Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helppoutta ja sujuvuutta Helsingin Kuvataidekoulun arkeen keskitetyllä hallinnalla

ReferenssiHelsingin kuvataidekoulu otti yhteyttä CloudNow'hun vuoden 2021 alkupuolella. Koululla on ollut jo pidempään käytössä iPadeja opetuksen tukena ja Kuvataidekoulu halusi siirtyä kohti hallitumpaa ja järkevämpää kokonaisuutta laitteiden osalta. iPadeille oli hankittu sovelluksia eri puolilta ja tavoitteena oli siirtyä ympäristöön, jossa kaikki tarvittavat työkalut ja sovellukset olisi saatavilla yhdestä paikasta. 

Haastattelimme Helsingin Kuvataidekoulun vt.rehtoria Mirka Kastista ja Joonas Tähtistä kuluneesta yhteistyöstä. Joonas vastaa työssään tuntiopettajan työtehtävien lisäksi kuvataidekoulun it-puolesta. 

Yhteistyön alkaessa Helsingin kuvataidekoulu oli hankkinut iPadien sovelluksia eri tavoin ja periaattein opetuksen tueksi. Yhteisten käytäntöjen puuttuminen näkyi haasteina sovellusten hankkimisessa ja hallinnassa. Lisäksi sovelluksia oli sidottu käyttäjien henkilökohtaisiin tileihin, mikä hankaloitti huomattavasti laitevaihtoja. 

CloudNown avulla Helsingin kuvataidekoulu sai keskitettyä sovellukset yhteen paikkaan, josta niitä voidaan Microsoftin pilvipalveluilla jakaa opettajille. 

“Kun laite vaihtuu, sovelluksen lisenssi on nyt helppoa siirtää uuteen. Lisäksi laitteen tehdasasetukset on helppo palauttaa, jos se menee solmuun tai käyttäjän työsuhde päättyy”, kertoo CloudNowlla yhteistyöstä vastaava konsultti Sami Ropponen.

iPadeillä on tärkeä rooli Helsingin kuvataidekoulun opetuksessa. Ne ovat sekä opettajien oppilashallinnan työkalu että varsinainen opetuksen väline.

”Opettajat käyttävät omassa työskentelyssään ja ammattitaidon ylläpitoon iPadeja. Ohjelmia on myös opetuskäytössä ja oppilaat voivat opetella esimerkiksi digitaalista piirtämistä padin ja kynän avulla. iPadit ovat tärkeä osa mediaopetuskokonaisuuksiamme”, Joonas kertoo.
”Lisäksi hallinnon näkökulmasta on tosi tärkeää, että opettajilla on käytössään päätelaitteet. Käytössämme on oppilashallintaohjelma Eepos, jonne opettajat esimerkiksi merkitsevät poissaolijat ja tuntisisällöt”, koulun vt.rehtori Mirka lisää. 

Helsingin kuvataidekoulu löysi oikean kumppanin Microsofin avulla 

Joonas lähti alkuvuodesta selvittämään Kuvataidekoulun sovelluspuolta ja etsimään oikeanlaista kumppania ja sovellusratkaisua koululle. Helsingin kuvataidekoulu kuuli CloudNowsta Microsoftilta, joka osasi suositella CloudNowta sopivaksi kumppaniksi koulun projektiin. 

“Microsoft suositteli CloudNowta meille sovellustoimittajaksi, ja sitä kautta päädyimme yhteistyöhön. Softapuolesta yhteistyö laajeni nopeasti siihen, että keskitimme Apple-tilien ID:t ja saimme käyttöön Apple School Managerin. Se vaati MDM-ratkaisua, mutta kun tajusimme, että sellaisen saa myös Microsoftilta, päädyimme hankkimaan ratkaisun CloudNowlta”, Joonas selittää.

Helsingin kuvataidekoulun teos seikkailija.

Ketterästi yhteistyöhön nimetyn asiantuntijan kanssa

Yhteistyö CloudNown ja Kuvataidekoulun välillä alkoi toisiinsa tutustumisella. Kuvataidekoulu koki tärkeäksi, että sai kumppanikseen toimijan, jolta it-tukea ja -palvelua saa omalla kielellä ja niin, että kommunikaatio on kokonaisuudessaan helppoa ja toimivaa. 

“CloudNowlla vaikutti olevan hyvä meininki, joten päädyimme valitsemaan CloudNown kumppaniksi.”, Joonas toteaa.

Yhteistyö lähti etenemään sujuvasti. Laitteet siirrettiin keskitettyyn hallintaan ja uusi ympäristö koulutettiin Joonakselle.

“Yhdessä Sami Ropposen kanssa kävimme käyttökoulutuksen Intuneen ja aloimme luomaan uusia käyttäjiä opettajista. Kävimme läpi, kuinka Intune ja School Manager toimivat yhdessä”, Joonas kertoo.

Uusi ympäristö rakennettiin yhdessä Kuvataidekoulun kanssa. Siirtymä keskitettyyn hallintaan sujui mukavasti, kun yhteistyötä hoiti Koululle tuttu asiantuntija.

“Samin kanssa on helppo olla vuorovaikutuksessa ja informaation vaihtaminen on ollut tehokasta. Olemme saaneet kuvallisia ohjeita ja kaikki on esitetty helposti lähestyttävässä paketissa. CloudNown kautta olemme saaneet valmiudet lähteä toteuttamaan asioita itse eteenpäin”, Joonas selittää. 

Hyvää asiakaspalvelua ja laadukasta koulutusta

CloudNow on vakuuttanut Kuvataidekoulun hyvällä asiakaspalvelulla ja koulutuksen laadulla.  

“Olen kokenut CloudNown tarjoaman koulutuksen tosi hyväksi. Koulutuksen päämäärä on täyttynyt todella hyvin: olemme saaneet tietoa, se on ollut helposti vastaanotettavissa ja se on tarttunut. Se on ollut tosi onnistunutta”, Joonas vetää yhteen. 

Vaikka yhteistyö CloudNown kanssa on kestänyt vasta muutamia kuukausia, on CloudNow onnistunut vakuuttamaan Kuvataidekoulun ja jättänyt positiivisen kuvan it-kumppanina.

“Kumppanuutemme on ollut suht lyhytaikainen, mutta olemme saaneet CloudNowsta positiivisen kuvan”, Joonas toteaa.

“Lisäksi CloudNow on helposti lähestyttäviä. Olen ollut mukana parissa kokouksessa ja yhteistyö on sujunut oikein kivasti”, toteaa Mirka. 

Hyvin alkanut yhteistyö jatkuu syvempänä

Tulevaisuudessa Helsingin kuvataidekoulu tulee kehittämään järjestelmien käyttöä yhdessä CloudNown kanssa.

“Meillä on se 700 oppilasta, joilla jokaisella on kuvatilit. Tulevaisuudessa haluamme kehittää tietojen järjestämistä Eepokseen ja infraan niin, että tietoja voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti”, Mirka toteaa.

Helsingin kuvataidekoulun teos, jossa on piirretty naisen kasvot. Teos on piirretty sinisellä ja valkoisella.

Seuraavaksi Intunen käyttöä on tarkoitus laajentaa opettajista oppilaisiin tai ainakin oppilasryhmiin CloudNown avulla. 

“Opetamme useassa toimipisteessä ympäri Helsinkiä. Seuraavaksi meidän pitäisi saada laitteisto rekisteröityä ylös niin, että laitteet ja Apple ID-kokonaisuus saadaan paremmin hallintaan”, Joonas kertoo.

Tavoitteena on saada yksinkertaistettua ja tehostettua työkalujen käyttöä ja sovelluksien sekä laitteiden jakelua ja hallintaa.

“Haluamme pystyä tarjoamaan koulun puolesta opetuspädeille erilaista softaa opiskelun tueksi. Opettajista ja henkilökunnasta laajentaminen opetukseen on yhteistyömme seuraava askel”, Joonas sanoo.

Yhteistyön tavoitteena on keskitetyn hallinnan kehittämisen lisäksi helpottaa tiedon löydettävyyttä ja saavutettavuutta, jolloin opettajien ja oppilaiden työskentely helpottuu.

“Toivottavasti sitten, kun Intunen käyttö on laajentunut, olisi kaikki info ja hallinta helposti löydettävissä yhdestä paikasta, eikä se vaatisi henkilökunnalta tai oppilailta toimenpiteitä. Kaikki vaan toimii ja käytössä on juuri ne työkalut, mitä tarvitaan”, Joonas kertoo.

Jo muutamassa kuukaudessa CloudNowsta on muodostunut hyödyllinen lisäapu it-asioiden hoitamiseen Helsingin Kuvataidekoululle. Laitteiden keskitetty hallinta on mahdollistanut, että sovelluksia saadaan jaettua käyttöön helpommin ja käyttäjät voivat itse ladata yhteisestä portaalista tarvitsemansa työkalut. 

Helsingin kuvataidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta 4–20 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Koulun opetuksessa toteutetaan kuvataiteen laajan oppimäärän opetussuunnitelmaa, jossa opiskellaan kuva- ja mediataidetta. Kuvataidekoulussa on parhaillaan noin 700 oppilasta Helsingin 13 eri toimipisteessä. 

Suosittelija:

”Samin kanssa on helppo olla vuorovaikutuksessa ja informaation vaihtaminen on ollut tehokasta. Olemme saaneet kuvallisia ohjeita ja kaikki on esitetty helposti lähestyttävässä paketissa. CloudNown kautta olemme saaneet valmiudet lähteä toteuttamaan asioita itse eteenpäin.

Joonas Tähtinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
CloudNow IT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kuvataidekoulu
Ajankohta: 2021 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Joonas Tähtinen

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

Päätelaitteiden keskitetty hallinta
Apple iPad
microsoft 365 business
Microsoft Gold Certified Partner
MDM
Microsoft Intune
Apple ID
Apple School Manager

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia