logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Fujitsu Finland tarjoaa SLES-alustalta asiakkailleen laadukkaita ja kustannustehokkaita ict-palveluja

ReferenssiLähtötilanne ja haaste

Yritykset voivat ulkoistaa Fujitsulle kaikki tietojärjestelmänsä ja sovelluksensa. Yrityksen tuotevalikoima kattaa tietokoneiden koko kirjon kannettavista päätelaitteista aina vaativimpiin konesaliratkaisuihin asti. Fujitsulla on useista konesaleista koostuva korkealuokkainen ja maantieteellisesti hajautettu konesali-infrastruktuuri sekä suorituskykyiset tietoliikenneyhteydet.


”Palvelinympäristömme on erittäin laaja, ja käytämme tälläkin hetkellä ajoalustana useita eri SUSE Linux Enterprise Server (SLES) -versioita. Tarjoamme asiakkaillemme monipuoliset tietotekniikkapalvelut pitkälle virtualisoidusta ympäristöstä. Olemme panostaneet myös ketterästi tuotettaviin pilvipalveluihin”, sanoo Fujitsun Service Delivery -organisaatiossa esimiehenä toimiva Rauli Kanerva.


Fujitsu on käyttänyt SLES-palvelinkäyttöjärjestelmää jo noin kymmenen vuotta. ”Tuotamme SLES-alustalta esimerkiksi tietokantapalveluja, middleware-ohjelmistoja ja SAP-ratkaisuja. Ajamme SLESin päällä useita palveluja, jotka ovat asiakkaiden tuotannon kannalta erittäin kriittisiä. Asiakkaat ja sovellustoimittajat valitsevat itse haluamansa ajoalustan. SLES on osoittautunut hyväksi Linux-kuormien ajoalustaksi.”Ratkaisu

Suomen suurimpiin tietotekniikan palvelu- ja laitetoimittajiin lukeutuvan Fujitsun it-palvelussa on noin tuhat SLES-käyttöjärjestelmän palvelinta, joista suurin osa on virtuaalikoneita.


”Haluamme vastata asiakkaidemme vaatimuksiin, ja siksi meillä on oltava kattava valikoima eri käyttöjärjestelmillä toimivia palvelinten ajoalustoja. Tuotamme monille asiakkaillemme SAP-toiminnanohjauksen palvelut SLES for SAPilla. Se on tuonut asiakkaillemme säästöjä ja auttanut harmonisoimaan käyttöympäristöjä. Versiohallinta sujuu tehokkaasti ja vikasietoisuus on korkealuokkaista. Fujitsun ja SUSEn yhteistyö SAP-ratkaisuissa on vakuuttavaa.”


”Meille on myös tärkeää, että pystymme hallitsemaan laajoja Linux-ympäristöjämme tehokkaasti. Siksi olemme lisänneet automaation osuutta palvelinten ylläpidossa”, korostaa Kanerva.


Fujitsulla on runsaasti IBM System Z -sarjan palvelimia, joiden käyttöjärjestelmä on SLES. ”Vuonna 2008 siirryimme ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä käyttämään IBM System Z -palvelimia SLES-alustalla. Kokonaisuus on osoittautunut kestäväksi, suorituskykyiseksi sekä toimintavarmaksi ja käyttöjärjestelmä on toiminut luotettavasti.”


Fujitsu on käyttänyt SUSE Manageria vuodesta 2012 lähtien. ”Halusimme tehostaa suurten kokonaisuuksien hallintaa, ja vähentää palvelinten ylläpitoon liittyvää työtä.”


Tulokset

Fujitsu panostaa määrätietoisesti ict-palvelujensa uudistamiseen ja kehittämiseen.

”Oma palvelutuotantomme nojaa yhä vahvemmin erilaisiin pilviratkaisuihin. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme yhä laadukkaampia ja kustannustehokkaampia palveluita käyttämällä SUSEn tuotteita ja Suomen organisaation asiantuntemusta”, Kanerva toteaa. ”Lisäksi saamme käyttökelpoista tietoa SUSEn tuotteiden kehityksestä. Siitä on paljon hyötyä omien palvelujemme suunnittelussa.”


SUSE Managerin merkitys kasvaa, kun palvelinympäristöt laajenevat. Palvelinten ylläpitoon ja hallintaan liittyvä manuaalinen työ on vähentynyt automaation myötä. SUSE Manager on ollut meille hyödyllinen apuväline ja auttanut tehostamaan päivityksiä sekä ohjelmistojen ja konfiguroinnin hallintatehtäviä.”


”Fujitsu on korkealuokkainen Linux-osaaja, mutta tuki on välillä tarpeen. Arvostamme SUSEn paikallisia asiantuntijoita. Heitä on helppo lähestyä, ja saamme teknisen tuen lisäksi apua hinnoitteluun. Olemme osallistuneet ahkerasti SUSEn koulutuksiin. Haluamme jatkossakin tehdä läheistä yhteistyötä SUSEn kanssa, ja jopa lisätä sitä.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
SUSE Suomi

Tiedot

Tilaaja: Fujitsu Finland Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kim Aaltonen, etunimi.sukunimi@suse.com

Lisätietoja

Yritysprofiili SUSE Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Omat tagit

SUSE
SUSE Manager
ICT-palvelut

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Konesalipalvelut

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Linux
Open source
SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin SUSE Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SUSE Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

SUSE Suomi - Muita referenssejä

SUSE Suomi - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin SUSE Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia