Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Helpot vinkit sisältötekstien kirjoittamiseen

BloggausKasvatat verkkokauppasi löydettävyyttä hakukoneissa jo muutamilla helposti toteutettavilla toimenpiteillä. Sinun ei tarvitse olla sisältöguru, koodauksen ammattilainen, SEO-analyytikko tai edes ymmärtää mitä nämä edellä mainitut tarkoittavat.

Tekstien työstäminen kannattaa aloittaa listaamalla itselle tärkeimmät avainsanat, joiden perusteella haluat asiakkaiden löytävän sivuillesi. Yleisimmillä sanoilla on suurin kilpailu Googlen ensimmäiselle sivulle. Ota omiin avainsanoihisi mukaan myös ne sanat, joilla haluat erottua kilpailijoista.

Otsikot vastaamaan sisältöä

Valitse sivuillesi pääotsikot, jotka kuvaavat sivun sisältöä mahdollisimman hyvin. Hyödynnä aiemmin valitsemiasi avainsanoja. Toisto on opintojen äiti, jota myös hakukoneet arvostavat. Vältä kuitenkin avainsanojesi hokemista. Ajatus on, että avainsanoja tuodaan esille sivun eri tasoilla, esimerkiksi: pääotsikossa, tuotetekstissä ja metakuvauksissa.

Otsikointiin sekä sisältötekstien tai tuotetekstien tekemiseen kannattaa siis uhrata hetki aikaa, mutta rakettitiedettä hyvän ja toimivan sisältötekstin kirjoittaminen ei ole.

Näin luot hyvän otsikon

Hyvin yleinen otsikko Tuotevalikoimamme voisi olla minkä tahansa verkkokaupan otsikko. Kuvitellaan esimerkiksi verkkokauppa, jossa myydään koiranruokaa. Pääotsikko voisi olla Maistuvaa ruokaa koiralle. Sivulle kannattaa lisätä lyhyt kuvaileva sisältöteksti, voisi se olla vaikkapa: ”Täysin viljattomat maistuvat koiranruoat kotiinkuljetuksella”.

Pysytään koiranruokaa myyvässä verkkokaupassa. Pääotsikoksi olemme valinneet hakukoneiden arvostaman Maistuvaa ruokaa koiralle. Seuraavaksi haluamme tuoda tuoteteksteihin otsikon sanoja. Vuh Kot -tuotenimeä kantava koiranruoka saa tuotetekstin: ”Maistuva koiranruoka sisältää 25% kanaa ja on täysin viljaton. Sopii pienille koirille”. Tällainen tuoteteksti toimii paremmin, kuin pelkkä ”Tuote sisältää 25% kanaa ja on täysin viljaton”. Huomaa, että tuotetekstissä toistimme sivun alussa mainitun täysin viljaton.

Mikä on oikea määrä sisältöä?

Sisältöä on kaikki sivuille lisätty teksti-, kuva- ja videomateriaali. Tässä käsittelemme sopivaa tekstisisällön määrää. Verkkokaupassa tuotetekstit ovat tärkeässä roolissa. Peruskaava toimivalle tuotetekstille on vastata kysymyksiin: Mitä? Miksi? Kenelle? Kun saat tuotua tuotetekstiin myös otsikoissa käyttämiäsi avainsanoja, alkaa niin asiakkaille kuin hakukoneillekin toimiva tuoteteksti olla valmiina.

Tarkkaa merkki- tai sanamäärää per sivu on hankala sanoa. Tärkeintä sisältöteksteissä on se sisältö, jonka tulee mahdollisimman hyvin tarjota vastauksia asiakkaan kysymyksiin, innostaa tilaamaan tuote tai mahdollisesti kysymään tuotteesta lisää.

Kiinnostuitko ja haluat tietää lisää?

Kerromme mielellämme tarkemmin palvelusta. Löydät yhteystietomme täältä.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä Tammen vinkit

·     Herätä asiakkaan kiinnostus metakuvauksilla

·     Kuinka hyödynnän kuvia hakukoneoptimoinnissa

Artikkelin on kirjoittanut Tammi Digital Oy:n markkinointipäällikkö Noora Kivilahti

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

hakukoneoptimointi
SEO
Hakukonenäkyvyys
verkkokauppa
verkkosivusto
sisällön optimointi
google näkyvyys
google optimointi

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia