Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Finn-ID toi lisätehoa ja hallittavuutta Atean varastoon

ReferenssiAtea on johtava IT-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja. Espoossa sijaitsevasta logistiikkakeskuksesta lähtee kuukausittain noin 11 000 toimitusriviä. Suurin osa käsiteltävästä tavarasta on sarjanumeroseurattavaa eli yksilöiden tunnistaminen on toiminnan elinehto. Laadukkaan ja tehokkaan toiminnan takaa Atean varastonhallintaratkaisu, joka kattaa kaikki toiminnot aina tavaran vastaanotosta niiden toimitukseen.

Jatkuvaa kehitystyötä

Atea on aina ollut aktiivinen kehittämään niin työtapojaan kuin toimintamallejaan. Ensimmäinen harppaus tapahtui jo 1990-luvun lopussa, jolloin yhtiö otti käyttöönsä kehittyneen toiminnanohjausjärjestelmän sekä langattomat keräilypäätteet. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin Atean logistiikkakeskus loikkasi Dynamics NAV -järjestelmään. Samaan aikaan mobiilipäätteistä päätettiin ottaa enemmän hyötyjä irti ja niihin lisättiin kaikki tarvittavat varastotoiminnot aina vastaanotosta toimituskuittauksiin.

Tuorein uudistus tehtiin reilu vuosi sitten, kun olemassa olevaa ratkaisu päivitettiin sopimaan paremmin WLAN-ympäristöön. Kaikki varaston toiminnot tehdään käsipääteratkaisulla. Varastotoimintojen sujuvuudella on välitön vaikutus yrityksen toimintaan. – Ei ole yhdentekevää, kuinka nopeasti esimerkiksi tavaroiden hyllytys sujuu. Toimiva varastonhallinnan malli mahdollistaa hyllytys- ja keräilytavoitteiden saavuttamisen ja tehostaa vasteaikoja, logistiikkakoordinaattori Riku Andersson Atealta kertoo.

Myös keräilyn laadulla ja saldojen oikeellisuudella on merkitystä. – Mitä paremmin saldot pitävät paikkansa, sitä helpommaksi oma työskentely käy. Ratkaisu on joustava, sillä se sallii saldotarkistuksen vaikkapa kesken keräilyn, hän jatkaa. Myös henkilöstön perehdyttämispuoli on hanskassa. – Uuden henkilökunnan kouluttaminen on nopeaa, koska käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja käyttäjää opastava, Andersson kommentoi.

Uusi ympäristö haastoi päivitykseen
- haastattelussa Atean logistiikkakoordinaattori Riku Andersson

Ennen viimeisintä uudistusprojektia asiakkaan haasteena oli vanhojen päätteiden epäluotettava toimivuus ja näiden toimivuus WLAN-verkossa. Käytetty ohjelmisto sen sijaan oli toiminut hyvin.

Kuinka uusin konvertointiprojekti mielestäsi sujui?

– Projekti on sujunut hyvin. Finn-ID:n toimittama softa toimii kuten haluamme ja uudistuksessa tehdyt pienet lisäykset ohjelmistoon ovat tehostaneet entisestään toimintaamme ja vähentäneet virheitä.

Mietteitäsi projektin kulusta?
– Päätteiden luennassa ilmeni ongelmia, sillä luennan viivettä ei saatu heti meille sopivaksi. Luemme paljon pieniä tunnisteita, jolloin lukijalla pitää pystyä tähtäämään tarkasti haluttuun tunnisteeseen ja vasta sen jälkeen suorittaa luenta. Finn-ID ratkoi haasteen hienosti ja luenta saatiin toimimaan juuri haluamallamme tavalla. Ongelman ratkominen vei hieman aikaa, mutta se ei haitannut, koska asiasta tiedotettiin Finn-ID:n puolelta riittävästi.

Tekisittekö jotain toisin?
– Kaikki tuli tehtyä mitä pitikin. Muutama mielenkiintoinen kehitysajatus jäi muhimaan ja odottamaan tulevaa.

Onko uudessa ratkaisussa ilmennyt ongelmia?
– Ainoat ongelmat ovat liittyneet varastomme WLAN-verkkoon, mutta sekin on uudelleen ohjailtu Atean omilla resursseilla eikä siten liity Finn-ID:n toteutukseen. Ratkaisun käyttäjät ovat olleet tosi tyytyväisiä uuteen systeemiin.

Myytte omille asiakkaillenne erilaisia tabletteja ja älypuhelimia. Harkitsitteko näiden laitteiden hyödyntämistä omassa varastossanne?
– Älypuhelimen tai tabletin käyttö ei ole meidän nykyprosesseissa järkevää varastotoimintojen osalta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Finn-ID Oy

Tiedot

Tilaaja: Atea

Lisätietoja

Yritysprofiili Finn-ID kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto

Omat tagit

mobiiliratkaisu
mobiiliratkaisut
mobiilisovellus
varastonhallinta
keräily

Siirry yrityksen profiiliin Finn-ID kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Finn-ID - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Finn-ID - Muita referenssejä

Finn-ID - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia