Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finnair modernisoi lentojen tiedonkeruu- ja integrointijärjestelmänsä

Referenssi​Finnair on verkostolentoyhtiö, joka tarjoaa suomalaisille kattavat lentoyhteydet ja yhdistää Euroopan, Yhdysvallat ja Aasian kotikenttämme Helsinki-Vantaan kautta. ​Vuonna 1923 perustettu Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen operoivista lentoyhtiöistä.

Finnairilla on käytössään Traffic-järjestelmä, joka kokoaa lennettyjen lentojen toteutuneet tiedot lähes reaaliaikaisesti eri lähdejärjestelmistä. Toteutuneita tietoja ovat muun muassa lentokoneyksilö, liikennelaji, polttoaineen kulutus, matkustajamäärä, tarjonnan määrä, lennon pituus ja tarkka aikataulu.

Finnairille tärkeäksi Traffic-järjestelmän tekee se, että se tarjoaa lähdetietona kaikkea tätä monille operatiivisille järjestelmille, kuten lipputuottojen laskenta, kannattavuuslaskenta ja myös monet muut operatiivista lentotietoa hyödyntävät järjestelmät. Myös julkinen liikennetietoraportointi perustuu tämän järjestelmän tietoihin.

Uusi ratkaisu parantaa tiedon laatua ja helpottaa päivittäistä työtä

Tietolähteitä on useita ja ne tuottavat osin päällekkäistä tietoa, joista on osattava poimia tuorein ja tarkin. Kaiken yhdistelyn jälkeen tietoa on mahdollista vielä käsin korjata ennen julkaisua. Järjestelmä päivittyy tunnin välein ja syöttää tietoa seuraaville järjestelmille vuorokauden välein. Kyseessä on siis järjestelmä, joka pitää sisällään runsaasti liiketoimintalogiikkaa, tietojen yhdistelyä eri järjestelmistä ja tietojen ylläpitämistä.

"Olen erittäin tyytyväinen projektin lopputulokseen, sillä uusi ratkaisu auttaa minua päivittäisessä työssä parantuneen tiedon laadun ja luotettavuuden kautta. Tällä voimme edelleen tehostaa omaa toimintaamme. Lisäksi projektinaikainen yhteistyö ja Invencon [nyk. osa Innofactoria] panos oli erinomaista", toteaa Traffic-ratkaisusta Finnairilla vastaava Maija Laurén.

Aikaisempi yhteistyö ja toimialatuntemus helpottivat työskentelyä

Finnair ei lähtenyt rakentamaan Trafficia tyhjästä. Aikaisemmin käytössä olleen järjestelmän ylläpito vaati paljon sekä Finnairin sisäistä että toimittajan työtä. Koodipohjainen lähestymistapa ei tullut kysymykseen, sillä järjestelmä pitää sisällään paljon logiikkaa. Teknologiaratkaisuksi valikoitui sen sijaan Finnairilla jo valmiiksi käytössä ollut Informatica, Oracle-tietokanta sekä Javan web-pohjainen käyttöliittymä. Integraatiorajapintoina käytettiin tietokantoja sekä XML- ja tekstitiedostoja.

Invencon oli helppo lähteä projektiin, koska lentotoiminnan sanasto ja lainalaisuudet olivat entuudestaan tuttuja muista projekteista. Invenco on toteuttanut Finnairille aikaisemmin mm. kannattavuuslaskentasovelluksen.

Aikataulu ja budjetti pitivät

Aikaisemmassa järjestelmässä havaittujen puutteiden johdosta Finnairilla oli hyvä käsitys siitä, kuinka uuden järjestelmän tulisi toimia. Työtä lähdettiin tekemään hyvin kompaktilla muutaman henkilön asiantuntijajoukolla, joka sitoutui hankkeeseen vahvasti sekä Finnarin että Invencon puolella. Tämä oli avainasemassa onnistuneeseen projektiin.

Projektin noin viiden kuukauden aikataulu oli tiukka, kun otetaan huomioon ratkaisun vaativuus. Aikataulussa onnistuttiin kuitenkin pysymään, ja lisäksi budjettikin hieman alittui.

Lopputulos tyydytti kaikkia osapuolia. Uusi ratkaisu on edelliseen verrattuna sekä yksinkertaisempi että luotettavampi.

**

Invenco on nykyisin osa Innofactoria

Innofactor Oyj osti yksityisesti omistetun, dataratkaisuihin erikoistuneen Invenco Oy:n koko osakekannan 30.6.2022. Invenco Oy:n nimi muutettiin 1.7.2022 alkaen Innofactor Invenco Oy:ksi, jonka palveluksessa Invencon työntekijät jatkavat työskentelyään. Asiantuntijoiden roolit ja tehtävät pysyivät ennallaan kaupan yhteydessä.

Lue yritysostosta tarkemmin pörssitiedotteestamme.

Suosittelija:

”Olen erittäin tyytyväinen projektin lopputulokseen, koska se auttaa minua päivittäisessä työssä parantuneen tiedon laadun ja luotettavuuden kautta. Tällä voimme edelleen tehostaa omaa toimintaamme. Lisäksi projektin aikainen yhteistyö ja Invencon panos oli erinomaista”.

Maija Laurén, Finnair

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Finnair
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tommi Lahikainen, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Informatica

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia