Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Harmaa värikynä

BloggausPelkäämme leimautuvamme kehuskelijoiksi, mutta toisaalta pelkäämme myös syyttelyä värikynän käytöstä. Siksi päädymme mieluummin harmaaseen keskivertoon.

Suomalainen kansanperinne on täynnä lausahduksia ja sanontoja, joiden tarkoitus on tehdä selväksi, ettei itseään parane kehua. Mieluummin hieman vähätellä – ihan varmuuden vuoksi. Kun joku rohkea uskaltaa julkisesti sanoa olleensa jossakin hyvä tai jopa röyhkeästi erinomaisen hyvä, alkaa mutina siitä, mikä tyyppi kuvittelee olevansa. LinkedIn on kuulemma pelkkien itsekehuisten piiritaputtelijoiden kerho.

Samalla teemme päivittäin useita valintoja; pienempiä ja isompia, joihin etsimme parasta mahdollista tulosta. Luemme palautteita ja arvosteluja valinnan perusteeksi, mutta niiden pitää olla ulkoa annettuja. Jos esimerkiksi yritys väittää olevansa Suomen tai jopa maailman paras jossakin, karsastamme tätä. Ihan niin kuin me valitsisimme mieluummin sen yrityksen, joka sanoo: ”Ei me oikeastaan muuta osata kuin lähettää lasku.” 

Omassa työssäni luen päivittäin lukuisia asiantuntijoiden CV:itä tarjouksia varten, joissa tämä opittu malli näkyy. Niille yhteistä on se, ettei kehdata kehua itseään ja osaamista vähätellään: ”Kyllä mä 20 vuotta olen tätä tehnyt, mutta ei kai sitä nyt erityisosaamiseksi voi sanoa?” No mitä ihmettä se sitten oikein on, pientä puuhastelua vapaa-ajan rinnalla vai? 

Pelkäämme leimautuvamme kehuskelijoiksi, mutta toisaalta pelkäämme myös syyttelyä värikynän käytöstä. Siksi päädymme mieluummin harmaaseen keskivertoon. On eri asia valehdella tehneessä jotakin, mitä ei ole tehnyt, kuin värittää osaamisensa oikeaan sävyyn.

Harmaassakin on sävyjä. Vasta-alkajan sävy voi olla lähellä valkoista ja kokeneen jo melkein musta. Mutta se pitää itse uskaltaa nähdä, myöntää ja julkisesti tunnustaa. 

Ja ennen kaikkea, meidän muiden tulee ilolla ottaa vastaa se, kun rehellisesti sanotaan:

”Mä olen hyvä tässä!”

Pinterest
Codemen Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Codemen kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
HR

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Vuokratyövoima

Omat tagit

Osaaminen

Siirry yrityksen profiiliin Codemen kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Codemen - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Codemen - Muita referenssejä

Codemen - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia