Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Google <3 tuotetiedot

BloggausHakukoneet – ja niistä suurimpana ja kauneimpana Google – ovat nykyään portinvartijoita kaikkeen netissä olevaan sisältöön. Oikeastaan sivustoasi ei ole olemassa ellei hakukoneet sinne löydä. Lisäksi kisa paikasta hakutuloksen ensimmäiselle sivulle on verinen – vain äärimmäisen harvat kun jaksavat selata kaikki sivut läpi ja kakkossivun sijoituksesta ei juuri palkita.


Googlea kannattaa siis ajatella tovi jos toinenkin kun pystyttää nettisivustoa, verkkokauppaa tai tuoteluetteloa. Hakualgoritmin tarkka sielunelämä on tarkoin varjeltu salaisuus, mutta tietyt perusasiat on melko helppoa ottaa haltuun tuotetietosivuilla.

Tuotekuvaustekstit
  • Google rokottaa heti, jos tuotekuvausteksti puuttuu. Kirjoita kuvaavia tekstejä, jotka kertovat tuotteesta asiakkaalle – ja hakukoneelle – mahdollisimman kattavasti. Ylipitkiä tekstejä kannattaa kuitenkin välttää.

  • Pyri aina uniikkiin sisältöön. Google laskee sijoitusta heti, jos samaa tekstiä kierrätetään useilla sivustoilla. Kannattaa siis tuunata hieman valmistajan tuotekuvaustekstiä, vaikka olisikin joskus helpompaa vain julkaista se sellaisenaan. Massasta erottuminen on suositeltavaa tässäkin tapauksessa.
Laaja, monimuotoinen sisältö
  • Monipuolisesta sisällöstä palkitaan: käytä siis kattavan tekstin lisäksi kuvia, videoita, linkkejä, liitteitä…

  • Jos sivulla ei ole lainkaan kuvia, sijoitus laskee. Muista erityisesti kuvien alt-tekstit, jotta sivustosi nousee mukaan kuvahakutuloksiin.

  • Tarjoa selkokieliset sivuosoitteet (url-osoitteet). Googlen lisäksi myös käyttäjät pitävät linkeistä, jotka kertovat suoraan mistä sivusta on kyse – automaattisesti muodostetut koodihirviöosoitteet kannattaa unohtaa.
Monta reittiä sivustolle
  • Tarjoa käyttäjille ja hakukoneille monta reittiä samaan sisältöön “kaikki verkot vesille” -periaatteella.

  • Sijoitus nousee, jos sivustolle viitataan useista muista verkkosivustoista, sillä Google näkee sivusi luotettavampana. Esimerkiksi maahantuojat voivat buustata paikallisen tukkurin tai jälleenmyyjän verkkokauppaa linkittämällä omalta sivustoltaan suoraan näille sivustoille. Huomioi kuitenkin, että linkittävien sivustojen pitää olla luotettavia (ks. Älä huijaa -kohta).
Panosta käytettävyyteen

  • Google – kuten me kaikki muutkin – rakastaa nopeasti latautuvia sivuja. Nopeat sivustot sijouttuvat huomattavasti korkeammalle hakutuloksissa.
  • Rankkua tulee myös jos mobiilipuolta ei ole huomioitu ja sivu ei skaalaudu pienemmille näytöille

  • Hakukoneet pyrkivät haistelemaan sivuston hyvyyttä myös tarkkailemalla kuinka useasti käyttäjät palaavat sivustoltasi suoraan takaisin hakutulossivulle. Jos Google huomaa, että sivustosi vastaa huonosti asiakkaiden tarpeisiin, sijoutuksesi laskee.
Älä huijaa

Jos jäät huijaamisesta kiinni, saattavat seuraukset olla vakavat: pahimmassa tapauksessa joudut Googlen mustalle listalle ja sivustoasi ei näytetä hakutuloksissa lainkaan. Googlen huonoihin kirjoihin pääsee mm. seuraavilla tavoilla:
  • Ostamalla sivustollesi viittaavia linkkejä, jotka tulevat tyypillisesti huonomaineisilta spam-sivustoilta tai sosiaalisen median tileiltä. Jos tällaisesta narahtaa, saattaa sivustosi poistua kokonaan hakutuloksista. Ei siis suositeltava vippaskonsti.

  • Täyttämällä sivustosi avainsanat (keywords) lukemattomilla avainsanoilla ja ylenmääräisellä toistolla. Todennäköisesti sijoituksesi laskee hakutulosten häntäpäähän, vaikka kaikki muu olisikin tiptop-kunnossa.

  • Viljelemällä rikkinäisiä www-linkkejä, jotka kertovat Googlelle, että sivusi ei ole ajan tasalla. Tämä ei todennäköisesti pudota sinua kokonaan pois hakutuloslistalta, mutta heikentää sijoitustasi verrattuna sivuun, jonka linkit toimivat.
Haluatko lisätietoa tuotetiedonhallinnasta? Ota yhteyttä!

Pinterest
Adeona logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Adeona kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Tuotetiedon hallinta
tuotetieto

Siirry yrityksen profiiliin Adeona kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Adeona - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Adeona - Muita referenssejä

Adeona - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia