Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finnairin rekrytointi lentoon uusin siivin Facilorin avulla

ReferenssiFinnairilla oli ollut jo vuosia käytössä Saima-rekrytointijärjestelmä, joka kuitenkin tuki heikosti nykypäivän rekrytointitarpeita. Järjestelmällä pärjättiin rekrytointivolyymien ollessa pieniä, mutta keväällä 2015 Finnairilla päätettiin asialle tehdä jotakin, kun tiedossa oli syksyllä vilkastuvat rekrytoinnit.

Finnair pyysi Facilorin Matti Vepsäläisen avuksi rekrytointijärjestelmän uudistukseen, koska Matilla on laaja kokemus sekä Saimasta että muutoin rekrytointijärjestelmämarkkinasta. Projekti käynnistettiin käytössä olevan järjestelmän analyysilla ja Finnairin tarpeiden läpikäynnillä. Tämän jälkeen voitiin todeta, että haaste ei varsinaisesti ollut itse järjestelmässä vaan siinä, kuinka paljon sitä on räätälöity Finnairin tarpeisiin vuosien aikana. Räätälöinnit hidastivat järjestelmän kehitystä ja Finnair ei saanut kaikkia järjestelmätoimittajan tarjoamia uudistuksia käyttöönsä.

Järjestelmätoimittajalta pyydettiinkin tarjous nykyaikaisesta vakioidusta pilvipalvelusta ja päädyttiin tekemään kokonaan uusi käyttöönotto toimittajaa vaihtamatta. Uusi palvelu mahdollisti tuotteen sovittamisen riittävällä tasolla Finnairin tarpeisiin ja järjestelmään saatiin lukuisia rekrytointiprosessia nopeuttavia uudistuksia, kuten rekrytointilupien sähköinen hyväksyntä.

Varsinainen käyttöönottoprojekti vietiin läpi syksyn 2015 aikana ja viime hetkellä käyttöönottoa päätettiin vielä aikaistaa kuukaudella. Näin uusi järjestelmä saatiin käyttöön Finnairin historian suurimpiin rekrytointeihin, jossa haettiin mm. matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä.

Finnairin rekrytointipäällikkö Juho Toivola kuvaa projektin sujumista näin:

”Matin ammattitaidon ja osaamisen ansiosta rekrytointijärjestelmän uudistusprojekti meni läpi kivuttomasti ja me Finnairin rekrytoinnissa saimme keskittyä omaan työhömme Matin viedessä projektia eteenpäin järjestelmätoimittajan kanssa. Osallistuimme vain tarpeen mukaan määrittelyihin, järjestelmän katselmointiin sekä käyttöönottokoulutuksiin. Erityisen tyytyväisiä olimme päätökseen aikaistaa käyttöönottoa ja uudistettu järjestelmä onkin mahdollistanut suurten hakemusmäärien käsittelyn huomattavasti aiempaa vaivattomammin.”

Facilorin Matti Vepsäläisen
mukaan:

”Aina ei kannata vaihtaa järjestelmätoimittajaa, vaikka järjestelmä tuntuisi huonolta. Järjestelmän uudistamisella saadaan tarpeet täytettyä usein kustannustehokkaammin ja esim. käyttäjäkoulutuksiin ei tarvitse uhrata niin paljon aikaa, kun järjestelmän peruslogiikka on jo hallussa.”

Lisätietoja

  • Facilor Oy, Matti Vepsäläinen, puh. 0400 733 915, matti.vepsalainen (at) facilor.fi
  • Finnair Oyj, rekrytointipäällikkö Juho Toivola, puh. 040 766 6422, juho.toivola (at) finnair.com

Facilor auttaa onnistumaan erilaisissa järjestelmähankkeissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Järjestelmähankinnat ja -käyttöönotot ovat aikaa vieviä ja erityisosaamista vaativia, jonka vuoksi on hyvä käyttää ulkoisia resursseja onnistumisen takaamiseksi. Ulkopuolisen asiantuntijan avulla hankkeet saadaan tyypillisesti vietyä läpi laadukkaammin ja tehokkaammin.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Facilor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Finnair Oyj
Ajankohta: 2015 - 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Matti Vepsäläinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Facilor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

rekrytointisovellus
rekrytointijärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Facilor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Facilor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Facilor - Muita referenssejä

Facilor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia