Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finnair modernisoi lentojen tiedon keruun ja integrointijärjestelmänsä

Referenssi

Finnairin Traffic ‑järjestelmä kokoaa lennettyjen lentojen toteutuneet tiedot lähes reaaliaikaisesti eri lähdejärjestelmistä. Toteutuneita tietoja ovat muun muassa lentokoneyksilö, liikennelaji, polttoaineen kulutus, matkustajamäärä, tarjonnan määrä, lennon pituus, tarkka aikataulu, jne.

Finnairille tärkeäksi Traffic ‑järjestelmän tekee se, että se tarjoaa lähdetietona kaikkea tätä monille operatiivisille järjestelmille, kuten lipputuottojen laskenta, kannattavuuslaskenta ja myös monet muut operatiivista lentotietoa hyödyntävät järjestelmät. Myös julkinen liikennetietoraportointi perustuu tämän järjestelmän tietoihin.

Tietolähteitä on useita ja ne tuottavat osin päällekkäistä tietoa, joista on osattava poimia tuorein ja tarkin. Kaiken yhdistelyn jälkeen tietoa on mahdollista vielä käsin korjata, ennen kuin se julkaistaan eteenpäin. Järjestelmä päivittyy tunnin välein ja syöttää tietoa seuraaville järjestelmille vuorokauden välein. Kyseessä on siis järjestelmä, joka pitää sisällään runsaasti liiketoimintalogiikkaa, tietojen yhdistelyä eri järjestelmistä ja tietojen ylläpitämistä.

”Olen erittäin tyytyväinen projektin lopputulokseen, koska se auttaa minua päivittäisessä työssä parantuneen tiedon laadun ja luotettavuuden kautta. Tällä voimme edelleen tehostaa omaa toimintaamme. Lisäksi projektin aikainen yhteistyö ja Invencon panos oli erinomaista”, toteaa Traffic-ratkaisusta Finnairilla vastaava Maija Laurén.

Finnair ei lähtenyt rakentamaan Trafficia tyhjästä. Aikaisemmin käytössä olleen järjestelmän ylläpito vaati paljon sekä Finnairin sisäistä että toimittajan työtä. Koska järjestelmä pitää sisällään paljon logiikkaa niin koodipohjainen lähestymistapa ei tullut kysymykseen vaan teknologiaratkaisuna päädyttiin Finnairilla entuudestaan käytössä olevaan Informaticaan, Oracle-tietokantaan sekä Java web ‑pohjaiseen käyttöliittymään. Integraatiorajapintoina käytettiin tietokantoja, XML- ja tekstitiedostoja.

Invencon oli helppo lähteä projektiin, koska lentotoiminnan sanasto ja lainalaisuudet olivat entuudestaan tuttuja muista projekteista. Invenco on toteuttanut Finnairille aikaisemmin mm. kannattavuuslaskentasovelluksen.

Finnairin puolella oli aiemman järjestelmän puutteista opittu hyvin, miten järjestelmän kuuluisi toimia. Työtä lähdettiin siis tekemään hyvin kompaktilla muutaman henkilön asiantuntijajoukolla, joka sitoutui hankkeeseen voimakkaasti sekä Finnarin että Invencon puolelta. Tämä oli avainasemassa onnistuneeseen projektiin.

Projektin aikataulu oli tiukka ottaen huomioon ratkaisun vaativuuden, noin viisi kuukautta. Siinä pysyttiin ja budjettikin hieman alittui.

Lopputulos oli kaikkia osapuolia tyydyttävä. Ratkaisu yksinkertaistui edellisestä ja myös luotettavuus parantui merkittävästi.

Lisätietoja:

Tommi Lahikainen, Johtava konsultti, tommi.lahikainen@invenco.fi, +358 40 026 5546

Suosittelija:

”Olen erittäin tyytyväinen projektin lopputulokseen, koska se auttaa minua päivittäisessä työssä parantuneen tiedon laadun ja luotettavuuden kautta. Tällä voimme edelleen tehostaa omaa toimintaamme. Lisäksi projektin aikainen yhteistyö ja Invencon panos oli erinomaista”.

Maija Laurén

Pinterest
Referenssin infoboxi
Invenco Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Finnair
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tommi Lahikainen, Johtava konsultti, tommi.lahikainen@invenco.fi, +358 40 026 5546

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Informatica

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia