Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Haluamme ravistella digipalvelualaa kohti vihreämpiä toimintamalleja

BloggausDigitaalisten palveluiden vihreä kehittäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että asiat tehdään alusta asti fiksusti – ilman turhia hilavitkuttimia. Tämä säästää etenkin luonnonvaroja ja vaivaa, mutta myös rahaa. Toiminta vihreän kehittämisen etulinjassa luo myös työhön uudenlaista merkityksellisyyttä.

Vastuullisuus, ympäristöarvot ja vihreät toimintamallit ovat livahtaneet viime vuosina kuin varkain toimialan jos toisenkin tavoitteisiin. Poikkeuksena tästä on pitkään vaikuttanut digitalisaatio, joka on samaan aikaa saanut jatkaa kiistattomasti maailmanvalloitustaan: globaalin digivallankumouksen seurannaisena syntyvistä ympäristövaikutuksista on alettu puhua vasta pikkuhiljaa.

On hämmästyttävää, kuinka pitkään IT-maailmassa on toimittu laput silmillä, vaikka jo pitkään on tiedetty, että datansiirtoon sekä globaalien tietoverkkojen ja -järjestelmien ylläpitämiseen kuluu vuositasolla valtava määrä energiaa. Energiaa, jota ei arvatenkaan, aina ja kaikkialla, tuoteta uusiutuvilla luonnonvaroilla.

Tavoittelemme edelläkävijyyttä alan vihreässä siirtymässä

Me Netumilla haluamme ravistella ajatusmallia digipalvelutuotannosta ympäristövastuusta vapaana toimintana. Haluamme tarjota uudenlaisia ratkaisuja. Sellaisia, jotka hyödyttävät meitä kaikkia: ympäristöä, asiakkaita, työntekijöitämme ja ympäröivää yhteiskuntaa.

Netum haluaa tulla tunnetuksi digitaalisten palveluiden vihreänä kehittäjänä ja edelläkävijänä Suomessa. Tämä on meille strateginen valinta ja vaikuttaa kaikkeen, mitä teemme – myös vetovoimaamme rekrymarkkinoilla.

Kaikkein yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pyrimme suunnittelemaan ja toteuttamaan digitaalisia palveluitamme alusta asti fiksusti niin, että niiden käyttöön ja ylläpitämiseen kuluu mahdollisimman vähän energiaa ja ne käyttävät vain välttämättömän määrän dataa.

Se tarkoittaa niin ikään sitä, että osaamme nähdä metsän puilta ja päinvastoin. Digijärjestelmien ja tiedonsiirtokapasiteettien hurja kehitystahti on usein tarkoittanut sitä, että aina tehdään hienompaa ja paremmin – kun taas ympäristön ja käyttäjän näkökulmasta kaiken turhan karsiminen järjestelmien taustalta on itseasiassa edullisempi valinta.

Jokainen netumilainen työskentelee merkittävässä roolissa

Olemme vihreällä taipaleellamme vielä alussa, mutta ensimmäinen – ja tärkein! – etappi on jo lähellä, sillä Netumin koko henkilöstölle suunnattu Vihreän toimijan kurssi jalkautetaan yhtiössä vielä tämän kevään aikana. Kurssi tarjoaa työntekijöillemme mahdollisuuden edistää osaamistaan vihreän kehittämisen ja koodaamisen näkökulmilla.

Jatkossa kaikki työntekijämme hallitsevat siis energiatehokkaan digiarkkitehtuurin perusperiaatteet, työskentelivätpä he sitten asiakasyrityksessä tai omalla toimistollamme, missä tahansa tehtävissä. Tämä on tietoisesti valitsemamme lähestymistapa, joka tuottaa paitsi edelläkäyvää tietotaitoa ja merkityksellisyyttä työntekijöillemme myös osaamista ja ratkaisuja, joista on syytä olla ylpeä.

Asiakkaat janoavat vihreitä ratkaisuja

Toistaiseksi digitaalisten palveluiden vihreä kehittäminen on Suomessa ja globaalistikin vasta muotoutumisvaiheessa. Yksiselitteisiä yhteisiä määreitä, mittareita ja käytäntöjä vihreälle ajattelulle ei ole vielä olemassa.

Aika näyttää, miten esimerkiksi lähivuosina laajeneva EU:n kestävyysraportointivelvoite vaikuttaa tulevaisuudessa digitaalisten palveluiden ilmasto- ja ympäristövaikutusten hillitsemisen vaateisiin. Selvää kuitenkin on, että toimenpiteitä meidän alallammekin tarvitaan – niitä janoavat niin ympäristö, asiakkaat kuin työntekijätkin.

Tämän asian ratkaisemisessa me netumilaiset seisomme aktiivisessa eturintamassa: yhdessä ideoiden, kehittäen ja tietoisuutta lisäten tämäkin toimiala saadaan mukaan – ei enempää eikä vähempää kuin – pelastamaan maailmaa.

Pinterest
Netum Group Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Netum Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

vastuullisuus
vihreä kehittäminen

Siirry yrityksen profiiliin Netum Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Netum Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Netum Group - Muita referenssejä

Netum Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia