Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helsingin kaupunki – yleiskäyttöinen Drupal-alusta ja uusi Hel.fi-verkkosivusto

Referenssi

Te­ho­kas­ta ja saa­vu­tet­ta­vaa si­säl­lön­tuo­tan­toa jous­ta­val­la Dru­pal-alus­tal­la

Helsingin kaupungin Hel.fi-verkkopalvelu on Suomen suurimpia sivustoja. Se käsittää noin 500 000 sivua kuudella eri kielellä. Sivustolla on noin 2 miljoonaa kävijää kuukaudessa ja sen kasvu on ollut noin 10 % vuodessa.

Kaupungin tarpeet verkkopalvelun uudistukselle olivat moninaiset. Kaupunki halusi siirtyä avoimen lähdekoodin ilmaiseen alustaan, jota olisi helppo jatkokehittää. Drupal oli tähän tarkoitukseen ihanteellinen.

Hel.fi-verkkopalvelusta tuli tehdä saavutettava niin teknisesti kuin sisällöiltään, ja sisältöjen löydettävyyttä oli tarve parantaa. Sisällöntuotantoa haluttiin helpottaa ja osittain automatisoida.

Uusi Drupal-alusta mahdollistaa toimivan ja helpon sisällöntuotannon saavutettavasti ja kaupungin design systemin mukaista ulkoasua noudattaen. Alusta tuo myös kustannussäästöjä: kaupunki pääsi Drupalin myötä kalliista lisenssimaksuista eroon ja sai tilalle kaikkien hyödynnettävissä olevan sisällöntuotanto-alustan.

Tek­nis­tä to­teu­tus­ta ja ket­te­rää pro­jek­tin­hal­lin­taa

Nappasimme dynaamisen hankintajärjestelmän kilpailutuksen voiton osaavalla neljän hengen kehitystiimillämme. Ryhdyimme töihin syksyllä 2020.

Vastuullamme on projektin tekninen toteutus. Olemme rakentaneet uuden yleiskäyttöisen Drupal-alustan ja sen päälle uuden Hel.fi-verkkosivuston, jonka pilottikokonaisuudet on nyt julkaistu.

Olemme vahvasti mukana myös projektin teknisessä suunnittelussa ja projektinhallinnassa. Rakennamme yhteistyötä projektin eri toimijoiden välillä ja edistämme ketterän toimintatavan ja Scrum-metodin omaksumista.

Dru­pal-alus­ta ja Hel.fi-verk­ko­si­vus­to

Drupal-alustan ensimmäinen versio julkaistiin kesäkuussa 2021. Loimme alustalle yhteiskäyttöiset komponentit ja otimme käyttöön Helsingin kaupungin design systemin, joka osaltaan takaa alustan saavutettavuuden.

Koska alusta tarjoaa valmiin perusrakenteen ja ulkoasun, sen päälle on kenen tahansa helppo luoda uusia sisältöjä ja sivustoja.

Integroimme alustaan Helsingin kaupungin toimipiste- ja palvelurekisterin. Tiedot päivittyvät master datana toimivasta rekisteristä automaattisesti haluttuihin paikkoihin. Lisäksi toteutimme alustalle SSO-kertakirjautumisen kaupungin työntekijöille.

Uuden Hel.fi-verkkosivuston ensimmäiset kokonaisuudet on nyt julkaistu: strategia- ja taloussivut, terveysasemien sivut sekä pysäköintisivut.

Työmme jatkuu edelleen Hel.fi-sivuston kehityksen parissa.

Suosittelija:

“Druidin luotettava tiimi on tuonut ketteryyttä ja tekemisen meininkiä Hel.fi-projektiin. Druidin kehittäjät istuivat osaksi kaupungin tietohallinnon tiimiä hyvin nopeasti. He ovat pystyneet toimimaan tehokkaasti kaupungin paikoin kankeassakin virkamieskoneistossa ja tarpeen tullen myös haastamaan meitä kaupungin työntekijöitä toimimaan nykyaikaisen ketterän kehityksen toimintamallien mukaisesti.”

Kalle Mikkolainen, palvelupäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tomi Kettunen, 020 187 6605

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

saavutettavuus
wcag

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia