Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Helsingin Sanomat - HS.FI

Referenssi

Tausta ja tavoitteet

Helsingin Sanomien paperiversion levikki on ollut hitaassa, mutta tasaisessa laskussa aina 90-luvulta lähtien. Lehden hintaa nostamalla myyntiä voitaisiin kasvattaa, mutta vain hetkellisesti. Maksuttoman digitaalisen lehden haasteena oli olla journalistisesti korkealaatuinen, jotta se palvelisi lukijoita. Digilehti ei kuitenkaan saanut olla liian hyvä, etteivät paperiversion tilaajat kokisi maksavansa sisällöstä, jonka toiset saivat ilmaiseksi.

Lähdimme luomaan kestävää ratkaisua Suomen johtavan journalistisen brändin rahoittamiseen. Käyttäjille halusimme luoda yhden yhtenäisen kokonaisuuden – Helsingin Sanomat. Jokainen strateginen osa-alue käytettiin suunnitteluprosessissa huolellisesti läpi. Palvelukonseptin kulmakiviksi muodostuivat korkealaatuinen journalismi, saumaton monikanavainen käyttäjäkokemus ja jatkuvaan tilaukseen perustuva maksupolitiikka. Konseptin tarkentamiseksi teimme kolme eri käyttäjätestiä. Lisäksi toteutettiin laaja paneelikysely, jonka avulla haluttiin määrittää riskit ja löytää sopiva hinnoittelu sekä oikeat tuotepaketit. Sivuston tekninen arkkitehtuuri, bisnesmallilaskelmat ja bisnestavoitteet viimeisteltiin.

Hyvin suunniteltu tekninen toteutus

Sivuston rakentaminen toteutettiin aikataulun ja kustannusarvion puitteissa. Suurimpina haasteina toteutuksessa olivat riippuvuudet useista eri järjestelmistä: sisällönhallintajärjestelmästä, julkaisujärjestelmästä, analytiikkajärjestelmästä ja käyttäjätilien hallintajärjestelmistä. Kuormituksen betatestaus järjestettiin ohjaamalla kaikki HS.fi:n liikenne Sanoman sisäisestä verkosta testiympäristöön.

Markkinointi ja tiedotus suunniteltiin huolella. Uudistuksesta päätettiin tiedottaa pienissä osissa, ei isosti lanseerauksen yhteydessä. Oli selvää, että muutos olisi suuri uutinen suomalaisessa mediakentässä, joten oli parasta kertoa uudistuksesta jo ennakkoon ja antaa käyttäjien totutella ajatukseen pikkuhiljaa.

“Käyttäjien toiveiden ymmärtäminen oli äärimmäisen tärkeä osa prosessia. Ymmärrystä käyttäjän maksuvalmiudesta hahmoteltiin visualisoimalla monimutkaisia malleja ja muuttujia.”

Petteri Putkiranta, Liiketoimintajohtaja,
Helsingin Sanomat

Lanseeraus

Hs.fi:n lanseeraus oli historiallinen päivä suomalaisen median historiassa: pohjoismaiden suurin sanomalehti ja yksi Suomen viidestä suurimmasta sivustosta muuttui ilmaisesta maksulliseksi. Uudistus oli suurmenestys, kaikki asetetut tavoitteet ylitettiin. Lanseeraus oli kuitenkin vain lähtölaukaus: sivustoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin, uutta journalistista sisältöä ladataan palveluun joka minuutti ja myynti on noussut pilviin.

“Kokonaisvaltainen näkemys käyttäjäkokemusten suunnittelusta ja hallinnasta oli avain menestykseen. Houston toteutti ajallaan ja budjetissa monikanavaisen verkkosivuston jolla on 1,8 miljoonaa viikkokävijää. Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen.”

Mikael Liljedahl, Kehityspäällikkö,
HS Dev

Lue lisää: http://www.houston-inc.com/caset/

Suosittelija:

Kokonaisvaltainen näkemys käyttäjäkokemusten suunnittelusta ja hallinnasta oli avain menestykseen. Houston toteutti ajallaan ja budjetissa monikanavaisen verkkosivuston jolla on 1,8 miljoonaa viikkokävijää. Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen.

Mikael Liljedahl, Kehityspäällikkö, HS Dev

Pinterest
Referenssin infoboxi
Houston Inc.

Tiedot

Tilaaja: Helsingin Sanomat - HS.FI

Lisätietoja

Yritysprofiili Houston Inc. kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Webkehitys
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Media
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS
Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Java
Spring
Amazon AWS
AWS
Javascript
HTML
CSS
jquery

Siirry yrityksen profiiliin Houston Inc. kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Houston Inc. - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Houston Inc. - Muita referenssejä

Houston Inc. - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia