logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Helsingin yliopisto: Opinder

BloggausHelsingin yliopiston ja Codenton yhteistyö Opinder-sovelluksen toteuttamiseksi käynnistyi kesäkuussa ja molemmat osapuolet ovat projektista innoissaan. ”Tällä hetkellä on tosi hyvät fiilikset. Nyt, kun on päästy tuotantoversion kehitykseen, on myös odottava fiilis. Juuri tänään tapasimme kehitystiimin kanssa, ja hyvältä näyttää,” kommentoi Pauliina Kupila, Opinderin tuoteomistaja.

Opiskelijoilta opiskelijoille

Helsingin yliopisto on innokas löytämään uusia verkkopalveluita. Idea ja konsepti Opinderiin, eli ’opiskelijoiden Tinderiin’, lähti Ohjelmistotekniikan menetelmät –kurssin harjoitusten opiskelijaryhmältä. Kyseessä ei kuitenkaan ole opiskelijoiden deittisivusto, vaan opiskeluseuran hakemiseen suunnattu sovellus. Opinderin ajatus on luoda näppärä palvelu, jonka avulla opiskelijat voivat helposti löytää saman kurssin muut osallistujat, olla yhteydessä toisiinsa, kysyä toisiltaan tarvittaessa apua kurssin tehtäviin ja muodostaa lukupiirejä. Myös opettajat voivat ilmoittaa Opinderissa vapaista vastaanottoajoistaan, ja opiskelijat puolestaan pääsevät varaamaan aikoja lyhyelläkin varoitusajalla. Valmiin Opinder-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta omaan matkapuhelimeensa tai käyttää sitä selaimella.

Toteutus avoimella lähdekoodilla

Opinder toteutetaan avoimen lähdekoodin projektina. Kuka tahansa julkishallinnon toimija voi siis tulevaisuudessa ottaa lähdekoodin omaan käyttöönsä, ja ryhtyä kehittämään siitä omaa sovellustaan. Sitä kautta sovellus toivottavasti leviää myös muihin yliopistoihin. ”On erinomaisen innostavaa päästä tekemään uutta sovellusta, joka on lähtenyt opiskelijoiden omasta ideasta. Julkaisu avoimena lähdekoodina ja käyttäjälähtöinen toteutustapa tekevät projektista erityiskiinnostavan,” iloitsee Tommi Ullgrén, Codenton julkishallinnon asiakkuusvastaava.

Liikkeelle käyttäjälähtöisellä pilotilla

Opinder-projekti käynnistettiin tuottamalla ensin käyttäjälähtöinen pilottisovellus, joka oli käytettävissä verkossa, ja myöhemmin myös matkapuhelimessa. Yliopiston väki on päässyt vapaasti katselemaan ja kokeilemaan prototyyppisovellusta. Samalla on kuulosteltu, miten se otetaan vastaan. Suhtautuminen on ollut myönteistä. ”Hirveän positiivisesti tämä on otettu vastaan. Aiemmin piti oikein toppuutella, kun emme olleet vielä varmoja toteutuksesta. Nyt on sitten päästy sanomaan, että pian pääsette käyttämään tätä,” Kupila kertoo. ”Osa valmistuvista opiskelijoista on harmitellut, ettei tällaista sovellusta ollut heidän opiskeluaikanaan.” Tilausta sovellukselle on siis ollut jo pidemmän aikaa.

Ketterää kehitystä

Maaliskuussa päätettiin, että Opinder etenee varsinaiseen tuotantoon. Projektin toteutus kilpailutettiin Helsingin yliopiston ketterän kehityksen puitesopimuksen kautta ja toimittajaksi valittiin Codento. Projekti toteutetaan luonnollisesti ketterästi; Helsingin yliopistolla on tuoteomistaja, Codentolla taas Scrum Master ja kehitystiimi. He etenevät yhdessä resurssi- ja aikataulupainotteisen työskentelyn kautta kohti valmista lopputulosta. Ensin tehdään ja julkaistaan MVP (Minimum Viable Product), ja siitä saadun palautteen pohjalta viimeistellään varsinainen sovellus. ”Olen ollut aikaisemmin vesiputous-hankkeessa projektipäällikkönä, ja henkilökohtaisesti pidän tästä työskentelytavasta enemmän. On hienoa, kun pääsee nopeasti näkemään kädenjäljen, testaamaan sitä käyttäjillä ja saa heiltä heti palautetta,” Kupila sanoo.

Opinder on Helsingin yliopiston ensimmäinen mobiilisovellushanke. Siksi yliopistolla joudutaan tekemään paljon selvitystyötä liittyen tietoturvaan ja -suojaan, sekä miettimään, mihin sovelluskauppoihin Opinder julkaistaan. ”Tämä on senkin puolesta uutta ja jännittävää. Tätä projektia en antaisi pois,” Kupila toteaa hymyillen.Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Codenton blogissa.

Pinterest
Codento Oy

Lisätietoja

Codento Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Omat tagit

mobiilisovellus
Mobiilisovellukset
Avoin lähdekoodi
opinder

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Codento Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Codento - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Codento - Muita referenssejä

Codento - Muita bloggauksia

Siirry Codento Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia