Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Geniem yhteistyöhön Tampere-talon ja Lippupisteen kanssa – LiveX on uusi digipalvelu tapahtuma-alalle

BloggausKuluttajat haluavat ostaa tapahtumaliput ja tapahtumaan liittyvät kaikki oheispalvelut nopeasti ja helposti. Tapahtumataloilla ja -järjestäjillä on puolestaan kasvava tarve palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti ja hankkia uutta ansaintaa tapahtumistaan. Tähän kysyntään vastaa joulukuussa perustettu LiveX Oy. Kyseessä on tapahtuma-alan toimijoiden käyttöön rakennettava, kansainvälisesti uusi ja ainutlaatuinen yhtiö ja digitaalinen kuluttajapalvelu. Yhtiön ovat perustaneet lipunmyyntiyhtiö Lippupiste, kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo ja ohjelmistoyhtiö Geniem.

Liput ja oheispalvelut nopeasti yhdestä kanavasta

Tapahtuma-alalta on puuttunut teknologiaratkaisu ja palvelukonsepti, joka yhdistäisi palveluntarjoajien rajapinnat yhdessä kanavassa ja tarjoaisi erinomaisen asiakaskokemuksen. LiveX Oy aikoo tuottaa ja kohdentaa lisenssipohjaisen alustan konserttitaloille, teattereille, areenoille ja festivaaleille niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Tapahtumabisneksen voimakas kasvu kotimaassa ja kansainvälisesti sekä asiakastarpeiden muutos ovat olleet merkittävä sysäys yhtiön perustamiselle.

– Kuluttajat suosivat ostokanavia, joista he voivat hankkia nopeasti ja helposti kaikki tapahtumapalvelut yhdellä kertaa. Lisäksi he haluavat aiempaa enemmän kokonaisvaltaisia elämyksiä, ravintola- ja muita oheispalveluita. Hyvien tapahtumien perässä ollaan valmiita myös matkustamaan ja yöpymään. Siksi mm. Tampere-talon ja Tampereen Kannen areenan yhteyteen avataan hotellit, ja kaikkien suurimpien tapahtumakeskusten yhteyteen pyritään saamaan myös erilaisia majoituspalveluita, sanoo Lippupisteen toimitusjohtaja ja LiveX Oy:n hallituksen jäsen Ari Palhamo.

Myös tapahtumataloilla ja -järjestäjillä on suuri tarve hankkia uutta ansaintaa. Artistikustannukset ovat vahvassa nousussa ja julkisen rahoituksen saaminen on yhä tiukemmassa. Tässä yhtälössä tapahtumayritykset etsivät uutta ansaintaa.

– Tapahtumabisneksessä toimivat yritykset tietävät, että niillä on mahdollisuus saada ihmisiä liikkeelle ja että ne pystyvät liiketoiminnallaan kasvattamaan taloudellista vaikutusta, joka ulottuu muillekin sektoreille. Tätä markkinoilla olevaa tarvetta olemme täyttämässä suomalaisittain ainutlaatuisen yhteistyön kautta, kun kolme yhtiötä yhdistää osaamisensa ja resurssinsa LiveX Oy:ssä, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja ja LiveX Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paulina Ahokas.

Uudessa yhtiössä yhdistyvät toimialojensa johtavien yritysten vahvuudet. Tampere-talo on viiden viime vuoden aikana liikevaihtonsa yli kaksinkertaistanut tapahtumayhtiö, jolla on vuosikymmenten näkemys siitä, miten asiakastarpeet kehittyvät ja muuttuvat tapahtuman toteuttavan promoottorin ja operaattorin näkökulmasta. Lippupiste tuo yhtiöön maan johtavana tapahtumalippujen myyjänä vahvan digitaalisten palveluiden konseptiosaamisen sekä palvelun kaupallistamisen. Geniemillä on monipuolinen kokemus kaupallisesti menestyneiden sovellusten ja alustojen kehittämisestä, missä rajapintojen yhdistäminen on ollut merkittävässä roolissa.

– Tampere-talon asiakkaat ovat jo pitkään toivoneet parempia, helpompia sekä monipuolisempia keinoja ostaa lippuja ja muita palveluita.

Konserttiasiakkaamme haluavat ostaa kaikki tapahtumaillan palvelut kerralla samasta kanavasta. Tulemme pilotoimaan kehitettävää alustaa asiakkaillemme jo vuonna 2020, Paulina Ahokas kertoo.

– Olemme tahollamme etsineet jo parin vuoden ajan tapahtuma-alalta sopivia yhteistyökumppaneita, jotka ymmärtävät digitalisaation mahdollisuudet kokonaisvaltaisemman tapahtumaelämyksen luomisessa. Useat asiakkaamme niin Suomessa kuin emoyhtiömme kautta kansainvälisesti ovat jo kiinnostuneet tämän palvelun tuomasta mahdollisuudesta, Ari Palhamo toteaa.

Paulina Ahokkaan ja Ari Palhamon lisäksi LiveX Oy:n hallituksessa on Geniemin toimitusjohtaja Tuomas Kumpula. Tampere-talo ja Lippupiste omistavat uuden yhtiön osakkeista kumpikin 40 prosenttia ja Geniem 20 prosenttia.

www.tampere-talo.fi

www.lippu.fi

www.geniem.fi

Teksti: Anne Sivula

Kuva: Robert Nyblin; Kuvassa vasemmalta Ahokas, Palhamo ja Kumpula

Alkuperäinen tiedote

Pinterest
Hion Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Geniem
Lippupiste
Tampere-talo
LiveX

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia