logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Finnkino valitsi kartoituksen IT-palvelukumppanikseen Accountor ICT:n

Referenssi

Finnkino - aikaa ja rahaa säästöön ICT:n palveluilla


Finnkino valitsi perusteellisen kartoituksen jälkeen IT-palvelukumppanikseen Accountor ICT:n. Accountor ICT tuottaa Suomen suurimmalle elokuvateatteriketjulle palvelin-, tallennus-, varmistus- ja palomuuriratkaisut palveluna. Elokuvateattereiden kassalaitteet uudistettiin Accountor ICT:n toimittamilla HP Compaq 8200 Elite -työasemilla yhteistyön alussa, ja laitteet päivitetään säännöllisin väliajoin. Accountor ICT Service Desk tarjoaa Finnkinolle kaikilla paikkakunnilla kattavat etä- ja lähitukipalvelut loppukäyttäjille. Finnkinon henkilökunta saa tarvitessaan IT-tuen avun ottamalla yhteyttä Accountor ICT:n Service Deskiin. Jos ongelma ei ratkea etäyhteyden avulla, IT-asiantuntija tulee paikan päälle ratkomaan ongelman.

Accountor ICT ylläpitää Finnkinon IT-infrapalveluja Suomen toimipisteiden lisäksi myös kolmessa Baltian maassa, mikä mahdollistaa Finnkinon ja sen tytäryhtiöiden tietohallinnon henkilöiden keskittymisen liiketoiminnan osoittamiin kehityshankkeisiin. Resursseja ei tarvitse käyttää perusinfran ylläpitoon.

”Se on todella tärkeää meille ja hyvin toimiva malli”, IT-manager Samuel Pallari Finnkinolta sanoo.

Accountor ICT:llä on ratkaisuja, jotka helpottavat merkittävästi IT-ongelmien ratkaisemisessa. Accountor ICT:n palvelut helpottavat Finnkinon IT-ongelmien ratkaisussa. Pallari haluaa erityisesti mainita ValHal-palvelun, joka laitteistojen lisäksi valvoo liiketoimintaprosesseja ja ympäristön laadullista käytettävyyttä. ValHal tuo kattavan näkyvyyden Finnkinon infrastruktuuriin sekä MPSL-verkkoon.

”Vuosia sitten ennen Accountor ICT:tä ja ValHalia, kun meillä oli jossakin tietyssä toimipaikassa tai yleisesti suorituskykyongelmia esimerkiksi myyntijärjestelmän kanssa, selitys oli aina silloisilta palveluntarjoajilta, että vika on verkossa. Se oli sellainen mantra, joka toistui uudelleen ja uudelleen. Silloin asialle ei oikein voinut tehdä mitään, kun ei tiedetty, missä ongelma piilee”, Pallari kertoo.

”ValHalin avulla saimme näkyvyyden kaikkiin Finnkinon MPSL-verkon reitittimiin ja niiden takana oleviin koneisiin ja palvelimiin. Yhtäkkiä meille avautui kattava kuva siitä, mitä tietoliikenteessämme tapahtuu. Tajusimme, etteivät vanhat väittämät verkon ongelmista pitäneet paikkaansa. Tästä seurasi kaksi todella tärkeää muutosta ja edistysaskelta Finnkinolle. Pystyimme osoittamaan kapasiteettipalvelua tarjoavalle yritykselle, että kapasiteetti ei riitä tiettyinä kellonaikoina, ja sitä pitää nostaa. Toinen suurempi kehitysaskel otettiin lipunmyyntijärjestelmätoimittajan suhteen. Pystyimme yksiselitteisesti osoittamaan, missä kohtaa heidän myyntijärjestelmänsä arkkitehtuurissa viiveet ilmenevät ja pyytää heitä kiinnittämään huomiota hitautta aiheuttaviin seikkoihin”, Pallari jatkaa.

ValHalin käyttöönotto maksoi siten itsensä takaisin muutamissa viikoissa.

Service Desk auttaa loppukäyttäjiä aina ongelmatilanteen sattuessa


Finnkinolla on käytössään loppukäyttäjille suunnattu Service Desk -palvelu, joka on avoinna seitsemänä päivänä viikossa myös iltaisin. Tämä mahdollistaa sen, että loppukäyttäjät saavat IT-tukea mihin aikaan tahansa, vaikka Finnkinon oma IT-henkilöstö työskentelee toimistoaikaan.

Accountor ICT:n Service Deskin merkitys on ajan saatossa kasvanut entisestään.

”Service Desk vähentää dramaattisesti Finnkinon omille IT-henkilöille tulevia tukipyyntöjä. Meille tulee joitakin sellaisia tapauksia, joissa on kyse muusta kuin perustietotekniikan haasteista tai kysymyksistä, mutta pääasiassa loppukäyttäjät saavat tarvitsemansa tuen Service Deskin kautta”, Pallari kertoo.

”Joustavuus tulee päällimmäisenä mieleen Accountor ICT:stä”


Finnkinolle Accountor ICT:n palvelujen tuotteistus ja joustavuus sopivat erinomaisesti.

”Yhteistyömallimme Accountor ICT:n kanssa on sellainen, että vastuunjako osapuolien välillä on selvä, mutta samalla se mahdollistaa Finnkinon omien IT-henkilöiden toimenpiteet myös palvelinpäässä. Yhteistyömallin joustavuus on ollut todella tärkeää yhteiselle onnistumisellemme. Se on myös mahdollistanut sen, että yhteistyömme on jatkunut näin monta vuotta. Joustavuus tulee päällimmäisenä Accountor ICT:stä mieleen”, Pallari sanoo.

Matkan varrelle on sattunut tilanteita, joissa Accountor ICT:n asiantuntijoiden osaaminen on noussut erityisesti esille.

”Minun silmilläni katsottuna Accountor ICT:llä on niin sanotusti valtavat muskelit osaamisen puolella. On ollut tilanteita, joissa olemme hyödyntäneet Accountor ICT:n osaamista ratkoaksemme ongelmia myös muiden kumppaniemme kanssa.”

Yhteinen taival Accountor ICT:n kanssa on sujunut Pallarin mukaan turvallisesti.

”Vaikka on ollut joitakin tilanteita, joissa tietoturvaa on jouduttu tarkastelemaan uudelleen, niistä ei ole ollut häiriötä liiketoimintamme jatkumisen kannalta. Se on todella hyvä meriitti minun ja Finnkinon näkökulmasta”, Pallari kertoo.

Finnkinolle palvelun jatkuvuus hintaa tärkeämpi


Vaikka hinta on todella tärkeässä roolissa Pallari pitää silti palvelun jatkuvuutta tärkeämpänä tekijänä IT-kumppanin valinnassa.

Koska Finnkino on nykyään osana yhtä suurinta elokuvateatterikonsernia, joudutaan maaorganisaatiossa kilpailuttamaan kaikkia ostettuja palveluita säännöllisin väliajoin. Ennen kilpailutusta Finnkinolla selvitetään alan hintataso ja toimijat ja haluttu palvelun taso.

”Emme poukkoile viimeisimmän halvimman hinnan perässä, vaikka olemmekin erittäin hintatietoisia. Meille on tärkeintä, että kumppani pystyy osoittamaan meille palvelun jatkuvuuden referenssien ja asiantuntijoiden osaamisen kautta. Esimerkiksi meille tärkeää on se, että yhden asiantuntijan lähdöstä ei seuraa palvelulle mitään haasteita tai katkoksia, koska henkilömuutoksia tulee aina. Näen, että yhteistyöllämme on erittäin hyvät eväät jatkua Accountor ICT:n kanssa vielä useita vuosia”, hän jatkaa.

Pallari antaa Accountor ICT:lle kouluarvosanan 9
”Annan ihan ensituntumalla arvosanaksi 9.

Olen vuosien varrella oppinut tuntemaan yhtiön palvelut ja niiden laadun sekä kustannustehokkuuden. Lisäksi ihmiset Accountor ICT:llä ovat palvelualttiita ja osaavia. Erittäin hyvä IT-kumppani kenelle tahansa”, Pallari kehuu.

”Kiitos Accountor ICT:n väelle! On ollut erittäin miellyttävää tehdä yhteistyötä nämä vuodet, ja mennään yhdessä eteenpäin”, hän jatkaa.
Finnkino - parhaat elokuvat Suomessa
Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemas Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC. Finnkinolla on Suomessa yhdellätoista paikkakunnalla kaikkiaan 16 elokuvateatteria.


Samuel Pallari Finnkino
Haastateltavana Finnkinon Samuel Pallari
Samuel Pallari on toiminut 8 vuotta Finnkino Oy:ssä, ensin asiantuntijana ja viimeisen vuoden IT-managerina. Hän vastaa IT-infrastruktuurista, sen kehittämisestä ja tietoturvasta. Hän on toiminut pääyhteyshenkilönä Accountor ICT:n suuntaan koko yhteistyön ajan. Pallari on tehnyt paljon myös kädet savessa töitä Finnkinon IT-ympäristön kehittämiseksi yhdessä Accountor ICT:n asiantuntijoiden kanssa. 

Suosittelija:

Olen vuosien varrella oppinut tuntemaan yhtiön palvelut ja niiden laadun sekä kustannustehokkuuden. Lisäksi ihmiset Accountor ICT:llä ovat palvelualttiita ja osaavia. Erittäin hyvä IT-kumppani kenelle tahansa”, Pallari kehuu. ”Kiitos Accountor ICT:n väelle! On ollut erittäin miellyttävää tehdä yhteistyötä nämä vuodet, ja mennään yhdessä eteenpäin”, hän jatkaa.

Samuel Pallari, IT Manager, Finnkino Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor ICT

Tiedot

Tilaaja: Finnkino Oy
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tero Lehtinen, Accountor ICT

Lisätietoja

Accountor ICT:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Projektinhallinta
Tietohallinto

Omat tagit

Finnkino
palvelinratkaisut
palomuuriratkaisut

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Media

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor ICT kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor ICT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Accountor ICT - Muita referenssejä

Accountor ICT - Muita bloggauksia

Siirry Accountor ICT kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia