Google Analytics E-commerce ja retargeting-markkinointi tehostivat myynnin prosesseja

ReferenssiGooglen analytiikkaa voi hyödyntää digitaalisessa palvelussa suoraan liiketoiminnan mittaristona markkinoinnin ja myynnin prosessien ohjaamiseen. Matkapörssi tehosti digitaalisen myynnin prosessejaan ja konversiota Googlen analytiikkaa ja demokrafiatietoa hyödyntämällä.

HAASTE:

Miten kehittää digitaalista matkailupalvelua ja parantaa markkinatiedon ymmärrystä data-analytiikan avulla ja vastata asiakkaiden tarpeeseen kohdennetulla markkinoinnilla.

RATKAISU:

Verkkopalvelun analytiikan kuntoon laitto sekä Google Analyticsin e-commercev-lisäosan käyttöönotto liiketoiminnan mittaristoksi ja myynnin ja markkinoinnin prosessien ohjaamiseksi. Jatkotoimenpide-ehdotus markkinoinnin retargetoinnin ja Google-mainonnan hyödyntämisestä myyntikonversion kasvattamiseksi.

TULOKSET:

  • Dynaamisen markkinatilanteen ja käyttäjäkunnan parempi hahmottaminen ja tiedon hyödyntäminen digitaalisen liiketoiminnan kehityksessä.
  • Myyntiprosessin tehostuminen data-analytiikka käyttöönottamalla. 
  • Toimenpide-ehdotus jatkotoimenpiteeksi jatkaa myynnin kasvattamista retargetoinnin ja Googlemainonnan avulla.
  • Suora palautekanava markkinoinnin investointien tuottavuudesta.

TOTEUTUKSEN LAAJEMPI KUVAUS:

Matkapörssin liiketoiminta perustui aiemmin perinteiseen lomamatkojen järjestämiseen. Yrityskauppojen myötä matkatoimisto päätyi osaksi Suomen suurinta matkailumediaa, Rantapallo.fi:tä ja lopulta Rantapallon mukana osaksi Alma Mediaa. Tänä päivänä Matkapörssin toiminta rakentuu vahvasti digitaalisen palvelun ja data-analytiikan varaan.

Matkapörssin ja Brave Digitalin yhteistyö käynnistyi verkkopalvelun analytiikan kuntoon laittamisella ja Google Analyticsin ecommerce-lisäosan käyttöönotolla.

- Oikein hyödynnettynä Google Analyticsiä voi käyttää suoraan liiketoiminnan mittaristona markkinoinnin ja myynnin prosessien ohjaamiseen, markkinoinnin analytiikkaan erikoistuneen Brave Digitalin Jukka Leino kuvaa.

Analytiikan käyttöönoton kautta Matkapörssin henkilöstö näkee suoraan, mikä lento on ollut kulloinkin haetuin tai myydyin. Samaan aikaan analytiikka visualisoi Googlen demokrafiatiedon avulla sen, minkälaiset ihmiset ostavat tietynlaisia matkoja. Näin voidaan tunnistaa merkityksellistä markkinatietoa, kuten vaikka Italian lentojen kasvanut kysyntä Turun seudulla.

Myös ostoputki voidaan visualisoida täysin Google Analytiikkaa hyödyntämällä. Näin nähdään esimerkiksi se, kuinka moni on tutkinut tuotetta, kuinka moni on keskeyttänyt ostamisen tai kuinka moni on muuttanut ostoskorissa asioita.

Markkinoinnin kannalta keskiössä on mahdollisuus rakentaa jokaisesta oston keskeyttäneestä asiakkaasta omat retargetointisegmentit. Näin potentiaalisia asiakkaita voidaan muistuttaa verkossa mainosten avulla esimerkiksi siitä, että Helsinki-Rooma lennon viimeiset paikat ovat myynnissä.

Leino havainnollistaa analytiikan potentiaalia myynnin kasvattamisessa esimerkin kautta:

- Jos kivijalkaliikkeessä voitaisiin toimia samalla logiikalla, pystyisimme seuraamaan mitä tuotteita asiakas on ottanut koriin, mutta poistunut kaupasta tekemättä ostosta. Digitaalisessa mediassa vastaavaa tietoa voidaan hyödyntää asiakasta muistuttamalla ja aktivoimalla, ja edesauttaa näin kauppojen loppuun saattamista.

Oikein käytettynä Google Analytics ja e-commerce lisäosa onkin vastaus myynti- ja markkinointijohtajien kysymyksiin. Palaute markkinoinnin toimivuudesta on suoraviivaista, kun voidaan nähdä esimerkiksi paljonko Helsinki-Rooma lentojen mainostaminen 150 eurolla tuo takaisin.

- Parhaimmilaan asiakas ei koe kohdentavaa markkinointia tuputtavana, vaan korkeatasoisena palveluna. Sen avulla pystytään auttamaan, antamaan etuja ja muistuttamaan asiakasta kiinnostavista tarjonnoista kunkin yrityksen filosofiaan sopivalla tavalla. Väärin käytettynä data voi jopa pelottaa asiakasta, mutta oikein hyödynnettynä se tarjoaa ostajan mielestä parasta palvelua, Leino kuvaa. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oddy Inc. Oy

Tiedot

Tilaaja: Matkapörssi
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Leino

Lisätietoja

Oddy Inc. Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Google

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Google Analytics
Google e-commerce

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Oddy Inc. Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oddy Inc. - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Oddy Inc. - Muita referenssejä

Oddy Inc. - Muita julkaisuja

Siirry Oddy Inc. Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tiedon hakemisen lyhyt historia - Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen
Suomen 50 suurinta yritystä
Brutaalit nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia