Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finavia – matkailijoiden rakastama online-palvelu

ReferenssiOsana laajaa digitaalisten kanavien kehitysprojektia Finavia halusi uudistaa myös verkkopalvelunsa. Vanha julkaisujärjestelmä haluttiin korvata joustavammalla ja verkkokauppa integroida osaksi yhtenäistä asiakaskokemusta. Yhteistyön tuloksena syntyi palkittu verkkopalvelu, Finavian digitaalisten palveluiden ydin.

Projektista

Mikä on Finavia?

Finavia on lentoasemayhtiö, jonka tavoitteena on tehdä matkustamisesta sujuvaa ja mutkatonta. Finavian verkostoon kuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Finavian päälentoasema Helsinki-Vantaa on johtava eurooppalainen lentoliikenteen solmukohta.

Tavoitteet

Kun Finavia päätti uudistaa digitaalisia kanaviaan, yksi projektin tärkeimmistä tavoitteista oli asioinnin lisääminen digitaalisissa kanavissa. Kehityskohteita olivat tätä silmällä pitäen muun muassa verkkokauppa ja palveluiden löydettävyys.

Palkinnot

  • Splash Awards Europe 2018: 1st Place in eCommerce Category
  • Blue Arrow Awards 2019: Finalisti Viable Business -sarjassa

Haaste

Finavia.fi -verkkopalvelu toimii lukuisilla kielillä tarjoten tietoa Finaviasta sekä Finavian 21 lentokentästä. Yksi palvelun suunnittelun tärkeimpiä tavoitteita oli reaaliaikaisen tiedon saatavuuden kehittäminen.

Asiakkaat hakevat palvelusta tietoa lentojen aikatauluista, julkisesta liikenteestä, turvatarkastusten odotusajoista sekä kenttien palveluista. Projektin toinen ydinalue oli verkkokaupan kehittäminen. Finavian aiemmin vain mobiiliapplikaatiossa toiminut verkkokauppa haluttiin osaksi uutta palvelukokonaisuutta.

System Specialist Sanna Valkeinen selventää: Halusimme eri kohderyhmille käyttäjäystävällisen, kustannuksiltaan järkevän, joustavan järjestelmän, joka mahdollistaa sujuvan sisällöntuotannon sekä sopii Finavian järjestelmäarkkitehtuuriin. Tärkeää oli, että sivusto näyttää meiltä ja nostaa Finavian profiilia lentokenttänä sekä ilmailun asiantuntijana.

Ratkaisu

Projektin tekninen arkkitehti, Juha Niemi Wunderilta, kuvailee toteutusta ja sen tavoitteita:

”Tärkeinä tavoitteina oli kehittää reaaliaikaisen tiedon saatavuutta sekä verkkokauppaa. Toteutimme verkkopalvelun kevyesti yhdistetyillä Drupal 8- ja ReactJS -järjestelmillä. Sähköiseen kaupankäyntiin loimme sovelluksen, joka käyttää Drupal CMS:n dataa ja konfiguraatiota.”

Wunder integroi myös räätälöidyn eCommerce backendin, jotta Finavia sai kaikki tarvittavat verkkokauppapalvelut, kuten pysäköintipalvelun, käyttöön.

Ostoksia lentokenttäkaupoissa voi tehdä palvelun kautta Click & Collect eCom -ratkaisulla. Uuden Drupal- ja checkout.fi-integraation ansiosta maksut voi nyt suorittaa joko autentikoituna, myös aiemmin mobiiliapplikaatioon kirjatuilla tiedoilla, tai anonyymisti.

Tulokset

Uusi finavia.fi on saanut niin loppukäyttäjiltä kuin Finavian sisältäkin. Palvelu on saavuttanut kahdesti ensimmäisen sijan myös Drupal-projekteja palkitsevassa Splash Awards -tapahtumassa.

Finavian Digital Marketing Manager Olli Lehtonen on tyytyväinen Finavian uuteen ilmeeseen:

Uudistetun sivuston ilme on raikas ja tätä päivää. Se kuvastaa Finaviaa yrityksenä paremmin. Markkinoinnin näkökulmasta kampanjoita voi suunnitella sujuvammin, sivuja on helpompi rakentaa ja mainontaan on tullut uusia mahdollisuuksia. Myös sivuston orgaaninen liikenne on kasvanut noin 12 %.

Finavia teki vertailua myös edeltävään vuoteen ja uniikeissa kävijämäärissä oli kasvua tarkastelujaksolla noin 35 %. Lisäksi rekisteröityneiden käyttäjien määrä kasvoi viisinkertaiseksi uuden verkkopalvelun myötä. Myös myynti on kasvanut, esimerkiksi pysäköinnin varauksien euromääräinen arvo nousi lähes 120 %.

Suosittelija:

"Rekisteröityneiden käyttäjien määrä kasvoi viisinkertaiseksi uuden verkkopalvelun myötä. Myös myynti on kasvanut, esimerkiksi pysäköinnin varauksien euromääräinen arvo nousi lähes 120 %.

Carita Närvänen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder logo

Tiedot

Tilaaja: Finavia
Ajankohta: 2017 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Carita Närvänen

Lisätietoja

Yritysprofiili Wunder kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Logistiikka
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

React
Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Wunder kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia