Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Fescon: Tarjousten tehostaminen

Referenssi

Tarpeiden kartoitusta tunnistamalla haasteet

Rakennusalalle laasti- ja hiekkatuotteita valmistava Fescon huomasi, että heidän liiketoiminnalleen hyvin tärkeät tarjousten lähetykset eivät aina vastanneet kaivattua korkeaa laadullista tasoa. Tämä johtui suuresti siitä, että tarjouspohjien tietojen päivitykset tehtiin manuaalisesti ja myyjien omalla vastuulla. Tarpeena oli siis yhtenäiset tarjouspohjat ja toimintatavat kaikille myyjille.

Limellä aloitettiin CRM-järjestelmän kehitys, joka ratkaisisi seuraavat haasteet:

  • Tarjousten tiedon vaihteleva laatu. Järjestelmästä tulisi olla mahdollista päivittää automaattisesti oikeat tiedot tarjouksille.
  • Työntekijöiden vaihtelevat toimintatavat. Järjestelmän tulisi auttaa toimintatapojen yhtenäistämisessä ja tarjous- ja myyntiprosessin selkeyttämisessä.
  • Myynnin vajaa ennakointimahdollisuus. Myyntiä ja myyntiaktiviteetteja tulisi pystyä seuraamaan ja ennakoimaan paremmin.

Työprosessien tueksi räätälöity CRM-ratkaisu

Fesconille on kehitetty kartoitettujen haasteiden perusteella heidän toimintaansa räätälöity järjestelmä, joka nopeuttaa ja yksinkertaistaa päivittäisiä tehtäviä. Juuri koska järjestelmä tukee työtehtäviä, on sen käyttöönotto mennyt hyvin ja työntekijät eri rooleissa, kuten myynnissä, asiakaspalvelussa ja tuotannossa, näkevät sen tuomat hyödyt.

Fesconin käyttämässä Lime CRM:ssä on nyt automaattisesti päivittyvät tarjouspohjat, joiden avulla myyjien ei itse tarvitse muistaa päivittää kaikkia tietoja tarjouksiin. Tiedot tulevat suoraan järjestelmästä ja tarjouksien pohja on aina ajan tasalla kaikille myyjille. Tämä estää vanhan tiedon joutumista tarjouksille ja näppäilyvirheiden tekemistä. Koska tarjousten teko eri rakennushankkeisiin on iso osa Fesconin myyjien työtä, on tämä ominaisuus todella toivottu.

Tärkeä osa CRM-järjestelmää on myös integraatio FaktaNet-palveluun, jonka kautta rakennusprojektit- ja hankkeet saadaan Lime CRM:ään. Näin Fesconin myyjät näkevät mahdolliset hankkeet ja voivat valikoida, mihin he lähettävät tarjouksen. Myös Lime CRM:n suodatusfunktio on kovassa käytössä, jotta työntekijät voivat nopeasti nähdä ainoastaan tiettyjen ominaisuuksien omaavat projektit.

Toimintatapojen kehitys

Fesconilla on eteenpäin katsova asenne ja haluaa aktiivisesti kehittää niin CRM-järjestelmää kuin toimintatapojaan. He ovat luoneet ympäristön, jossa työntekijät ovat avoimia jatkuvalle kehitykselle ja työntekijät saavat myös olla vaikuttamassa muutokseen. Kehitystä edistäviä toimintoja on monia:

Palautekanava työntekijöille. Jotta CRM-järjestelmä pysyy ajan tasalla ja tukee hyvin erilaisia työtehtäviä, on työntekijöille lisätty palautekanava Lime CRM:ään. Kehitysehdotukset käydään läpi tasaisin väliajoin Limen konsulttien kanssa ja niihin puututaan nopeasti. Tämä antaa työntekijöille mahdollisuuden vaikuttaa heidän käyttämän järjestelmän toimintoihin ja käyttäjäystävällisyyteen.

Myynnin seuranta ja ennakointi. Myyntiaktiviteettien ja myyntiputken seuraaminen antaa niin myynnin johdolle kuin myyjillekin mahdollisuuden ennustaa tulevaa myyntiä ja sen kehitystä. Tulevan ennakointi auttaa prospektien ja asiakkuuksien proaktiivisessa työstössä. Myynnin seuranta ja sen analysointi antaa myös hyvät mahdollisuudet toimintatapojen kehittämiselle.

Tarjousprojektien valikointi. Tulevaisuudessa Fesconin on tarkoitus hyödyntää Lime CRM:ää FaktaNet-integraation kautta näkyvien rakennushankkeiden arvioimiseen. Aikaisempia projekteja analysoimalla voi myös arvioida, minkä tyyppiset projektit ovat tuottoisimpia. Tämän tiedon avulla myyjät voivat valikoida tarkemmin, mihin hankkeisiin tarjouksia on kannattavin lähettää.

Suosittelija:

”Olemme saaneet tarjouspohjamme vakiomuotoon, eikä niissä ole enää sisältövirheitä. Pidän sitä yksittäisenä tärkeimpänä osana Lime CRM -kokonaisuuttamme."

Mikko Jomppanen, myyntiryhmäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Lime Technologies Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Fescon toimii rakennusalalla

Lisätietoja

Yritysprofiili Lime Technologies kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Projektinhallinta
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa
Kiinteistöala
Rakentaminen

Siirry yrityksen profiiliin Lime Technologies kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lime Technologies - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lime Technologies - Muita referenssejä

Lime Technologies - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia