Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hajautettu scrum-tiimi on tehokas kumppani

BloggausKoronakevät loikautti melkein koko Suomen etätyötodellisuuteen. Nekin työyhteisöt, joissa kotoa käsin työskentelyyn suhtauduttiin aiemmin varauksella, ovat päätyneet pitämään etäpalavereita netissä ja naputtelemaan töitä keittiön pöydän ääressä.

Alfamella paikasta riippumaton työ hajautetuissa tiimeissä on ollut arkipäivää jo ennen koronaa. Etätyökäytännöt ovat muovautuneet erittäin sujuviksi. Käytämme hajautetuissa tiimeissämme scrum-viitekehystä ja olemme saaneet etätyön tukemaan sekä työtehokkuutta että työntekijöiden tyytyväisyyttä ja hyvinvointia. Siksi toivommekin, että useammat organisaatiot laajentaisivat jatkossakin reviiriään hajautettuun työhön.

Miksi hajautetut tiimit ovat niin hyviä?

Hajautettu tiimi on ihan tavallinen tiimi, mutta sen jäsenet valitsevat itse, missä heidän on hyvä työskennellä. Jollekin se on toimisto, jollekin oma työhuone, jollekin taas asiakkaan neukkari.

Hajautettu IT-kehitystiimi on tehokas ja hyvinvoiva todennäköisemmin kuin sellainen, jonka on pakko työskennellä kahdeksasta neljään avokonttorissa. Hyvin tehokkaan ja melko tehokkaan koodauspäivän välinen tuottavuusero voi olla suuri, ja kukapa ei haluaisi tiiminsä työskentelevän tavoilla, jotka tukevat hyvinvointia ja auttavat pitämään hyvää työtahtia yllä?

Taitavimmat ja kokeneimmat asiantuntijat saa käyttöönsä, kun ei pidä liian tiukkaa linjaa sen suhteen, missä työ tehdään. Etenkin IT- ja ohjelmistoalalla on kova kysyntä rautaisille ammattilaisille. Koska useimmat heistä arvottavat etätyömahdollisuuden todella korkealle, heidät yleensä löytää hajautettua työtä tekevistä yrityksistä. Näin he saavat enemmän tehdä työn rauhassa ja tehokkaammin.

Jos siis haluaa parasta osaamista, kannattaa valita hajautettu tiimi. Parhaalla osaamisella saadaan aikaan parempi tulos ja yleensä myös lyhyemmässä ajassa.

Scrum kuin luotu hajautettuja tiimejä varten

Scrum on alun perin ohjelmistokehityksessä käytetty ja nykyään jo muuallakin suosittu projektityön hallinnan viitekehys. Siis joukko projektien toteuttamisen toimintatapoja. Scrumissa esimerkiksi:

  • projektit jaetaan sprinteiksi eli parin viikon mittaisiksi jaksoiksi
  • projekteista vastaa scrum-tiimi, johon kuuluu scrum-viitekehyksen mukaisesta projektinhallinnasta vastaava scrum master, esimerkiksi tehtävälistasta huolehtiva product owner sekä kehitystiimi
  • tiimit pitävät päivittäisiä seurantaan ja tilannepäivitykseen tarkoitettuja kokouksia eli daily scrumeja.

Scrum tekee erittäin hyvää hajautetulle tiimille, koska päivittäiset scrum-hetket takaavat, että tiimin jäsenet kommunikoivat keskenään ja pysyvät perillä kokonaisuudesta. Samoin scrumin tapa jakaa tiimissä tietyt, ennalta määrätyt roolit tuo hyvää järjestelmällisyyttä.

Daily scrum tarjoaa luonnollisen näkyvyyden siihen, mitä työtä kotona työskentelevät ovat tehneet ja saaneet aikaan. Tuloksia seuratessa ei tarvitse kytätä työhön käytettyä aikaa, kun tulokset puhuvat puolestaan. Asiantuntijatyö perustuu luottamukseen eikä tarkkaan vahtimiseen.

Näillä tärpeillä hajautettu työskentely sujuu

Scrum toimii samoilla periaatteilla, tehtiin sitä sitten samassa fyysisessä tilassa tai digitaalisten välineiden kautta. Lue lisää, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta hajautetun tiimin työ onnistuu parhaimmalla tavalla >>

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Microsoft
Open source
Angular
Node.js
React
C#
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia