, 020 187 6604

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Open source
React
Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Docker
API Platform
Elasticsearch
vuejs
vue

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia