Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helsingin kaupunki ideoi digitaalisia palvelujaan yhdessä lapsiperheiden kanssa

ReferenssiNeuvola, päiväkoti, leikkipuistot ja lasten vapaa-ajan harrastukset ovat osa monen suomalaisperheen arkea. Digitaalisilla palveluilla on jatkuvasti suurempi rooli kaupungin, sen asukkaiden ja palvelutuottajien välisessä toiminnassa.

Helsingin kaupunki halusikin selvittää minkälaisia digitaalisia palveluja lapsiperheet toivovat ja kuinka palveluja voisi kehittää. Kumppaniksi valikoitui Gofore yrityksen palvelumuotoiluosaamisen sekä julkisen puolen kokemuksen ansiosta. Kehitysprojekti tehtiin Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteisen avoimiin ja älykkäisiin palveluihin liittyvän 6Aika-hankkeen puitteissa.

Mukana asukkaita, julkisia toimijoita ja yrityksiä


Yksi hankkeen tavoitteista oli saada palvelujen kehitystyöhön mahdollisimman laaja joukko erilaisia osallistujia. ”Halusimme mukaan pikkulasten vanhempia, yrityksiä, sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisia”, kertoo Helsingin kaupungin 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -hankkeen projektipäällikkö Heli Rantanen.

Helsingin kaupungilla oli tarve selvittää, millaisia valmiita tuotteita yrityksillä on, mutta perinteiset tuote-esittelyt eivät ole aina paras tapa tuoda yritysten osaamista esiin. Lisäksi pääkaupunkiseudun koko ja laaja väestöpohja aiheutti monelle yritykselle hankaluuksia. Näitäkin haasteita haluttiin käsitellä ja ratkoa työpajojen avulla.

Erinomaista palautetta työpajoista

Palvelujen kehitystyössä hyödynnettiin erilaisia työpajoja, joista osa oli tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille ja osa kaupungin sekä yritysten edustajille. ”Työpajoissa käytettiin monipuolisia palvelumuotoiluprosessiin kuuluvia keinoja, kuten esimerkiksi konsepti-ideoiden luomista, osallistavaa keskustelua, ryhmätöitä sekä asioiden havainnollistamista piirtämällä ja näyttelemällä”, kuvailee Goforen Head of Business, Design, Soile Roth.

Tavoitteena oli rakentaa palvelukuvaus vanhempien toiveista digitaalisiin palveluihin liittyen. Tässä onnistuttiin erinomaisesti. ”Työpajat järjestettiin todella ammattitaitoisesti ja saimmekin niistä erittäin hyvää palautetta. Itse pidin näytelmällisestä osuudesta, ja muutkin fasilitointitavat veivät aihetta hienosti eteenpäin,” kommentoi Heli Rantanen.

Rantasta ilahdutti se, että yritysten edustajat heittäytyivät mukaan kehitystyöhön. ”Työpajat olivat hyvä mahdollisuus verkostoitumiseen, ja yritykset käyttivätkin tämän tilaisuuden hyväkseen. Lisäksi jokaisella oli mahdollisuus kertoa omista tuotteistaan ja palveluistaan, mitä myös odotimme”, sanoo Rantanen.

Lapsiperheiden digitaalisten palveluiden kehittämiseen tähtäävässä sidosryhmätyöpajassa nousi esiin lukuisia lapsiperheiden arjen helpottamiseen linkittyviä palveluideoita. Helsingin kaupungin toivottiin jatkossakin osallistavan lapsiperheiden vanhempia heille suunnattujen digitaalisten palveluiden kehittämistyöhön, ja työpajassa alkaneen yhteistyön toivottiin jatkuvan tavalla tai toisella.

Suosittelija:

Työpajat järjestettiin todella ammattitaitoisesti ja saimmekin niistä erittäin hyvää palautetta. Itse pidin näytelmällisestä osuudesta, ja muutkin fasilitointitavat veivät aihetta hienosti eteenpäin.

Heli Rantanen, Helsingin kaupungin 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -hankkeen projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Simo Turunen, +358458719091 simo.turunen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

digitaalinen palvelumuotoilu
palvelumuotoilu
käyttäjähaastattelu
työpaja

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia